Davranış Bozuklukları Oğlum otizim denen illete yakalandı!!

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

firdevs05

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2012
14
0
86
Amasya
Merhabalar aranıza yeni katıldım. Konuyu yanlış yere açmadığımı umarak bir paylaşımda bulunmak istiyorum
21 aylık bir erkek bir çocuğum var 13-16 aylık arası gelişmelerinde bir takım duraksamalar gözlemledim, gerek etrafımda ki insanların düzelir, gerek se benim bu konuda ki uzun gözlemlemerim doğrultusunda bizim için geçde olsa oğlumu bir başka il de çocuk psikiyatrisine götürdüm..(bulunduğumuz İlde çocuk psi. yok )
Oğlumda ki gözlemlemelerim ;
- Göz teması az
- İsmine çok nadir bakma ( reklam sesi duysa diğer odadan gelir)
- Oyuncakları ile olması gereken gibi oynamama ( tekerlekleri, topları şişeleri gücünün yettiği her şeyi çevirme çabası)
- Bir eşyaya duydugu ilgi (yastıgını evinin her odasına götürür orda uyur)
- Mutlu anlarında el-baş sağa sola sallaması
- Dışarıda büyük alanlarda büyük objelerin etrafında sürekli dönme isteği
- Konuşamama ( bazı şeyler mırıldanıyor)
- Önceleri haftada 1-2 olan gece uykuda ağlayarak uyanma sıkıntısı artık hergün olmaya başladı.
- Bizi zor anlama

Bu olumsuzlukların hepsi Otizim belirtilerini taşıyor. Bunun bilincinde olarak götürdüğüm çocuk psikiyatrisi de;

- Oğlumda otizim belirtileri olduğunu; (otizim %80 tanı koydu – Resmi Gazetede oran buymuş yoksa özel eğitim devlet karşılamazmış )
- Yaşının erken olması nedeniyle çok şanslı olduğumuzu
- Çıkarılacak olan rapor ile alacagı özel eğitim sayesinde bu geriliği en aza indirebileceğimizi,
- Oğlumuzun bir şeyler mırıldanmasından yola çıkarak konusmasında ilerde problem olmadıgını düşündüğü,
- Oğlumuzun yemek de ayrım yapmadığı, çatalı kaşığı az da olsa kullanabildiği, su içerken bardağı tutup içebildiği, yolda giderken tehlike gördüğünde elini uzattığı, tehlike yokken Uğur elini ver dediğimizde dahi verdiğini (sadece yolda bizi dinliyor) bunlardan yola çıkarak zekasında bir problem olmayacagını düşündüğünü,
- Ricus oral solisyon adlı ilacın oğlumuzun bir takım sıkıntılarının azalacagını (gece uyku sorunu, bizi dinleme, algılamada ki zorlugu azaltma, göz teması artması gibi )

Gibi teşhis koydu..

Oğlumuzun şuanki durumu bu buna ilave olarak tam bir Televizyon- reklam hastası olan oğlumuza Tv yi birkaç önce kapatarak göz temasında gelişme gözlemledik bunların yanı sıra az da olsa taklit yaptırmaya başladık bir kelimeyi birkaç kez söylediğimizde aynısını diyebiliyor duruma geldi.

Şu an için yazacaklarım bunlar internetten yoğun araştırmalarım oldu Ricus oral solisyon un yan etkilerinin yanı sıra Otizim ile mücadelede bir çok etmeni bastırdığı ile ilgili yorumlar okudum..

Bu yazdıklarımı burada paylaşmamın amacı hem bilgi alışverişi hem de aynı durumda olanlar olabilir beklemek en yanlışı en ufak bir şüphede bir doktora götürmek bizi hiç birşekilde zarara uğratmaz..

Saygılar..

Son düzenleme:
bu rahatsızlığın ne gibi belirtileri olduğunu bilmiyordum. bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. umarım oğlunuzun rahatsızlığı hayatında olumsuz şeylere neden olmaz.

teşekkürler bilgiler için yüreğine sağlık
ALLAH evladına da sağlık şifa versin yar ve yardımcınız olsun RABBİM AMİN

zor bir süreçtir eminim...Allah size sabır ve inanç versin ki oğlunuzu eğitip, ona destek olup hayatına mutlu devam etmesini sağlayın...

