Oglum konusmuyor

Dudu12345

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2023
37
10
3
25
Kizlar oglum tam 24 aylik oldu yani tam 2 yaşinda. 1 -2 diye sayabiliyor ve yemegi bitince bitti diyor geri hicbirsey demio anne baba bile demio.ekrani kestik oyle saymayi basladi.toplari renklerine gore ayiriyor puzzle yapabiliyor bardaktan desteksiz su icebilio topa ayakla vurabilio bi ara otizimden suphelenmistim hatta doktora bile goturdum 3 ay sonra tekrar bakalim dedi.simdi ben yasitlarindan geride oldugunu biliyorum konusma olarak hayvan taklidi bile yok dogru duzgun. Ama etkinlik kitabi yapabilio komut alio ama icim genede rahat degil tek cocuk oldugundan sanirim.koye goturuyorum bu sefer evde ogrendiklerini orada unutuyor kafam karisik nolcak bilmiom ya topa vurulca gool diodu simdi onu unutmus koye gittikce. Psikoljim bozuluyor dusundukce arastirdikca

Canm benim oglumda , konuşmuyordu 5 yasina kadar cumle kuramadi konusamadi. Doktora bnde iki yasinda götürdüm goz temasina baktilar goz teması vardı, olaylara tepki veriyormu mesela arkadasimn kizi otizinli evde kiyamet kopsa donup bakmaz ve baktigi heryere bos bakiyor diyordu, etrafinda dondugunde basi donuyormu mesela bu lar onemli, erkek cocuklar gec konusur uzulme dil terapistine goturmeni oneririm , dil bagina baktrmani öneririm, birde olabildigince anliyorms gibi sanki karsinda cocuk degilde buyuk adamla sohbet ediyomussun gibi herseyi detayli bir şekilde konuş onunla , kitap oku , ona soru Sor sık sık uzulme konusur elbet iki yaş icin aa akonusmasi lazim gec kalmssnz denilemez , icini ferah tut

Bol bol çocuklarla iletişim kurdurun. Ekran kesinlikle yasaklansın olabildiğince muhabbet edin. Ama tekrarlamasi için zorlamayin. Siz normal konuşun.

Otizimden ziyade uyaran eksikliği gibi geldi bana bir de bazı bebekler papağan gibi söylemiyor da hafizalarında biriktirip birden hiç beklemediğiniz anda söylüyorlar. Benim oğlumda 23 aylık anne aç anne meme gibi iki kelimeli cümleleri var ama bicir bicir mi değil . Genetik mi yapısal mi bilemiyorum ama şöyle bir şey gözlemledim ben ona bir şeyleri öğretir gibi dikte edersem onlarla hiç ilgilenmiyor . Mesela oğlumun ilk kurduğu çumle 21 aylıkken çiş aciyo oldu . Çünkü o gün sünnet olmustu ve canı acıdığı için bunu ifade etme gereğinde bulundu . O güne kadar aciyo kelimesini hiç duymamıştım bile:) bu olaydan sonra onu hiç zorlamadım açıkçası bol bol konuşup kitap okuyorum eskiden çok soru soruyordum artık sadece anlatıyorum ve böylece cümleleri de arttı

Soru sorunca kaciyor resmen soru sormadan anlatmak gerek bunun icin cabaliyacam tesekkur ederim

Cok tesekkur ederim ekran maduriyetu oldugunu dusundu doktor ergoterapiya gidioz oyunlar oynuolar.dil gelisimine 2 ay sonra bakacak bakalim suanlik dil terapistu onermedi belki 2 ay sonra onerir

Cok tesekkur ederim ekran maduriyetu oldugunu dusundu doktor ergoterapiya gidioz oyunlar oynuolar.dil gelisimine 2 ay sonra bakacak bakalim suanlik dil terapistu onermedi belki 2 ay sonra onerir
Panik yapma cnm konuşur Allah'ın izniyle , telefonu tableti olabildigince uzak tut cunku hic bi sekilde konusma firsatlari olmuyor sira onlara gelmiyor devamli dinleyici oluyolar , birde onun dilinden birtek sen anlarsn , anlama sakın bn bu hatayi yaptim e diyodu uyku anliyorum onu konusmaya tesvik et zorla sen soyle o tekrarlasin ozmn tamam de bir yap iki yap ucuncude ne diyoduk diye sor öyle oyle konusur inşallah

topa vurulca gool diodu simdi onu unutmus koye gittikce. Psikoljim bozuluyor dusundukce arastirdikca
Yeğenim 40 aylık olacak, daha yeni gool demesini öğrendi

Çocuğa masal, hikaye anlatın. Çevresini gözlemlemesini sağlayın. Karışık olmayacak kısa cümleler kurun. Ali Baba'nın çiftliği gibi müzikler de mi hiç dinlemedi? Biz açınca hipnotik gibi izlemesin diye beraber söyleyip hareketlerini yapardık. Oyun oynarken eşlik edin. Hava soğuk deyip üşüyün. O da sizi taklit eder ve sonra söyler.

Anne ve baba hitabı evde az söyleniyorsa bahsini artırın. Belki de isimle hitap ediyorsunuzdur ve çocuğunuz bilmiyordur.

Ali babanin ciftligini vesaire bunlari ekrana bakmadan dinletiyorum daha cok hayvanlari gorerek dokunarak ogrenmek istiyor. Evde daha cok ismimizle sesleniyoruz baba anne demiyoruz birbirimze gecenlerde bi bayan yazmisti bana birbirinize isimle degil baba anne diye seslenin demisti suan oyle yapiom ama bakalim fayda edecek mi gorucez .cok sagolun tesekkurler

1 bucuk aydir ne tv ne telefon hicbir teknoloji aleti vermioz.tabikide 1 bucuk ay oncesiyle daglar kadar fark var. Sanirim daha yeni yeni acilcak cocuk bosluga dustu tv birakinca.zamanla duzelir insallah dediginiz gibi onu konusmaya ikna ettirmem lazim

Bu şekilde kendine işkence etmemelisin iyi bir uzmanla içini rahatlatmalısın ben çok iyi bilirim uykusuz kuşku dolu bitmek bilmeyen o geceleri sabahlara kadar telefondan araştırmaları
Lütfen geç kalmayın
Hangi şehirdesiniz istanbuldaysanız bir kurum yönlendirmesi yapabilirim
Bütün soru işaretlerinden kurtulurdunuz inşaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…