merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum ve ilk olarak dikkatimi çeken bu konu hakkında yorum yapmak istedim.. filiz hanım benimde bir buçuk yaşında oğlum var ve aynı sıkıntıları bende yaşadım götürmediğim doktorlar kalmadı her önüme gelene danıştım ama sonuç değişmedi.. en son aile hekimimizin tavsiyesi ile bi doktora gittik ve doktor bana dedi ki, merak etme açlıktan kimse ölmez. biraz sabırlı ol. bazı durumların üzerine gittikçe daha beter sonuçlanır. sabret ve bebeğini kendi zevkine bırak dedi..ve gerçekten zamanla yavaş yavaş adım adım düzeldi. ek besinleri rahatlıkla yiyor şükür. soframıza oturup bize katılıyo buna seviniyorum. ama şimdi de süt sorunumuz var içmiyo denecek kadar az içiyo strese giriyorum ama bunuda sabır yoluyla aşacağıma inanıyorum.. bence ve bütün tecrübeli insanların fikrine dayanarak biraz sabret bebeğini rahat bırak. açlıktan kimse ölmez..eninde sonunda yavaşda olsa yiyecektir.. kaşık fobisi normal bi durum..eğer sevmeyeceği bişeyi kaşıkla verdiysen o yüzden tiksinmiş olabilir.. zamanla geçer.. enjektörle çorba içirenler var. başka şekiller dene. yaratıcı olmak lazım.. kolay gelsin allah yardımcı olsun sevgilerimle..
benim kizim da istahsiz buyuyor,ama cok sukur saglikli bir sekilde gelisim gosteriyor.Yemiyor diye ben de cok sikinti cektim,ozellikle de 9-12 ay arasinda.her seyi denedim,ama hep saglikli olsun,vitaminli,yagsiz tuzsuz olsun diye dikkat ettim ve ne yazik ki saglikli diye yedirmek istedigim cogu seyi kizim israrla redetti.En sonunda bir sureligine doktorun da onerisiyle ne isterse,ne kabul ederse(puding yerse onu bile verebilirsin dedi doktor o donem) onu vermeye karar verdim.bu bize biraz olsun yardimci oldu,kizimin karni doymaya basladi,ilk basta sadece yogurt corbasi severek yedi(nerdeyse 3 ogun verdim),sonra sehriyeli tavuk sevmeye basladi,sonra kofte,sonra bulgur...simdi kizim 1,5 yasinda ve cok sukur gun icinde 3 farkli ana ogun ve 2 ara(meyve ve yogurt seklinde) beslenebiliyor.hala miktar olarak cok az yiyor ama en azindan yiyor.bebeginizin kilosu dusuk degil bu arada,ustelik anladigim kadariyla ana sutu agirlikli beslenerek bu kiloya ulasmis,anne sutune devam ve sabir diyorum.biliyorum cok yipratici oluyor bebeginin yememesi ama inan yiyecegi gunler gelecek ve mama mama diye pesinden kosacagi zamanlari da goreceksin insallah.
teşekkür ederim yorumunuza biraz olsun rahatlattınız beni ama üzülüyorum işte elde değil bir sürü şey deniyorum ama yok daha yatırdığımda kalkmaya çalışıyo yemek verecem zannediyo altını bile zor değiştiriyorum şırıngayı da denedim onla da almak istemiyo gün boyu aç geziyo emiyo ama 1 dakikayı geçmiyo sizin bebek de mi aynı şekilde hiç yemiyordu nasıl alıştı peki biraz daha bilgi verirseniz sevinirim siz de sütün içine sevdiği şeylerden katın mesela muz çoğu bebekler sever çocuk büyütmek gerçekten çok zormuş Allah hepimizin yardımcısı olsun ...
herkese merhaba benimde 8 aylık kızım var.kesinlikle ağzını açmıyor kaşığı görünce sinirden kuduruyor resmen ne yapacağımı şaşırdım en ufak pürüzde hemen kusuyor doktor öbür ay katı yemeği öğrenicek diyor olmuyor işte ben sulusunu yediremiyorum katıyı hiç düşünemiyorum herkes beni suçluyor alıştırmadın diye ne diyim çok fazla üzülüyorum çok yıpranıyprum
herkese merhaba benimde 8 aylık kızım var.kesinlikle ağzını açmıyor kaşığı görünce sinirden kuduruyor resmen ne yapacağımı şaşırdım en ufak pürüzde hemen kusuyor doktor öbür ay katı yemeği öğrenicek diyor olmuyor işte ben sulusunu yediremiyorum katıyı hiç düşünemiyorum herkes beni suçluyor alıştırmadın diye ne diyim çok fazla üzülüyorum çok yıpranıyprum
merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum ve ilk olarak dikkatimi çeken bu konu hakkında yorum yapmak istedim.. filiz hanım benimde bir buçuk yaşında oğlum var ve aynı sıkıntıları bende yaşadım götürmediğim doktorlar kalmadı her önüme gelene danıştım ama sonuç değişmedi.. en son aile hekimimizin tavsiyesi ile bi doktora gittik ve doktor bana dedi ki, merak etme açlıktan kimse ölmez. biraz sabırlı ol. bazı durumların üzerine gittikçe daha beter sonuçlanır. sabret ve bebeğini kendi zevkine bırak dedi..ve gerçekten zamanla yavaş yavaş adım adım düzeldi. ek besinleri rahatlıkla yiyor şükür. soframıza oturup bize katılıyo buna seviniyorum. ama şimdi de süt sorunumuz var içmiyo denecek kadar az içiyo strese giriyorum ama bunuda sabır yoluyla aşacağıma inanıyorum.. bence ve bütün tecrübeli insanların fikrine dayanarak biraz sabret bebeğini rahat bırak. açlıktan kimse ölmez..eninde sonunda yavaşda olsa yiyecektir.. kaşık fobisi normal bi durum..eğer sevmeyeceği bişeyi kaşıkla verdiysen o yüzden tiksinmiş olabilir.. zamanla geçer.. enjektörle çorba içirenler var. başka şekiller dene. yaratıcı olmak lazım.. kolay gelsin allah yardımcı olsun sevgilerimle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?