şimdi sizden bir ricam var yapabilirseniz lütfen konu başlığınızı değiştirin...otizm ve down sendromunu illet olarak değerlendirmek pek doğru değil...eğer teşhis kesinse siz hasta değil sadece özel bir çocuğa sahipsiniz ve özel bir annesiniz...işe bence önce burdan başlayın, çokça araştırın otizme illet olarak bakmayan insanlarla iletişim kurun, rehabilitsyon merkezleri ile görüşün...işiniz kolaylaşacaktır emin olun...söylediğim gibi teşhis kesinse size çok iş düşüyor, daha sabırlı daha bilgili bir anne olmalısınız şimdi ama önce çocuğunuzun hasta olduğu fikrini aklınızdan çıkarın o belki de çok özel bir çocuk...(belki de değil aslında sizin çocuğunuz olduğu için özeldir zaten)

Son düzenleme:
merhaba. bu alanla ilgili özel bir eğitimim yok fakat ücretli öğretmenlik yaptığım dönemde oçem de (otistik çocuklar için özel sınıflar yada okullar meb deki) çalıştım.

4 tane öğrencimiz vardı. yalnızca 2 si geliyordu eğitimlere. otizimle ilgili kitap falan almıştım daha fazla bilgi sahibi olmak için. eğitimle özellikle erken yaştaki eğitimle olumsuz etkilerinin en aza indiriilebileceği yazıyordu.

benim öğrencilerimin durumu ağır sayılırdı, ama çok tatlı öğrencilerdi. hala özlüyorum. ayrı bi bağ kuruyor onlar. ve o bağ çok güçlü oluyor. çocuğum gibi severdim onları. çok takıntılı oluyorlar.

o çalıştığım okulda başka öğrencilerde vardı. bi öğrencinin annesi aynı zamanda oçemde öğretmendi. ilaçla ilgili pek olumlu şeyler anlatmadı. ilaçlar sara yapıyor ben kullandırmadım demişti.

siz çocuğunuzu bi doktora daha götürün bence. ilaç konusunda ona göre karar verin. ama eğitime mutlaka başlayın derim ben.

ha bu arada hala kitaplığımda mı bilmiyorum ama o kitabım bendeyse size postalayabilirim. çok detaylı bi kitap değil ama genede faydalanırsınız diye düşünüyorum

merhaba prof doktor ahmet aydın ın beslenme bülteni sitesine bakar mısınız? yardımı olacağını düşünüyorum. hem kendisine de sorabilirsiniz. otizmli çocuklarda ağır metal birikimi bağırsak florası bozuklukları gluten ve kazeine duyarlılık görülüyormuş .bunlar tedavi edildiğinde çok daha iyi bir duruma geliyorlarmış. belki size de faydası olur.

öncelikle aramıza hoşgeldin..3 yaşında dünya tatlısı özel bir oğlum var...kendimizi avutmak için değil gerçekten çok özel farklı ve süprizlerle dolu bir evlada sahibim tıpkı diğer anneler gibi.öncelikle başlığın gerçekten hiç hoş değil..ölümcül bir hastalıktan bahsediyormuşsun gibi...(allah korusun)..biz 25 aylıkken farkettik ve hemen eğitime başladık..yaklaşık 8 aydır eğitime devam ediyoruz ve inanılmaz değişimler kaydetti...ama eğitimcilerden çok en büyük iş size düşüyor öncelikle otizmi kabullenmekle başlayın...daha sonra neler yapabilirim düşüncesiyle bol bol araştırın okuyun danışın..kendinize bir düzen kurun..ilaç konusunda benimde tereddütlerim var...otizme ilacın fayda sağladığını ben ilk defa sizden duydum..ben olsaydım denemezdim..iyicene araştırmadan danışmadan kullanmayın derim. gelişmeleri lütfen bize yazın..

Merhabalar, öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.. İşe başlığı değiştirerek başladım..

oğlumu iki farklı uzman gördü zaten yukarda saydıgım belirtilerin bir çogunu gösterende bu tür teşhisi koymak zor değil.

yanlız şurada ki yazıyı da okuyup bu olayların sebebi bu değil demeden düşünmüyor insan..

Yeni Asya Gazetesi

çünki televizyon bağımlısı bir oğlum var..

Ahmet AYDIN Beslenme üzerine yayınladıgı tüm bilgileri de yakından takip ediyorum..

bugun RAM a başvurarak Özel eğitim almasına başlayacağız..

Bu teşhisin kesinleştiğini 4-5 gün önce öğrenmekle birlikte yaklaşık 10 gündür de Televizyonu hiç açmamakla beraber bir takım değişmeler sezimledim.

Gerek göz teması gerek taklit yada karalama olsun bunlarda bir artış var..

Risuc Risperdal ilacına gelirsek

http://www.bizimanadolu.com/haber/haber361.htm

yan etkileri vs bilgilerin yanı sıra burada ilaçla ilgili bir takım bilgiler mevcut.. yine internet üzerinden bir kaç çocuk psikiyatrisine ilacı sordum..

