Tuvalet Eğitimi Oğlum ne lazımlığa ne de tuvalete oturmuyor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

ErdeminE

mis kokulum iyi ki gelmis
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2009
1.008
1.422
34
Selamlar...
Pazartesi eğitime başladık 28 aylık oğlumla... İlk gün az da olsa lazımlığa oturtukça yaptı çişini, tuvalete de bi kez denk getirdik sonra ya yere yaptı ya da küvete yapmak istedi ve o zamandan beri de asla ne lazımlık ne tuvalet oturmuyor... Çişinin geldiğini söyleyip küvete götürtüyo önce deniyorum tuvaleti ama çığlık çığlığa kalkıp küvete geçiyor inanın her yolu denedik... Ödül, çikolata, oyuncak, sticker vs... Yok asla olmuyor... Ev dışında napıcam, geçer mi bu durum? Bizim gibi olan var mı? Lütfen yardım edin... Çok zormuş tuvalet eğitimi

gerçekten çok zor. özellikle erkek çocukları inatçı ve dik başlı ve biraz geç öğrenir kızlara göre. bence iyice alışana kadar küvete yapsın. o küvete yaparken siz klozet kullanın. hatta evde ondan büyük erkek varsa babası yada abisi falan onlarla tuvalete gitsin. benim iki ayım geçti tın tın yol alıyoruz. çok takma inan rahat bırakınca daha kolay oldu oğlum için. aman diyim ödüle alıltırma... bu doğal bir şey bir başarı değil. ben alıştırdımda ödülsüz gitmez oldu anca unutturdum.

Teşekkür ederim cevap için... Dediğin gibi çok inatçı ödül bile istemedi zaten... Küvetten sonra normale döner mi ki? Babasını beni falan görüyor tuvalette ama inat yani... İçim rahat etmiyor alışmazsa klozete diye

rahat olursan alışır, zorlarsan ters teper, endişelenme.. diğer konularda da cevaplarım var konum var., kendi yaptığım hatalardan ders aldığım ve şuan kafam rahat ettiği için böyle söylüyorum. be rahat oldukça kafaya takmadıkça oğlumunda nekadar rahat oluğunu görüyorum.. adım adım basamak basamak halledersin inşallah.
birde sen ev ortamında alıştırıyosun ben iş ortamında. takma alışır :)

Çok teşekkürler

canım benim oğlum datuvalete oturmuyordu. bigün kendisi altında bez yokken anne çişş dedi. yapalım mı dedim gittik yaptı. ben inanamadım. (32 aylık) ertesi gün bağlamadım altını yine tuvalete yaptık fakat sonra birden yerlere yapmaya ve tuvalete oturunca tutmaya başladı. ben kızmaya başladım ve daha kötüye gitti fakat hiç bezlemedim ve tuvalete götürmekten ve sıksık çişin var mı diye sormaktan vazgeçtim. ayrıca altına kilotta dahil hiç birşey giydirmemeye karar verdim. kakada dahil halıya yaptı hiç kızmadım. sonra 7.5 tl ye bi lazımlık aldım oturma odasına uygun bi yere koydum üzerine oturup bak oğlum bu tuvalet senin tuvaletin dedim işte boyle oturuluyor dedim. sonra istersen buraya yapabilirsin dedim ve kapıyı kapatıp çıktım. sonra hep oraya yapmaya başladı. gece de hiç kaldırmadım işeyince üstüne çarsafını değiştirdim uyandırmadan hala da aynı. 10 15 gün oldu gece 1 kere falan yapıyor. kaka faciası bidaha olmadı ancak bi iki gündür nedense unutup koltuga halıya işedi. kızarsam daha kötüye gidiyor kızmamaya calışıyorum. anladıgım kadarı ile bu hemen çözülecek birşey degil baktın cok inat vazgec biraz unutsun sonra kış gelmeden dediğim gibi yaparsın. bundan oncede denemiştim fakat cok inattı oturmuyordu bile. kendi söylediği geceye kadar arasıra anlatıyordum cevredeki cocuklardan bahsediyodum onlar artık tuvalete yapıyomuş biliyomusun sen de yapıcaksın abi oluyorsun gibilerinden ama ben seni zorlamıcam ne zaman istersen o zaman falan diyodum. sanırım bu yararlı oldu ancak oyle bi seferde hemen oh be öğrendi dememek lazımmış on anladım su gecen zaman içinde.

Yeni gördüm mesajınızı... Oğlum artık çişini kakasını söylüyo ama asla tuvalete ya da lazımlığa oturmuyor her yolu denedim.... Eğitimi de bitiremem çünkü çocuk tuvaletini söylüyor ama gerçekten ne yapıcağımı artık bilmiyorum

benim oglumda hicbir sekilde lazimliga tuvalete filan oturmak istemedi..Ben daha tuvalet egitimine baslamadigim halde bunu cozmem lazim diye dusundum ve minik bi lazimlik ve bi cis yapan bebeklerden aldim.Oglumun lazimliginin yanina bebegin lazimligini da koydum.Ben tuvalete girdigimde hadi oglum bebekte cisini yapsin diyorum,bebek ve ben cisimizi oglumun cisssss tonlamasi esliginde yapiyoruz sonra elimi ve bebegin elini yikiyorum ogluma gostererek sonrada hadi simdi sira sende diye oglumu lazimliga oturtuyorum..en azindan eskisi gibi kacmiyor,oturuyor cok sukur
ben daha kendimde bezini cikaracak gucu bulamadim ama benim oglanda lazimlik fobisini oyunla cozduk gibi..bi deneyin derim.

Merhabalar ben de aynı dertten muzdaripim. Sorununuz nasıl çözüldü tecrübelerini paylaşırmısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…