• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Oğlum öksürüyor ve Hırıtısı var.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Asude05

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
75
1
86
Amasya
Oğlum 2.5 aylık. Dün ilkindiden sonra başladı, öksürmesi ara ara ama var işte, burnunda tıkanıklık var birazda hırıltısı var. Eşimden mi geçti acaba üşüyeceğini sanmıyorum ama olabilirde biraz öksürük bendede var salgın sanırım.

Bugün dr a götüremiyorum maalesef arayada c.tesi-pazar giriyo ancak p.tesi götürebilirim. Bu arada yapabileceğim birşey varmı arkadaşlar.

bol sıvı ver ılık ıhlamur iyi geliyor. ayak altlarını vicks sür. oğlumda aynı durumda ilaç vermedi doktor. ciğerlerinde bir sorun yok dedi. öksürük boğazından geliyormuş. burnuda tıkalı. tonimer baby kullanıyoruz sıktıktan sonra hapşırtmaya çalışıyorum. doktor öyle söyledi. geçmiş olsun canım.

Aynı şey bizde de var, ben grip oldum dolayısıyla bebeğime de geçti. Burun tıkanıklığı için serum fizyolojik önerdi doktor. O biraz rahatlatıyor.

canım geçmiş olsun.bizde aynılarını yaşadık. ilk olmakla büyük kızım hastalandı.kendisi alerjik hastası zaten ve bu aylarda alerji hastaları için tehlikeli aylar.6 igne kullandık.derken küçük kızım 1 aylık onda da hırıltı var fakat yeni doğan bebeklerde hırıltı genellde olur solunum yolları tam gelişmediğinden dolayı.. arkasından balgamlı öksürük gelince hemen doktora gittik ciğerlerine inmemiş fakat inebilir ablamız alerjik bunda da görülebilir dedi.ve antbiyotik verdi.daha sonra ben hastalandım bende antibiyotik kullandım daha sonra eşim derken ailecek hastalandık.bu aylar biraz tehlikeli ..
öksürük olmasaydı pazartesini bekle derdim ama bence ihmal etmeden bugün git doktora hemen.. öksürük birden artıyor özellikle geceleri ..
serum fizyolojik sık sık kulllan ve sümüklerini otri baby temizle. .bol su ve ıhlamur ver.

canım burnunu tıkanıklıgını okyanus suyu damlayla açabilirsin bulundugu odada buhar mak calıstır bol bol emzir geçmiş olsun acil şifalar

canım suyun ıhlamurun bir zararı yok. bize dokdorumuz bol bol emzir, ıhlamur ve su ver demişdi..

canim hırıltı varsa bence hemen dr götür..çünkü bebegin daha çok küçük..ben olsam hemen acile götürmüştüm orda hemen bakıyorlar diye yani...sende böyle yap canim.ıhlamurla suyla olacak iş degil..ayrıca bebek çok küçük arkadaslar abartmayın..
zaetn acile nezaman istersen götürebilirsin cnaim..ihmal etme

Canım bencede ihmal etme doktora götür.Hemde çok iyi bi doktora benim kızımda 2.5 aylıkken aynı senin dediğin şikayetler vardı.Kaç doktora götürdük bilemedi.4.doktor çocuğunuz bronşit olmuş dedi 1 hafta hastanede yattık.Seni korkutmak istemem hiç bekleme.Allah şifasını versin.

