Bebek Beslenmesi oğlum hiçbir şey yemiyor çok zayıf ne yapacağım:(yardım lütfen.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cigdemnil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2007
14
1
86
Diğer
arkadaşlar bebeğim 9 aylık ve 6.800 kılosu boyuda 68 santim.bağısıklıgı cok dusukmus hemen hasta olurmus ve ıyı beslenememıs yemıyorkı nasıl beslensın.bırde hareketlı bır sanıye yerınde durmuyor yavastan ayakta durma denemelerıde yapıyor.bır doktor kesınlıkle arastırmaya gıdılmesı gerekıyor cok kucuk dedı bırde korkuttu benı kısmetse bu ay sonunda arastırmaya goturecem ama cokda korkuyorum oğlumu ınceledıkce ıncelıyecekler zaten gecende 4 tup kan verdı ıcım gıttı ya dıyerıde korkulacak bısey yok panıge gerek yok bazı cocuk yavas buyur sonra bır anda gelısır bazısıda hemen gelısır sonradan durulur dedı.zinco verdı 18 yasına kadar dıkkat etmek gerekırmıs hasta olurmus hemen.alarjısı yoksa grıp asısı vurdur dedı.offff napcam ben ya azcık yese gelısecekte gorsenız 4 dısı var kıtlıyor agzını yemıyor yedıgı sevdıgı bıseyde yokkı onu vereyım yada ben bulamadım daha yada ben anne olamıyorum(( yorumlarınızı beklıyorum arkadaslar..

yemiyen çocuk ne zor... oğlum hala çok iştahsız... nerdeyse üç yaşına kadar babaannesi uyurken biberonda mama veya süt içirdi... anneliğinden şüphe etme

öncelikle canını fazla sıkıp kendini yıpratma derim sana.bebeğinin persentil değerlerine baktımda öyle çok endişe edecek sonuçta değil. her bebek bir olmuyor malesef boy ve kilo genetik olarak anne babanın özelliklerini taşıyabiliyor.siz kendiniz nasılsınız bilmiyorum hani çok uzun değilseniz bebeğinizdende fazla irilik beklemeyin derim...

içinizin rahar etmesi için araştırma yaptırın tabiki hem doktoruda önermiş zaten ama bazı bebekler minyon giderken birden bire sonradan gelişiveriyorlar...benim bir arkadaşımın oğlu inanın suyla yaşıyor desem yeri bazen tüm gün ağzına lokma sokmuyor ama büyüyorzayıf büyüyor evet ama sonuçta büyüyor...

bebeğinin iştahı için minadex şurupu öneririm iştah açıcı ve içinde az miktarda balık yağı içeriyor ben kızıma kullanıyorum ve faydasınıda görüyorum. sevmediği yiyecekleri kesinlikle zorla yedirmeye çalışmayın ters tepki yapıp tüm yiyeceklere itiraz edebiliyorlar.
bebeğinize açık havada yemek yedirmeyi deneyin belki bakınırken daha iyi yer.
şimdi onun diş çıkarma problemleride vardır ve bu dönemde iştahsızlık sorun yaratıyor olabilir.eğer katı yadirmeye çalışıyorsanız daha pütürlü yemeye hazır değildir benim kızım 21 aylık ve ben hala istemediği birşey olursa zorlamıyorum ve bazı yemekleri püre yapıyorum... aklıma gelenler bu kadar umarım faydalı olmuşumdur... sabır sabır sabır dilerim ayrıca...

bence de canını hemen sıkma.benim oğlumda zayıftı hala da zayıf.yalnız bağışıklığının düşük olduğunu doktor mu söyledi sen de gözlemledin mi.çünkü benimki de hep zayıf ama bağışıklığı düşük değil çok şükür.yani zayıflıkla alakalı değil bence.bi de benimki çok emmedi de.pediasure mama öneririm iştahsızlık döneminde iyi gelmişti.

biz de bir zamanlar kardeşimin iştahsızlığından yakınıyorduk ailecek
vitamin hapları,balık yağı gibi birçok şey kullandık
sonuç iyi mi?
kardeşim şu an 10 yaşında ve 50 kilo
boyu da yaşıtlarından uzun ama göbeği oldukça büyük
çok üzerine gitmek de böyle netice verebiliyor işte..

Tesekkur ederım arkadaslar fıkırlerınız ve yorumlarınız ıcın.minadex surubu doktor onerdı yarım saat once aldım geldım ıcırdım bendede balık yagı vardı eczaneye sordum artı balık yagına devam etsem olurmu zıngo ıle mınadex de balık yagı varmı dıye bana yok demıstı .netten baktım minadex de azda olsa varmıs( kalbimsin_g arkadasımda oğle yazmıs) acaba balık yagını vermesemmı doktorumda eskısehırde tahlıllerı bıle baskasından baktırdım.ılk defa gıttım o doktora kartıda yokkı yanımda.dogrusu 2 surup harıcı baska bırsey vermesıne gerek yok demıs.
Az once corba yedıreyım dedım cok guzel 3 kasık alıyor nasıl bır mıde var anlamadımkı sonra doyuyor kıtlıyor ağzını aslında ben bu kadar takıntı degıldım oglumu goren aman ne kadar kucukkk bu cocukk vah vahh dıye sevıyor sagolsun doktorda oyle dedı bırde korkmana gerek yok dıyor adamı bır gorseydınız rengım falan attı benım.gercekten sabır gerekıyor..bırınemı cok kızdın Allah sana yemegen cocuk versın de tamam en buyuk ceza o zaten.
Babamızda bende mınyon tıplıyız bende zayıf buyumusuz ama bunu kımseye anlatamıyorumkı herkez morelımı bozuyor.bende dıyet yaptırıyorum ogluma cok yemek yedırmıyomkı sısko olmasın sevmıyom ben oyle dıye dalga gecıyom artık.

