Davranış Bozuklukları Oğlum makasla kıyafetlerini kesiyor

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

hayalvehakikat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2013
8
2
Merhabalar,

5 yaşında oğlum makasla kıyafetlerini, pijamalarını kesiyor. Anlam veremiyorum. Hiçbir zaman böyle aşırılıkları olmayan, son derece normal, uyumlu, aramızda iletişim kanalları hep açık bir çocuk. Geçenlerde saçını da kesti önden. Her yolu denedim vazgeçirmek için. Normalde oturup konuşabileceğiniz, anlayan, anlatan bir çocuk ama bunu çözemedim ve hiçbir şey işe yaramıyor. Sinirlerim yıprandı ve çok çaresiz hissediyorum. Makasla kendine yanlışlıkla zarar verebilir diye de korkuyorum. Dün gece salonun tülünde delik fark ettim, çılgına döndüm. Evde bir ara kaldırmıştım makası ama dünkü olayın ardından bugün okula giderken giydirdiğim dayısının hediyesi güzelim tişörtü de delik şekilde eve gelince olayın kontrolden çıkmaya başladığını düşünüyorum. Biraz araştırdım, bu sorunu yaşayan başka birine daha rastlayamadım. Fikri, önerisi olan var mı?

bu çocukların psikolojilerini anlamak gerçekten zor bir uzmandan yardım almakta fayda var

bende çalışıyorum babannemiz bakıyor anasınıfına gidiyor 5 yaşında

benim oğlumda grip hasta burnunu koluna evde babannesinin temiz çamaşırlarına silmiş ne yapacağım bilmiyorum

anlatıyorum nasıl tepki vereceğimi bilmiyorum

Bu yaş çocuğunun hem evde, hem okulda zamanının çoğunu makasla yaptığı faaliyetler alıyor. Çocuk makası. Geçici olarak kaldırmıştık ama çözüm olmadı.

Bu yaş çocuğunun hem evde, hem okulda zamanının çoğunu makasla yaptığı faaliyetler alıyor. Çocuk makası. Geçici olarak kaldırmıştık ama çözüm olmadı.

ögretmeniyle konuşun bide
belkide okulda size söyleyemedigi bir sorunu vardır
tepki olarak böyle yapıyordur
yada yeni kardeş vs durumu falan varmı

benim oglum 8 yaşında bazen oda makasla eşofmanının dizlerini kesiyor niye yaptın diyorum ben yapmadım diyor çocukların ruh hallerini çözemiyoruz

Bence çok doğal bişey keşvetmiş ve hoşuna gitmiş, geçen günlerde 4 yaşındaki oğlum saçını kesmiş çok şaşırdım hiç yapmadığı bişey. Gen yıl 7 yaşındaki kuzımda perdesini kesmişBence onlar düşünmeddn ilgilerinin çektiği yere yöneliyorlar belki oğlunuz bunu yapmaktan mutlu oluyordur. Dert etmeyin allah sağlık versin bunlar hiç dert bile değil

Bir uzmana görünseniz en iyisi Belki bir sorunu var ve bu şekilde dışa vuruyor. Belki de sadece sizin dikkatinizi çekmeye çalışıyor. Onunla yeteri kadar vakit geçirmediğinizi düşünüyor olabilir. Ya da belki bunu yapmasının sizi ne kadar kızdırdığını görüyor ve o yüzden devam ediyor, 5 yaş için bu çok normal. Bir şey kestiğinde çok tepki veriyorsanız belki daha sakin bir tepki vermeli hatta yer yer görmezden gelmelisiniz. Makası ortadan kaldırıp ancak nerede kullanması gerektiğini öğrenince geri alabileceğini söylemekte fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…