şimdilik aktarıcaklarım bukadar saygılar.. esenlikle kalın..

Merhaba firdevs hanım. Ben çocuk gelişimciyim, bir özel eğitim kurumunda öğretmenlik yapmaktayım. Özel eğitim ile ilgili sorularınız olursa seve seve yanıtlarım. Sevgiler

Merhaba firdevs hanım. Ben çocuk gelişimciyim, bir özel eğitim kurumunda öğretmenlik yapmaktayım. Özel eğitim ile ilgili sorularınız olursa seve seve yanıtlarım. Sevgiler

Merhabalar ilgilendiğiniz için teşekkür ederim özel mesaj atamıyorum mail hesabınız var mı?

saygılar...

ayrınca bugun rapor çıktı

rapor da %70 orta derece mental retardasyon, yaygın gelişim bozukluğu
ağır özürlü
ve raporda sürekli ibaresi var

oğlumda bu kadar sıkıntı oldugunu düşünmüyorum, göremiyorum

ram raporu da çıktı mı? :26:

Şöyleki bir başka ilde 10 dk lık sorularla (şunu ediyormu bunu yapıyormu ) otizim belirtileri mevcut dendi
bu hastanede ise o teşhise bakılarak 10 dk da aynı şekil şu nu ediyormu bunu ediyormu soruları ile rapor bu duruma geldi..

bir sürü imza var raporda çoğunu (biri hariç) muayene eden olmadı.

lütfen moralinizi bozmayın, siz ne kadar iyi olursanız bu dönemde, çocuğunuz o kadar yol alıcak. Eğitimcimizi olabildiğince iyi seçip, olabildiğince ilerleme kat etmek ilk hedefimiz olsun. Okuldaki eğitimi evde de devam ettirmek tabiki..

Bu konuda internette sıkı spor ve sosyal faliyetle gelişen bir çocucuğun başarısını izlemiştim.Sanıyorum daha geç yaşlarda başladı.Şuan aradım ama bulamadım.İlkokula başlamıştı yaşıtlarıyla.Sitede bu konu hakkında yazı yazan bir bayan daha vardı.Onunla iletişime geçmeniz sizin ve çocuğunuz için güzel olabilir.Sanıyorum konu başlığı otizm servis sorunsalı googleda daha rahat bulabilirsiniz veya benim yazdığım cevaplar arasında görebilirsiniz.

Tekrar Merhabalar..

Oğlumun yaklaşık 2 aylık geçen bu sürede neler yaptıkları-yapmadıkları hakkında bilgi vermek istiyorum

- Yaklaşık 2 aydır gittiği Özel eğitime henüz alışamadı sürekli ağlıyor. Bu yüzden haftada 2 saat olan eğitim süresine artık 2 değil bir hoca giriyor. ve sınıf öğretmeni . oğlum burada genelde ağlamasına karşın sakin oldugu anlarda ise oyun oynayarak zaman geçiriyor.

- Bu süreçte TV yi tamamen kapatmamızında büyük etkisi ile oğlumuz bize daha çok yakınlaştı ve tek kalmak istemiyor oyunlarına bizide dahil ediyor
- henüz konuşamıyor ve çogunlukta anlamıyor
- ismine tam anlamıyla hala bakmıyor ( akşam babası geldiğinde ismi ile seslenince sevinçten uçarak kapıya gidiyor)
- önceden suyu kendi içerken şimdi bardagı bize dogru iteliyor, içirmemizi istiyor yada çatal kaşık olsun önce sevdiği ürüne kaşıgı götürüyor sonra elimize tutuşturuyor.
- sevdiği yiyecek türü oldugunda yerlerini unutmuyor günlük ilgili çekmecelere gidip istediğini alıp yiyor (meyve vs)
- al ı çok iyi biliyor ver i de elinde çukulata vs gibi kaplı şeyler oldugunda açmamız için veriyor
- kucak açınca güle oynaya sarılıyor.
- onun yaptıgı el sallamaları gibi durumları biz yapınca çok seviniyor.
- anlamlarını bilmemekle birlikte 1-2-3-4-5 e kadar sayabiliyor.
- oyuncakları gene kendine özgü oynuyor (tekerlekleri çevirmesigibi )
- hayır ı az çok anlamaya başladı.
- önceden cocuklarla oynamazken şimdi gördüğü her çocuga deli oluyor ve kıskanmaya başladı.

şimdilik aktaracaklarım bukadar..

Saygılar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…