Çocuk Hastalıkları Oglum kisa mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Beth18

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
11.982
26.197
Merhaba anneler
Oglum 25.5 aylik. Boyunu daha yeni 85cm olctuler. Ikiz ve kiz kardesinin boyu 88 cm. Yasitlarina gore cok ufak. Benim gibi olan var mi? Tedavi gerektiriyor mu? Ne yapmam lazim. Bu arada benim boyum 1.67cm esimin 1.72cm. Oyle cok cok kisa degiliz tabi cok uzunda degiliz. Ama oglum buyudugunde en azindan ortalama degerde olamaz mi? Cok mu kisa kalir? Bebekken ufak olup sonra buyumez mi insan?

Ergenlikte size şok geçirecek şekilde boy atabilir. Oğlunuzun boyu en az 175 -185 arası olur. Boşuna şimdiden kendinizi üzmeyin.
Hem her şey de boy değil. Akıllı , sağlıklı olsun önceliğiniz bunlar olsun.

37 aylik ogpumun boyu 96, bizimki de kisa gidiyor ama takilmiyorum illaki gelisecektir boylari

Bu biraz da genetige bagli degil mi? Ben 168im esim 171 yani cok uzun degiliz ama cok kisa da degiliz. Ben de ortalama olsa cani sıkılmasa boy konusunda. Evet insallah saglikli akilli olsun oncelikli onun icin istedigim seyler

Bunu çocuk doktoru cevaplayabilir. Gerektiğinde destek veriyorlar. Sadece vitamin değil. Arkadaşımın oğluma çilekli bir destek içeceği vermişti

Bu biraz da genetige bagli degil mi? Ben 168im esim 171 yani cok uzun degiliz ama cok kisa da degiliz. Ben de ortalama olsa cani sıkılmasa boy konusunda. Evet insallah saglikli akilli olsun oncelikli onun icin istedigim seyler
Şimdi şöyle.. Yengel 156 amcam 168 boyunda falan. Oğulları da küçükken kısaydı. Sonra ergenliğe girdi birden boy attı. Sonra futbola gitti kaleceliğe şuan 12 yaşınde 180 boyu var.. Sporda etkiliyor.. Boy uzatan sporlara yönlendirebilirsiniz

Bunu çocuk doktoru cevaplayabilir. Gerektiğinde destek veriyorlar. Sadece vitamin değil. Arkadaşımın oğluma çilekli bir destek içeceği vermişti
Biz de destek degil ama alerji mamasi kullaniyoruz. Sut yogurt ve yumurta yiyemedigi icin mamadan kalsiyumunu karsiliyor. Doktorlar normal diyorlar

Nasil yani bebekken 1 2 yasindayken yasitlarindan ufak miydi? Boyu 2 yasindaki bir bebege gore kisa miydi?

Nasil yani bebekken 1 2 yasindayken yasitlarindan ufak miydi? Boyu 2 yasindaki bir bebege gore kisa miydi?
Boyu kaçtı bilmiyorum ama ama öyle uzunda saylmazdı birde tombikti hemde baya tombikti.. ergenlikle birlkte ani bir boy artışı ve zayıflama oldu.. sonra okul takımına yazıldı kaleceliik yapmaya başladı şuan.yaştlarından çok uzun boyu ...

Anladim. Iste ama persentil degeri kucukken neydi ne degildi bilemiyoruz. Benimki ufak %25 persentilde oyle de gidecek sanki...
benim boyum coooook kisa 150 kadar ama esim cok uzun 186
Bence oglunuz ortalamanin ustunde olur gibime geliyor

Anladim. Iste ama persentil degeri kucukken neydi ne degildi bilemiyoruz. Benimki ufak %25 persentilde oyle de gidecek sanki...

Bence oglunuz ortalamanin ustunde olur gibime geliyor
Oğlunuzu spora yönlendirin.. farkı göreceksiniz .

En cok boy uzama zamanı 6 ay-1yaş , 4-6 yaş, 12-16 yaş boy uzatma kürü--) kara turpu oyun içine kestane balı koyun 6 saat folyoda beklesin, sonra içine kuru kayısı, incir, yaban mersini, kuru üzüm, şahtere otu, ekinezya ekleyin 2 saat daha dursun. Sonra zerdacal ve polen ekleyin. Bu karışımı 10 gün boyunca sabah aksam bir çay kaşığı verin boy uzuyo. + Her hafta 3 kere balığın siyah kısmı sırtındaki + biberiye adacayi gibi bir cay içmeli her hafta düzenli bir şekilde...

Ben de bu ara bu konuya takıldım. Benimkiler de yasıtlarından kısa. İkisi de sınıfın en kısası hele en küçük olan tam minnak. Balığın siyah kısmını yediririm cevizi balı yumurtası eti çok özwnirim. Çok yiyen çocuklar değiller ama dengeli beslenir süt de içerler vs. Boylarımız ortalamanın altında ama bakıyorum bizim gibi Arkadasların çocukları bizimkilerden epey uzun. Neyse spor arastırmaya basladım ve de sıcramanın boy uzattığını yazıyor heryere. Gerci bilimsel makale bulamadım konuyla ilgili belki de sehit efsanesıdır ama ya faydası olursa diyerek ben artık decamli zıplatıyorum. Eve de bir trombolin koyduk. Girip çıkıp zıplasınlar ip atlamak hoplamak zıplamak sıcramak öneriliyor. Ayrıca düzenli uyku günes görmek ve beslenme zaten herkesin bilfigi şeyler.

Tesekkurler
Ben de trambolin koydum eve. Ziplamayi cok seviyorlar Allahtan. Ben de dengeli beslemeye calisiyorum. Onceden az yerdi ama simdi cok sukur iyi yiyor. Bakalim insallah gelisir ben de oyle umut ediyorum. Belki bos bir umut benimki ;(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…