Bagısıklıgı tahlıl sonucu cıktı bağagı dusuk hemde IGA: normal degeri 70-400 benımısı 45,683..IGG: normal degerı 700-1600 benımkısı 432,979 dusunun ıste ne kadar dusuk..

kertenkelebe arkadasım aslında haklısın sımdı yedırmeye calısıyorum sonrada onunden alsamasan dıyorum aklımdanda gecmıyor degıl.orneklerı bıle var cevremde.

TEKRAR TESEKKUR EDERIM ARKADASLAR İYİ SEYLER DUYMAYA IHTIYACIM VARDI IYI GELSINIZ:enbuyukkkpuyorumnanaktan

Arkadaşlar aynı sorun benim de başımda 20 aylık bebeğim çok zayıf hiç bir şey yediremiyorum yiyeceğişeyin önce şekline bakıyor sonra tadını beğenmezse atıyor kuru ekmek alıp yiyor ama yemeğin suyuna batırıp verdiğimde yemiyor zorla yedirmeye çelışınca da durmaksızın ağlıyor kahvaltı kültürümüz hiç yok normal süt içince kusuyor peynir yemiyor kusuyor zeytin yok yumurta bir parça yerse yiyor mama ile büyüdü halen mama veriyorum valla ne yapacağımı bilemez haldeyim tıkandım kaldım doktor zorlamayın dedi bana ne önerirsiniz

aynı sorun bendede var arkadaşlar oglum hıcbısey yemıyo ve de cok hareketlı 15 aylık yuruyo da hıc duruyo bı tek emıyo cok uzuluyorum bende o vıtamnı denıyım bakalım ama bnm kı surup da ıcmıyo kı nası verıcem kııı offf (

yemeyen çocuk gerçekten zor.insan çocuğu yiyince doymuş hissdiyo kendini.benim oğlum mesela dışarı çıkarıp oynatınca parka falan götürüp eve geldiğim zaman daha bi iştahlı yediğini ve uykusununda daha düzenli oldğunu fark ettim.bu yolu deneyin en azından yarım saatlikte olsa bi değişik ortama sokun derim.belki sizinde işinize yarar.benim oğlum iştahlı ama çok hareketli 26 aylık 15 kilo

çiğdemnil benim oğlum çok sık boğaz enfeksiyonu geçiriyo.bizim doktorumuz bağışıklığına bakılması için üniversite hastanesine yönlendirdi.çocuk immünolojisine mi götürdün sende?kan testi mi yapıp baktılar canım?giresunda yok üniversite hastanesi.samsuna götürecez bayramdan sonra inşallah..

Canım şurubu şırıngayla ağzına sık yanağına doğru.

Senin bebişin yine maşallahı var. Benim yeğenim 23. ayına girdi hala 11-12 kilo arası gidip geliyo. Benim kızım desen 1 yaşında 9,250 gr. Şöyle seninki gibi maşallah iştahlı görecekmiyim acaba kızımı bilmiyorumkismile

benim bi arkadaşımın kızı 2 yaşında ve 10 kilo.hiçbirşey yemiyo.bir kaşık bile almıyo ağzına.ben hayatımda o kadar iştahsız çocuk hiç görmedim.ama herşeyi konuşuyo bir akıllı kışın bir kere bile hasta olduğunu duymadım.o kadar kuvvetli.bu kız hiçbirşeyden vitamin almıyo nasıl böyle diye soruyurum hep.benim oğlum her vitamini alır.ama ayda birkez hasta...yani demek istediğim kiloya fazlada takmamak lazım aslında.gelişim everleri daha önemli...

ayne benim geçirdiğim evreleri geçiriyorsun..aynı herkes kızıma ayy ne kadar küçük minyatürmü bu derdi hatta demekle kalmayıp kocakarı ilaçları bile önerdiler..

ya ben geçmişe baktığımda hatamı anladım.çok emziriyordum yani yemezse hemen emziriyordum acıkmasını beklemiyordum..bide mesela son bi kaşıkmı kaldı sağın solun doldurmasıyla midesi büyüsün diye zorla yediriyordum ve yavrumu soğutmuştum yemeden içmeden.

1yaşında minadexe başladım yanında başka bişey vermedim ve inanılmaz değişti anlatamm..3günde belirtisini göstermeye başladı tabağı görünce mamam diye bağırıyordu.şimdi çok şişman değil 10kilo ama sağlıklı çok şükür..

inşallah senin oğlunda düzelir moralini bozma..bizim doktor yığınla test istedi özel bi hastaneye yapptırdım hastaneden aradılar tıpa sevkedicez kızınız hasta incelenecek dediler çok ağladım çok üzüldüm.kendi doktorumuz bişeyi olmadığını söyledi kendini bilmezler moralini bozabilir talkma kafana..

bızde bugun goturduk unıversıte hastanesıne hıcbısey yemedıgını soledım genel cocuga goturup bagısıklık sıstemı ıcın arastırma yapılması gerektıgını soyledı dr . bende goturucem bakalım ıns proglem yoktur arkadaslar oglusumda dua edın ..

iştahsız bebek annelerine allahım çok sabır versin ....................
17.ayına girdi oğlum ve hala iştahsız
iştah şurubu,mama hepsini denedik, işe yaramadı
çoğu zaman yanlışmı yapıyorum da yemiyor diyordum ama hayır çocuğun yapısı bu
yemek yemediği için ağladığımı çok bilirim
yok ben çözümünü bulamadım((
her yolu deneyerek,alması gereken gıdaları ona buna karıştırarak veriyorum
umarım hepimizin bu durumu düzelir

cnm bebegın emıyo mu bırde azı dıslerını cıkardı mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…