• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum polislik mulakatını geçemedi,çok üzgünüm

cemre76

Guru
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
847
569
323
48
merhabalar,çoktandır buraya konu açmamıştım,ama şuan teselliye o kadar ihtiyacım varki,sizlerden bir iki cümlede olsa duymak,bana çok iyi gelecek.dün oğlumun polislik mulakatı vardı,mülakat 4 aşamadan oluşuyor,3 nü geçmiş son aşamada sorularda elenmiş,dünden beri üzüntüden mahvoldum.bu yıl dershaneye gidiyor,ygs den 280 aldı.sözel bölüm okuyacak,umudum kalmadı nereyi tutturur nereyi okur.yeterki bir yeri kazansa okutucam,oğlumun geleceği için çok endişeleniyorum,lütfen dışarıdan bir göz olarak bana bir şeyler söyleyin,sözel bölüm ekmek kapısı olurmu, halkla ilişkiler okusa iş bulabilirmi kafam karmakarışık yorumlarınızı esirgemeyin.............

üzülmekte haklısınız fakat hersey bıtmıs demek degıl.bu sene hazırlanıp seneye yıne gırebılır ayrıca polıslıkte torpıl cok onemlı oluyor sözel bolum tabıkıde ekmek kapısıdır fakat bence bu sene dershneye yıne gıtsn ve bu puanıda bıraz daha yukseltırsee sozelden guzel bolumler var secıp unıv gıderr endişelenmeyın pek fazla ...

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

her işte bir hayır vardır diyorum öncelikle.
puanı ygs için düşük, ama lys de önemli. lys'den yüksek bir puan alırsa dengelenir.
sırf tercih yapmak adına tercih yapmasın, olanağınız varsa bir yıl daha hazırlasın. sözelde de diğer branşlarda da aslında artık ne okuduğunuzdan çok nerede okuduğunuz önemli. yani elini sallasan işletme mezununa çarpıyor ama işverenler tabii ki iyi üniversitelerin işletme bölümü mezununu tercih ediyor.
sözelde iş olanağı olan bölümler var elbet.

konumu neden taşıdınız anlamış değilim,zaten canım sıkkın iki söz duymaya ihtiyacım varken, görünmeyen bir taşımanız çok üzücü.bir derdim var değilmi bende haliyle bir derdim vara yazıcam.kim nerden görüp okuyacak konumu.demekki benimki dert değilmişki taşınmış,diyecek söz bulamıyorum.zaten üzgünüm birde üstüne bu çok güzel moral oldu sağolun...

cevabın için çok sağol canım.2 yıldır dershaneye gidiyor,bir yıl daha gönderme imkanı yok,sayısal olarak pek yapamıyor matematik iyi değil,valla şaştım kaldım.hayat şartları çok zorlaştı eli ekmek tutsun,en azandan üni mezunu olunca belki ekmek kapısı olur diye.çabalıyoruz,bu yıl babaannesiyle yaşadı,masrafları o karşıladı,dershaneyi biz yolladık,sırf onla bitmiyorki.her ay sigortasını ödüyoruz,illaki bir masraf çıkıyor her ay.baktım sözelde bir halkla ilişkiler var iş imkanı öğretmenliği kazanmam diyor,ne kaldı geriye bilmiyorum çok canım sıkılıyor..

İlla polis olması gerekmiyor elinin ekmek tutması için.
Kpss'ye girer, belli olmaz ikinci sınavda başarılı olur.
Belli olmaz lise mezunu iken çok güzel bir iş kapısı açılıverir ona.
Üniversite diploması iş garantisi demek değil.
Allah sağlık,sıhhat versin sonrada hakkında hayırlısını versin inşallah.

güzel dileklerin için sağol canım.ama oğlumda hep bir güvensizlik var,herhalde babasının genlerinde gelme,başaramama korkusu var.aslında
öğretmenleri memnun iyi bir yer kazanacak diyorlar.bakalım,tabiki üni diploması ekmek kapısı değil,ama işte hayat şartları çok zorlaştı,iş imkanlarını biraz daha zorlamak adına uğraşıyoruz,ama oğlum benim kadar hevesli değil yapı meselesi sanırım.bende dedim oğlum 1 ayın var lys,köprüden önce son çıkış çalış kazan güzel bir puan,hayat seni hayatın çabala doğru değilmi ama.......

merhabalar,çoktandır buraya konu açmamıştım,ama şuan teselliye o kadar ihtiyacım varki,sizlerden bir iki cümlede olsa duymak,bana çok iyi gelecek.dün oğlumun polislik mulakatı vardı,mülakat 4 aşamadan oluşuyor,3 nü geçmiş son aşamada sorularda elenmiş,dünden beri üzüntüden mahvoldum.bu yıl dershaneye gidiyor,ygs den 280 aldı.sözel bölüm okuyacak,umudum kalmadı nereyi tutturur nereyi okur.yeterki bir yeri kazansa okutucam,oğlumun geleceği için çok endişeleniyorum,lütfen dışarıdan bir göz olarak bana bir şeyler söyleyin,sözel bölüm ekmek kapısı olurmu, halkla ilişkiler okusa iş bulabilirmi kafam karmakarışık yorumlarınızı esirgemeyin.............

