Oğlum konuşmuyor

Benim sipa da konuşmuyor. Üç beş kelime ancak işte. Onları da bir ben anlıyorum. 22 aylik. Sizin çocuk kaç aylık? Konuyu takipteyim ben de.

Benim kardeşim 3 yaşında konuştu. O yasa kadar manasız sesler çıkardı sadece. Böyle bir örnek gördüğüm için çok takılmamaya çalışıyorum ama derdini anlatamayinca inanılmaz sinirli bir çocuk oldu benim sipa. Umarım sizinki sakindir.

Çok kitap okuyun oğlunuza, aynı kitapları tekrar tekrar. Tv izletmeyin, telefon vermeyin. Elinize her aldığınız nesnenin isimlerini söyleyin. Yolda, etrafta vs gördüğünüz her şeyin adını söyleyin sürekli konuşun onunla, bir süre sonra tepki verecektir. Tabi işitme vs sorunu var mı diye önce Dr.a götürün. Fiziksel sorun yoksa kpnuşur

Benim yeğenim 3 yaşında konuşmaya başladı. Doktoru erkeklerin daha geç konuştuğunu, bu durumun normal olduğunu söylemişti. Şuan 4 yaşında ama yaşıtları gibi akıcı konuşamıyor hala maalesef. Her kelimeyi her cümleyi kuruyor ama yaşıtları gibi değil. Her çocuk farklı demek ki..

Oğlu geç konuşan varmı tek tek konusmaya başlayınca cümle ne zaman kurar birden konuşan varmı
Canim benim kaynimin oğlu 6 yasinda hâlâ konustugu net anlasilmiyor. Annesi anliyor da biz biraz zor anliyrz.bi akrabamn ogluda 3 yasindan sonra tek tük konusmaya basladi sıkma canini z

Oğlun kaç yaşında bilmiyorum ama benim kızım 21 aylık daha 10 kelime filan söylüyor. Her çocuk farklıdır. Çok kasmaya gerek yok. TV tablet telefondan uzak tutup bol bol konuşmak lazım çocuklarla

S.a kac aylık oglunuz?
Öncelikle doktorunuza danışın?
Benim ilk çocuğum 9 aylıkken baba mama dede diyordu cok kalabalik bi ailemiz var kesin erken konuşur derken 10 aylıkken yürüdü ve konusmadi 2 yaşina kadar sadece eee dedi.Erken yürüdüğünden konusmuyor olabilir dedi doktor esimin amcasinin kizi masallar anlatiyodu benimki sadece eeee deyince dedigimi anliyordu.
Kaynanam çok üzülüyordu benden gizli anneme acaba ahrazmi diye sormuş.
Anca 3 yaşına doğru konustu götürmedigimiz doktor kalmamıştı.
Elhamdulillah şimdi avukat gibi ama baya sıkıntı olmustu.
Sizinkide konuşur inşaallah...

Oğlunuz kaç yaşında.ama yine de içiniz rahat etmiyorsa bir doktora görünün .her çocuğun gelişimi farklı.ister istemez etraftaki çocuklarla kıyaslama yapılır.bu sizi sadece üzer.en doğrusu ve mantiklisi doktor.biz ne dersek boş.

Benim oğlum ikibuçukta başladı konuşmaya ondan önce tek kelimeler söylüyordu ama akıcı değildi, kesinlikle tablet tv televizyon izletmeyin sürekli dışarı çıkarın yaşıtlarıyla oynasın parka götürün,ben yemek yedirirken telefondan çizgi film açıyordum en büyük hatamdı telefonu bıraktıktan sonra o kadar çok farkettiki konuşması aklınızda bulunsun

Onu konusmaya mecbur birakin. Bir sey soylemeye calistigi zaman "anlamiyorum bana ne istedigini soyle" deyin. Isteklerini detaylica anlatmasini isteyin.

Üzülmeyin benim oğlumda 3 yaşında konuştu.o ana kadar sadece baba diyebiliyordu.göz teması varsa,verilen komutları anlayıp yerine getirebiliyorsa sorun yok demişti doktorumuz.11 yaşında çok zeki,derslerinde oldukça başarılı ve ne yazık ki hiç susmayan bi çocuk şimdi

benm kızım 2.5 yaşında konuştu birden patladı yani sonrasında sus artık diyoruz bazen :)

Zaten doktora götürdüm en son piskolag bekliceksin dedi krese ver dedi 4 yaşında tek tek soyletiyorum söylüyor birde kendince bir dil geliştirdi öyle konuşuyor birde kendi kendine hep ogi ogi diline dolamis tuvaleti gelince sisim sisim der suya çu diyor ama cümle yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…