Kopek disleri çıkıyor olabilir tabi tek uyku olabilecegini düşündüm ama olmuyor yani adapte olamadı daha peki ne yapmalıyım uyutmakmi mantıklı unutmamamız bugün uyudu ve daha yeni uyandı d böyle olunca tüm duzen değişiyor malesef çizgifilm olayida mecbur kaldım aslında çünkü mama sandalyesine oturtamadim bileki o bile işe yaramıyor artıkAzı dişlerinin cikma surecinde su an ve tek uykuya gecmis olabilir. Uykusuzluk+dis eşittir huysuzluk.
Cizgifilmle yedirmeye alistirmayin, bas edemezsiniz, disleri cikarken istahsizlasmasi oldukca dogal.
Uyutmamayı denedim yani 8 -9 uyanıp 1 gibi uyutup bi daha uyumamayı ama dayanamadı yemek falanda yemeyince uyutmak zorunda kaldım aslında yani devam edeyim ozaman ben uyutmamaya17 aylık bebek tek uyku yapma dönemine girmiştir veya giriyordur. 11 de uyuyup 12.30 da kalktıysa 3 te bidaha uyumaz. Birkaç gün dişinizi sıkıp düzen oturtun. 5-6 saat uyanık kalacak 2-2.5 saat uyuyup tek uyku yapacak şekilde.
Uyutmamayı denedim yani 8 -9 uyanıp 1 gibi uyutup bi daha uyumamayı ama dayanamadı yemek falanda yemeyince uyutmak zorunda kaldım aslında yani devam edeyim ozaman ben uyutmamaya
Öğleyin tek uyku yapın ve memeyi bırakınOğlum 17 aylık oldu arkadaşlar ve ne yapacağımı şaşırdım artık çok zor yiyor uyku desen saçma sapan bir hal aldı emerek uyuyor 8 de uyandık kahvalti falan yapti su oynaysrak cizgifilmle ancak bir kac kasik yedi oynadı 11gibi uyudu o sırada öğle yemeğini hazırladım (salonda uyuyor amerikan mutfak o yüzden çok ses yapmamaya çalışıyorum) 12 buçuk uyandı muz yedi 2 buçuk gibi öğle yemeğinde yemedi bu saat oldu hiç birsey yemedi sürekli bi emmek istiyor 3 buçukta beri uyutmaya çalışıyorum ama uyumadi uykusu çok gelip herseye ağlamaya başlıyor ve şuan uykuya daldı her seferinde bunu yaşıyorum ne yemek hazırlayabildim ne başka bir şey bu saate uyuyunca akşam uykusunada çok geç yatıyor yemek saatide uzuyor ne yapacağımı şaşırdım artık bir akıl verin uyandırsam unutmasam hiç birsey yemiyor uyuyunca yemek saati çok gec kalıyor
Yok yakın zamanda bir hastalık geçirmedi normaldede zor yiyen zor uyuyan bir cocuk zatenBir hastalık geçirdi mi? Benim kızım hasta oldu grip ondan sonra 3 gün neredeyse full uyudu. Diş çıkarma dönemleri çok fena benimki de sadece emmek istiyor yan dişler çıkıyor mahvoldu
Ekranı 1 yaştan sonra başladık o döneme kadarda zor yiyordu zaten ya oyun oynayarak yada ekranla yiyor zaten şu aralar ekranda yeterli olmuyor oynasın diye su falan koyuyorum önüne8 de uyansa 13.00 de uyusa 15.00 e kadar uyusa akşam 20.00-20.30 gibi uyuması lazım. Birkaç gün yemek yemesine takılmadan devam ettirin. Düzeni bu olunca normaline döner. Ekranla 2-3 kaşık yiyeceğine aslında uzun vadeye yatırım yapmak daha kurtarıcı olur. 2-3 gün burnunuzdan getirir maalesef ama sonrasında rahatlarsınız.