mrb. abla ben polislikte tecrübeliyim başlığını görünce fikrimi paylaşmak istedim. öncelikle oğlun lisede hangi bölümden mezun oldu ? ben geçen sene polislikte mülakatı geçtim ama daha sonra tekrar bi sınav yapıyorlar malesef ben orda kaldım.. okul puanıyla birlikte 341 puanım vardı. polislik olmazsa Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik bölümüne gidicektim.. fakat çoğunlukla sağlık lise çıkışlılarını aldıkları için hiçbir üniversiteye o puanla giremedim.. yani demek istediğim garant, meslekler az buz puanla almıyor.. hele bi okul puanı eklensin bi bakın puanına.. durumun varsa %50 burslu olarak dediğim bölüme sok oğlunu.. benm arkadaşım 328 puanla Medipol Üni.de dediğim bölümü okuyor ve gerçekten önü çok açık bi meslek.. benm mülakatım 1 haziranda umarım o talihsiz olay benm başıma gelmez..

canım cevabın için çok teşekkür ederim.oğlum liseyi açıktan bitirdi,düz lise olarak,oradan puan olurmu galiba olmaz.oğlum hiç bahsetmedi.dediğin bölüm tam olarak hangi bölüm ayrıntılı yazarsan çok sevinirim.bu konularda hiç bilgim yok,işin içine girdikçe öğreniyoruz.senin polislik sınavlarına ikinci girişin galiba,mulakatı geçtin sınavda kaç puan aldın da geçemedin canım.tabi birde orası var mulakatı geçip sınavı geçememek.daha oraya gelemedik ki bu işler aşama aşama oluyor.şunu anladımki polislik çok zor bir meslek,sen inşallah alnının akıyla bu işten çıkarsın.Allah yardımcın olsun canım..........

canım cevabın için çok teşekkür ederim.oğlum liseyi açıktan bitirdi,düz lise olarak,oradan puan olurmu galiba olmaz.oğlum hiç bahsetmedi.dediğin bölüm tam olarak hangi bölüm ayrıntılı yazarsan çok sevinirim.bu konularda hiç bilgim yok,işin içine girdikçe öğreniyoruz.senin polislik sınavlarına ikinci girişin galiba,mulakatı geçtin sınavda kaç puan aldın da geçemedin canım.tabi birde orası var mulakatı geçip sınavı geçememek.daha oraya gelemedik ki bu işler aşama aşama oluyor.şunu anladımki polislik çok zor bir meslek,sen inşallah alnının akıyla bu işten çıkarsın.Allah yardımcın olsun canım..........

2011 mezunuyum ama o yıl yaşım tutmadı giremedim.. bi sene mezun olarak dershaneye gittim 2012de girdim sınavara mülakattan geçtim.. yazılı sınavda 120 soru var 5500 kız sınava girdi 370 kişi alındı. 81-82 net yapan gitti ben 76 net yapabildim.. ama yılmadım :) ankarada genel yetenek genel kültür içerikli bi dershaneye gidiyorum içeriğini paylaşırım istersen uzun uzun yazmak istemedim anlatmadığım bi sürü şey var.. tıbbi sekreterlik sağlık demek sağlık kuruluşlarında hastanelerde çalşıyolar açıkta kalma ihtimalin yok denilcek kadar az.. en kötü ihtimal özelde çalışır

canım benim cevap verdiğin için sağol.ama ben anlamadım,bu tıbbı sekreterlik için ne gerekli,kaç puan lazım,yada hangi üniyi tutturmak gerek,iş imkanları çok iyiymiş,sözel bölümde beöyle bir bölüm varmı,oğlumla hiç iletişim kuramıyorumki,hemen lafı ağzıma tıkıyor,bilmiyorum diye,şaşırdım kaldım,maddi durumumuz çok şükür iyi yeterki güzel bir yer tuttursun okutucaz da ağzından cımbızla laf alamıyorum..

canım benim cevap verdiğin için sağol.ama ben anlamadım,bu tıbbı sekreterlik için ne gerekli,kaç puan lazım,yada hangi üniyi tutturmak gerek,iş imkanları çok iyiymiş,sözel bölümde beöyle bir bölüm varmı,oğlumla hiç iletişim kuramıyorumki,hemen lafı ağzıma tıkıyor,bilmiyorum diye,şaşırdım kaldım,maddi durumumuz çok şükür iyi yeterki güzel bir yer tuttursun okutucaz da ağzından cımbızla laf alamıyorum..