Bebek 2.5 aylık arkadaşlar ne suyu ıhlamuru yaaa.
bizde de şu an aynı sorun var. yukarıda yazdım zaten. doktora gittik. ben doktora gitmeden rahat edemem. ilaç vermedi. ciğerlerinde sorun yok dedi.
ıhlamuru o tavsiye etti.
ayrıca 2,5 aylık bebeğin ıhlamur içmesinde bir sakınca yok rezene çayı gibi bir şey.
sorun boğazındaysa ılık sıvı tüketmeli dedi doktor.
sen bizden tavsiye istedin, biz de sana yardımcı olmaya çalıştık.
bize sormak yerine doktora götürebilirdin. ama sen bizlere sormayı tercih ettin.

benimkide gecen ay grip olmuştu
ıhlamur ve rezene verdim
serum fızyolojık le devamlı actım
bende devamlı bal ıhlamur zencefil tükettim

ayrıca arkadaslar yardımcı olmaya calışmış
bi senin cocugun yok
tecrübelerini paylaşmışlar ister yaparsın ister yapmazsın
bu asabiyeti anlamadım geçmiş olsun

Asabiyet değil arkadaşlar, Dr lar bangır bangır bağırmıyormu ilk 6 ay sadece anne sütü diye o yüzden yazdm. Sonrada birde su ve ıhlamur verin diyorlar öylemi...

Ihlamur verdim 1-2 çay kaşığı bakalım bugünde dr a götürüyorum inşallah en kısa zamanda geçer, sizlerde teşekkürler.

anne endişeli arkadaslar niye bukadar üstüne gittiniz anlamadim..bende olsam ıhlamur veya su verirken gerçekten 100 kere düşünürdüm..
geçmişolsun arkadasim burdan paylaşırsan sevinrim

Evet götürdüm arkadaşlar Dr Bronşit dedi ama bana pek inandırıcı gelmedi neden derseniz. Perşembe akşamı başlatı hırıltı öksürük burun tıkanıklığı yani 1 günde bronşit olabilirmi.

Ayrıca hastanede ilaçlı buhar verdiler 3 defa 20dk arayla, antibiyotik, nefes açıcı ve öksürük şurubu verdik epey rahatladı azaldı yani. Bronşit olsa 1 günde olup yine birkaç ilaç sonrası hemen rahatlarmı? Sanmıyorum umarım bronşit değildir ve en kısa zamanda atlatırız.

arkadaşım ne yazıkki yaşadıklarının aynısını bende kısa zaman önce yaşadım hemde ikiz bebeklerim var benim ikiside grip oldular ciddi boyutta öksürükleri yoktu bile nefes alımları hızlanmıştı güçlük çektiklerini anladım tedbir amaçlı bi götüreyim dedim bide doktor bronşit demesinmi

yani bende olurmu doktor bey diye çıkıştım ama üşütmekle alakası yok 1 gün yeterli bronşit için dedi:(

heleki bu alerjik dönemlerde 10 çocuğun 8 i bronşit oluyor dedi :(

ben o hastanedeki havayı gerektiğinde evde verebilmek için nebülizatör aldım artık alerjik bronşit olduğumuz için daha hassas olacağız dolayısıyla evde bulunması gereken bir makine sizede tavsiye ederim hastane köşelerinde hava verilmesini bekleyip yavrumu perişan edeceğime evde erken aşamada vererek ilerlemesini engellerim

bunları yazıyorum diğer arkadaşlarda tecrübelerimizden yararlansın diye

Rabim büğtün hasta bebeklere acil şifalar versin
sizede geçmiş olsun arkadaşım acil şifalar diliyrum

2 buçuk aylık bir kızım var öksürük hırıltı ve hapşurma var ama öksürük öyle çok değil ne yapmam gerek tecrübeli anneler panik yapmaya başladık babasıyla biz :(:(:(:2:

Konunun üzerinden baya gecmis ama benim kızımda gecen Çarşamba gece bAlgamli kustu sonra burun tıkanıklığı vardı ve uyanıkken gunde 5 defa falan öksürüyor :( ne yapmalıyım
Ne tavsiye edersiniz ?

2 buçuk aylık bir kızım var öksürük hırıltı ve hapşurma var ama öksürük öyle çok değil ne yapmam gerek tecrübeli anneler panik yapmaya başladık babasıyla biz :KK43::KK43::KK43::2:
Merhaba siz neler yaptınız ? Yardım edermisiniz aynı durum var bizde de

Back
X