Oğlum konuşmuyor

sizin oğlan iyiymiş ya hu. benim oğlan 30 aylık anne-baba dedi. şimdi 3,5 yaşında(42 aylık falan) herşeyi anlatıyor sıkıntı yok. yani tek sorun konuşmaysa düzeliyor.

Benim kızım 17 ayın sonunda
Anne baba bay bay ver al diyor sadece okadar

Her soyledigimizi anlıyor uyguluyor

İşaret dilini kullanıyor daha çok bebeğini gösterip ver diyor bebek demiyor halbuki bebeğini getir dedim mi gidip getiriyor onun bebek olduğunu biliyor yani ama söylemiyor

Cevremdekiler normal dedi konuşmuyor diye üzülme bol kitap oku konuş kizinla dedi

Birde yaşıtları olursa etrafında çabuk konuşur dedi

Benimki çok şımarık anlamıyorum seni diyorum ağlıyor dışarı çıkınca kendi istediği yere gitmek ister kızınca tutar elimi kendince bir dil geliştirdi öyle konuşuyor ama söyledim şeyleri tekrar söylemeye başladı ne zaman cümle kurmayo başlıcaları bilmiyorum

Benim oğlum 4 yaşında söylediğim herşeyi tekrar ediyor ama cümle kurmayo algı açık tek tek ama cümle yok

Sabaha kadar uyumadan dinlicem o konussun
kızım 4 yaşında daha 1-2 aydır kısa cümleler kuruyor. hala bazı söylediklerini anlamıyorum. 2,5 yaşında olan kızım ise anne harici kelimelere daha yeni geçti. sözlerimizi tekrar etmeye başladı.
bizim dr er geç konuşur merak etme dedi. o yüzden rahatım.

Peki cümle kurmadan önce kendine bir dil geliştirmiş mıydı benim oğlum sürekli konuşma halinde hep oyleydi zaten ama şimdi ise kanavciti zetere buna benzer cümleler kuruyor birde ogi ogi ne demek istiyor anlamıyorum ben ne dersem tek tek oda söylüyor çok üstüne gitmeden soyletiyorum gidersem söylemek istemiyor

inatlaşmak işe yaramadı benim kızlarımda da.
üstelik sayıları ve renkleri önce ingilizce öğrendi youtube izlediği için.

bazen anlatmak istediğini biz anlamadığımız için sinirlenip ağlıyordu.
kendi kelimeleri yok ama nasıl kolayına gelirse öyle söylüyor.

Kk kaç yaşında lar

Çocuğa kesinlikle baskı yapmayın ısrarla soru sormayın. Konuş hadi demeyin. Ablamın oğlu 3,5 yaşında konuştu. Doktor kreşe başlar yaşıtlarıyla vakit geçirirse konuşuruz dedi nitekim öyle oldu. Birden söküldü. Bence gezdirin parklarda oynasın.

Biz zamanında çok baskı yaptık ona konuş niye konuşmuyorsun diye geri tepti birde kardeşi oldu 3 ay önce ondan önce tek tek soyletiyorum söylüyor du kardeşi olunca kesti şimdi krese gidiyor iyi geldi tekrar başladı tek tek ne söylersem tekrar ediyor babasina baba diye sesleniyor arada baba anne diyor suya çu tuvalet gelince sisim sisim diyor cümle kurmaya ne zaman başlar acaba ne kadar sürer hiç cümle kuramicakmis gibi geliyor bana imkansız gibi hani anne olmak istersin hiç anne olamicakmisin gibi

Canım hemen bekleme kreşte arkadaşlarıyla iletişim kurma ihtiyacı hissettikçe o kendini zorlayacak yeğenim kreşe başladıktan 4 5 ay sonra net konuştu. Biz çok şaşırmıştık. Düşünsene 2 gün önce konuşamıyordu 2 gün sonra herşeyi söylüyor. Hoş bi duygu :) sizin de konuşur korkma

Oğlum başlayalı 1 ay oldu kardeşi olunca konuşmayı kesmisti pedegog kesebilir demişti zaten nitekim oldu krese başlayınca 1 hafta sonra tekrar başladı tek tek söylemeye okadar istiyorum ki cümle kurmasını hayel gibi geliyor bana sabırsızlıkla bekliyorum nasıl birden konuşmuş sizinki bı andami cümle kurmuş başıma gelirse nasıl tepki veririm bilmiyorum bayılmam inşallah sevinçten

Mesela bir anda anne susadım dicek öyle oluyo çünkü
Çocuk bütün kelimeleri biliyo aslında nasıl isteyeceğini de biliyo ama onu engelleyen bişey var ondan kurtulduğu anda hepsi olacak merak etmeyin. İllaki konuşacak.

Teşekkür ederim mesajlariniz için içimi rahatlattıniz psikolog zaman dedi bekliceksin dedi ama işte anne yuregi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…