bu bölüm ygs-3 puanıyla alıyo abla çok iyi bi bölüm ygs-3 sözel demek genelde matematik yapamayanların en yüksek puanıdır.. şimdi ben sana şu kadar puan diyemem ösym nin kılavuzu açıklanınca ygs bölümlerinden bakarsınız.. 2 yıllık bi bölüm bu.. ama orda görceksiniz ki bazi üniversitelerin puanı çok düşük aldanmayın onlar sadce sağlık liselerine özgü ösy kılavuzunu bekleyin özel üni yollarım diyosan kaçırma derim

zaman ayırıp bilgi verdiğin iin çok sağol canım benim,ben bugün baktım sözel bölümünden halkla ilişkiler puanlarını dediğin gibi puanları 280 320 gibi değişiyor,dediğin bölüm 2 yıllık,2 yıllık üni den mezun olanların çok iş imkanı olmaz diyorlar.özel üni ye gönderecek kadar değilde canım.yurt ve okul masraflarını karşılayacak gücümüz var demek istedim,tavsiyen için çok sağol canım 1 ay sonra inşallah bu bilgiler işimize yarıyacak,o zaman gelsinde yine senden tavsiye isterim canım.işin içine girince daha çok anlarım seni Allah razı olsun.........

Merhaba;
Polislik olmadı diye üzülmeyin.
Aslında üniversiteyi kazanamasa bile üzülmeyin.
Her şeyin hayırlısı diye dua edin.
Hayırlısı ise olsun değilse olmasın inşallah.

Şimdi en deli çağları, lafları ağzınıza tıkması doğal.
Benim önerim oğlunuzun bir meslek sahibi olması için değil
Severek yapacağı bir iş sahibi olması için uğraşmanızdır.

Yoksa kazanır, sizin zorunuzla 4 yıl da okur belki ama isteği yoksa, o mesleğe sevgisi
yoksa inanın devamı gelmez bir yerde kalır, emeklerinize yazık olur.

Öyle bir zamandayız ki 2 yıllık 4 yıllık mezun olmaya bakmıyor.
4 yıllık mezun işsizler çok.. 2 yıllık bölüm bitirip iyi bir iş sahibi olanlar da var.

Çok iyi araştırın, dershanenin rehber öğretmeninden yardım alın.
Önü açık bölümlere yönlendirin..

Ve şunu tavsiye edebilirim. Tatillerde oğlunuza part time da olsa iş bulun ve çalışmasını sağlayın.
Bu yaşlarda hayatın zorluklarını, meslek sahibi olmanın önemini ancak böyle farkedebilir.
Siz ne kadar konuşsanız boş olur.
Ve çalışma hayatındaki zorlukları görünce kendisi için iyi seçimler yapmak adına sizden çok o çabalayacaktır.

zaman ayırıp bilgi verdiğin iin çok sağol canım benim,ben bugün baktım sözel bölümünden halkla ilişkiler puanlarını dediğin gibi puanları 280 320 gibi değişiyor,dediğin bölüm 2 yıllık,2 yıllık üni den mezun olanların çok iş imkanı olmaz diyorlar.özel üni ye gönderecek kadar değilde canım.yurt ve okul masraflarını karşılayacak gücümüz var demek istedim,tavsiyen için çok sağol canım 1 ay sonra inşallah bu bilgiler işimize yarıyacak,o zaman gelsinde yine senden tavsiye isterim canım.işin içine girince daha çok anlarım seni Allah razı olsun.........

2 yıllık diyince yanlış anladın ama emin ol 4 yıllık halkla ilişkilerden daha iyi bu meslek iş garantili diye söyledim bi hastaneye gitme imkanın olursa nasıl diye sor açıkta kalmaz.. ben teşekkür ederim Allah gönlünüze göre versin

canım cevabın için sağol ,çok iyisin ilgilendin emek ettin,Rabbim seninde işlerini yoluna koysun inşallah hastaneye gidicem cuma günü,özel hastane ne olarak sorayım canım,tıbbi sekreterlikmi diyeyim.ona göre bilgi alayım.tekrar teşekkür ederim......

canım cevabın için sağol ,çok iyisin ilgilendin emek ettin,Rabbim seninde işlerini yoluna koysun inşallah hastaneye gidicem cuma günü,özel hastane ne olarak sorayım canım,tıbbi sekreterlikmi diyeyim.ona göre bilgi alayım.tekrar teşekkür ederim......

ne demek abla insanlık görevi :) Allah razı olsun.. evet hastaneye gidince öyle sor tıbbi sekreterlk nasıl bi meslektir önü açık mıdır atanabilir mi atanamazsa bile özelde iş bulur mu de istediğni sor

Back