• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları oğlum kabız oldu, herşeyi denedik, tık yok :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
arkadaşlar oğlum 6 aylık... bir ay önce doktor tavsiyesi ile ek gıdalara geçtik... ama oğlum kabız oldu :( kakasını 4, 5 gün yapmıyor.. yaptığı zaman da o kadar zorlanıyor ki, içim parçalanıyor... doktor ilaç verdi kullandık işe yaramadı, hergün zeytinyağı veriyorum... ne yapayım başka rahat yapabilmesi için.. çok üzülüyorum..

aynı dert bizde de var.üstelik benim kızım daha 2,5 aylık...
fitilsiz yapmıyor yavrum.. zeytinyağı bizde de fayda etmedi..
geçen gün nasıl olduysa kendiliğinden yaptı ama üstünden 2 gün geçti halâ tık yok..
çok iyi anlıyorum seni..
sıkıntısı çok yavrumun...
inşaallah bize bilgi verecek birileri çıkar :(

eğer emziriyorsanız sizde bol bol su için , bebeğinize de su verin içtiği kadar...
birkaç gün havuç , muz , ayva ,pirinç ve benzeri gıdalardan uzak durun...daha çok sebze çorbaları , tam da mevsimi ıspanak yedirmeye çalışın ...

rezene çayı , armut püresi , elma püresi , portakal verebilirsiniz ...tabi bunlara geçtiyseniz...geçmediyseniz ve emziriyorsanız siz tüketin...

ama rezene çayını rahatlıkla oğlunuza içirebilirsiniz...

bol bol da yoğurt yedirin...

kabızlığı düzelene kadar

aynı dert bizde de var.üstelik benim kızım daha 2,5 aylık...
fitilsiz yapmıyor yavrum.. zeytinyağı bizde de fayda etmedi..
geçen gün nasıl olduysa kendiliğinden yaptı ama üstünden 2 gün geçti halâ tık yok..
çok iyi anlıyorum seni..
sıkıntısı çok yavrumun...
inşaallah bize bilgi verecek birileri çıkar :(

muhtemelen amziriyorsunuz sadece?

sizde rezene çayı , kaysı ve incir kaynatıp suyunu içirebilirsiniz... zeytinyağına devam edin , ama ısıtarak ve ılıkken içirin üzerine de su içirin...

artık havalar ısındı bebeğinize de azar azar su verebilirsiniz her emzirmeden sonra veya mama veriyorsanız mamadan sonra

saolun denicem hemen... inşallah geçer.. mafoldumben

muhtemelen amziriyorsunuz sadece?

sizde rezene çayı , kaysı ve incir kaynatıp suyunu içirebilirsiniz... zeytinyağına devam edin , ama ısıtarak ve ılıkken içirin üzerine de su içirin...

artık havalar ısındı bebeğinize de azar azar su verebilirsiniz her emzirmeden sonra veya mama veriyorsanız mamadan sonra

sadece su veriyorum..
kabız olduktan sonra doktorum su verebilirsin demişti..
zeytinyağı sürüyorum, yarım çay kaşığı içirdiğim de ise hep kusarak çıkardı. artık sadece yağı poposuna sürüyorum.. rezene çayını ara sıra verdim hep, düzenli içirmeye dikkat edicem tavsiyeniz üzerine.. umarım iyi gelir. çok teşekkür ederim..

arkadaşlar 10 aylık oğlum var.kabızlık sorunu vardı.kayısıyı haşladım suyu ike birlikte yedirdim çok faydası oluyor veya suyunu içirebilirsiniz.emziriyorsanz anneden de kaynaklanıyor.

--------------------------------------------------------------------------------

. 65 günlük oglum var ikinic çoçugum. denemedigim ilaç kalmadı nurse harvey-zinco-rezne-çörek otu daha neler sonunda bir dr ilaç tavsiye etti zor buldum ama bayagı bir etkili BıOGAıA isimli ilaç .kesinlikle tavsiye ederim birinci gün bebek durmadı ama diger günler sistem oturunca rahatladı bizde rahtladı hep burayı okuyup geçiyordum şimdi faydam olsun :D çişede yardımcı oluyor

cnm gliserin sap .kavsuk var fitil minik bebekler için bir haafta çıkmamıştı kızım 10dk da içini boşalttı resmen rahatlattı doktorumuz vermişti geçmiş olsun

Back