Merhaba firdevs hanım. Ben çocuk gelişimciyim, bir özel eğitim kurumunda öğretmenlik yapmaktayım. Özel eğitim ile ilgili sorularınız olursa seve seve yanıtlarım. Sevgiler
ayrınca bugun rapor çıktı
rapor da %70 orta derece mental retardasyon, yaygın gelişim bozukluğu
ağır özürlü
ve raporda sürekli ibaresi var
oğlumda bu kadar sıkıntı oldugunu düşünmüyorum, göremiyorum
ram raporu da çıktı mı? :26:
ram raporu da çıktı mı? :26:
Şöyleki bir başka ilde 10 dk lık sorularla (şunu ediyormu bunu yapıyormu ) otizim belirtileri mevcut dendi
bu hastanede ise o teşhise bakılarak 10 dk da aynı şekil şu nu ediyormu bunu ediyormu soruları ile rapor bu duruma geldi..
bir sürü imza var raporda çoğunu (biri hariç) muayene eden olmadı.
Merhabalar aranıza yeni katıldım. Konuyu yanlış yere açmadığımı umarak bir paylaşımda bulunmak istiyorum
21 aylık bir erkek bir çocuğum var 13-16 aylık arası gelişmelerinde bir takım duraksamalar gözlemledim, gerek etrafımda ki insanların düzelir, gerek se benim bu konuda ki uzun gözlemlemerim doğrultusunda bizim için geçde olsa oğlumu bir başka il de çocuk psikiyatrisine götürdüm..(bulunduğumuz İlde çocuk psi. yok )
Oğlumda ki gözlemlemelerim ;
- Göz teması az
- İsmine çok nadir bakma ( reklam sesi duysa diğer odadan gelir)
- Oyuncakları ile olması gereken gibi oynamama ( tekerlekleri, topları şişeleri gücünün yettiği her şeyi çevirme çabası)
- Bir eşyaya duydugu ilgi (yastıgını evinin her odasına götürür orda uyur)
- Mutlu anlarında el-baş sağa sola sallaması
- Dışarıda büyük alanlarda büyük objelerin etrafında sürekli dönme isteği
- Konuşamama ( bazı şeyler mırıldanıyor)
- Önceleri haftada 1-2 olan gece uykuda ağlayarak uyanma sıkıntısı artık hergün olmaya başladı.
- Bizi zor anlama
Bu olumsuzlukların hepsi Otizim belirtilerini taşıyor. Bunun bilincinde olarak götürdüğüm çocuk psikiyatrisi de;
- Oğlumda otizim belirtileri olduğunu; (otizim %80 tanı koydu Resmi Gazetede oran buymuş yoksa özel eğitim devlet karşılamazmış )
- Yaşının erken olması nedeniyle çok şanslı olduğumuzu
- Çıkarılacak olan rapor ile alacagı özel eğitim sayesinde bu geriliği en aza indirebileceğimizi,
- Oğlumuzun bir şeyler mırıldanmasından yola çıkarak konusmasında ilerde problem olmadıgını düşündüğü,
- Oğlumuzun yemek de ayrım yapmadığı, çatalı kaşığı az da olsa kullanabildiği, su içerken bardağı tutup içebildiği, yolda giderken tehlike gördüğünde elini uzattığı, tehlike yokken Uğur elini ver dediğimizde dahi verdiğini (sadece yolda bizi dinliyor) bunlardan yola çıkarak zekasında bir problem olmayacagını düşündüğünü,
- Ricus oral solisyon adlı ilacın oğlumuzun bir takım sıkıntılarının azalacagını (gece uyku sorunu, bizi dinleme, algılamada ki zorlugu azaltma, göz teması artması gibi )
Gibi teşhis koydu..
Oğlumuzun şuanki durumu bu buna ilave olarak tam bir Televizyon- reklam hastası olan oğlumuza Tv yi birkaç önce kapatarak göz temasında gelişme gözlemledik bunların yanı sıra az da olsa taklit yaptırmaya başladık bir kelimeyi birkaç kez söylediğimizde aynısını diyebiliyor duruma geldi.
Şu an için yazacaklarım bunlar internetten yoğun araştırmalarım oldu Ricus oral solisyon un yan etkilerinin yanı sıra Otizim ile mücadelede bir çok etmeni bastırdığı ile ilgili yorumlar okudum..
Bu yazdıklarımı burada paylaşmamın amacı hem bilgi alışverişi hem de aynı durumda olanlar olabilir beklemek en yanlışı en ufak bir şüphede bir doktora götürmek bizi hiç birşekilde zarara uğratmaz..
Saygılar..
sedaps.ogame@gmail.com mailime ulaşabilirmisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?