Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
22 aylık bir oğlum var..evde koridoru gösterip korkuyor..dün de salona girince bir nokta gösteriyor ve çığlıla ağlıyor korkuyor..niye anlayamadım..bu güne kadar öcü falan yada başka bişeyle korkutup tehdit etmedim.babası ile bir ara aniden çıkıp cee diyip gülüp bağrıyorlardı.ondan korkuyor olabilir diye bıraktırdım..o zamanlarda böyle korkusu yoktu şimdi başladı..dün salonda niye korkuyor diye işaret ettiği yere baktım onunla yaklaştım.onun boyuna inip ne gördüğünü anlamaya çalıştım..acaba dedim çekyata doğru gölgesi geliyor ondan mı korkuyor dedim ama anlayamadım..yardım edin ne olur..
korkuları ile nasıl başa çıkabilirim?? konuşamadığı için derdini de anlatamıyor garibim..
selamlar...
aynı sorun bizdede var 15 gündür her sesten her şeyden korkar oldu. ismini bile söylesem korkuyor. ne yapacağımı bilemez oldum. bazen çok sinirleriniyrum. sesimi yükseltiyorum acaba ondan diye çok düşündüm. kendime hakim olamıyorum bazen. aynı durumu yaşayan varsa bize yardımcı osun lütfen
bu zamanlarda korku oluşması normal ama siz bu durumla çok ilgilenmeyin yani telaşlı yaklaşmayın , ve korku kelimesini kullanmamak gerekiyormuş yani aaa korktunmu v.s demeyin ve onu teskin etmeye çalışmayın, dikkatini dağıtın başka birşeyle oynatın. bu dönemde genelde gölgeden, lambalar yanınca bazı avizeler duvarda şekil oluştururya ondan korkarlar genellikle akşam saatleri korkarlar birde sinekten çok korkarlar. duvardaki küçük birşeyi sinek sanmış olabilir, onunla beraber duvara yaklaşın bişey yok burda deyin ve konuyu kapatıp çocuğa güven verin.
Ben hala korkuyorum. Küçüklüğümden beri. Çok küçükken bir ara tuvalete bile ışıkları yakmadan gidermişim. Çok cesaretliymişim. Nasıl oldu bilmiyorum bir şeylerden korktum da böyle oldu herhalde.
Ama dert etmeyin herkesin yaşadığı şeyler. Sabırlı olmaya çalışın. :)
bizim de bir miniğimiz var, koridora geliyor veya birimiz öpeceğimiz zaman; korku, korku diyor.
insanlar daha çok ilgilenip üstüne düştükçe daha çok yapmaya başladı, resmen rol yapıyor cadı.
Bunu biraz biraz kullanmaya başladı. Yaşlar aynı.