Ama ekran vermeyin lütfen. Ekran o yaş grubuna çok kötü. Ben 3 çocuğuma da vermiyorum.Ekranı 1 yaştan sonra başladık o döneme kadarda zor yiyordu zaten ya oyun oynayarak yada ekranla yiyor zaten şu aralar ekranda yeterli olmuyor oynasın diye su falan koyuyorum önüne
Memeyi bırakamıyorum malesef kıyameti koparıyor başaramadımÖğleyin tek uyku yapın ve memeyi bırakın
Biliyorum zararlarını farkındayım inanın biraz olsun yese buna bende karşıydim zaten bırakmaya çalışıyorum tamamen bi yemeye baslasaAma ekran vermeyin lütfen. Ekran o yaş grubuna çok kötü. Ben 3 çocuğuma da vermiyorum.
Merhaba, ikinci uykuya saat kacta yatti?Oğlum 17 aylık oldu arkadaşlar ve ne yapacağımı şaşırdım artık çok zor yiyor uyku desen saçma sapan bir hal aldı emerek uyuyor 8 de uyandık kahvalti falan yapti su oynaysrak cizgifilmle ancak bir kac kasik yedi oynadı 11gibi uyudu o sırada öğle yemeğini hazırladım (salonda uyuyor amerikan mutfak o yüzden çok ses yapmamaya çalışıyorum) 12 buçuk uyandı muz yedi 2 buçuk gibi öğle yemeğinde yemedi bu saat oldu hiç birsey yemedi sürekli bi emmek istiyor 3 buçukta beri uyutmaya çalışıyorum ama uyumadi uykusu çok gelip herseye ağlamaya başlıyor ve şuan uykuya daldı her seferinde bunu yaşıyorum ne yemek hazırlayabildim ne başka bir şey bu saate uyuyunca akşam uykusunada çok geç yatıyor yemek saatide uzuyor ne yapacağımı şaşırdım artık bir akıl verin uyandırsam unutmasam hiç birsey yemiyor uyuyunca yemek saati çok gec kalıyor
Ekranı 1 yaştan sonra başladık o döneme kadarda zor yiyordu zaten ya oyun oynayarak yada ekranla yiyor zaten şu aralar ekranda yeterli olmuyor oynasın diye su falan koyuyorum önüne
Ikinci uykuya 4-5 gibi yatiyor 1 saat kadar uyuyup uyanıyor 6da uyumadan bence yine mutlaka uyanır önceleri arada 7 buçuk gibi uyuyordu sonra 9da uyanıp oyun oynuyorduMerhaba, ikinci uykuya saat kacta yatti?
Her cocugun dongusu farkli ama benim cociklarim bazen 18de gece uykusuna gecerlerdi. Hatta kucuk 3 yasinda hala bazen 18;30 gibi uyuyor. Sabah da 6-8 gibi uyanirlar.
Belki ilk uykusundan sonra yemek yedirip disari ciksaniz, eve gelip tekrar yedirip 6 gibi gece uykusuna yatirsaniz.
Aslında çokta ekran meraklısı degil tabi yemeğe oturunca alıştı telefonu scmamai istiyor ama açıklandı herzaman ona odaklanmiyor oyalanma yadavkendi yese sorun yok ama imkanı yok mama sandalyesinde durmuyor kendini itiyor masadanEkranı kesmenizi öneririm yaşam koşullarınızı bilmiyorum belki teksinizdir belki yorgunsunuzdur anlıyorum ama olabildiğince azaltmak en iyisi. Ekran karşısında yediği yemeğin uzun vadede ciddi sıkıntılar çıkartacağına inanıyorum ben. Çocuklar manipülasyon konusunda gerçekten harikalar fırsatını bulunca özellikle. Ekrana alışırsa ekransız yemez. Önce bir uykuyu halledin ikinizde rahatlayın yemeğe de sıra gelir. Benim oğlumda 18 aylık yemek yemiyor inanılmaz zor gelişimi iyi persentile göre o yüzden kendime dert etmiyorum açıkcası. Elbet yiyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?