• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Oğlum hiç birşey yemiyor yardım lütfen :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

filiz_fb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
30
1
36
Ankara
Slm arkadaşlar 9.5 aylık oğlum hiçbişey yemiyo 8.300 kilo dr.zayıf olduğunu söyledi sadece emmek istiyo o da kısa süreli emiyo ve sürekli hastalanıyo mama, çorba, yoğurt hiçbişey yemiyo zaten kaşık fobisi var moralim çok bozuk yardım edin lütfen yorumlarınızı büyük bir ümitle bekliyorum :((((

cnm geçmiş olsun oğluşuına..üzülme annesi diş çıkartıyor olabilir..benim oğlumda diş çıkartma döneminde çok zorladı bizi.o ağlar ben ağlar durumundaydık..ve 1,5 yaşına devam etti bizim bu durumumuz..sabır demekten başka bir şey gelmiyor elden.ama bir anne içinde son derece üzücü ve yıpratıcı bir durum..bir biberonun ucunu biraz daha genişletip blendırdan geçirdiğiniz çorbayı sıvı haldeki mamayı falan biberonla beslemeye çalışsanız nasıl olur acaba?ben şırıngayla beslemiştim ama ölüm gibi geliyordu her yemek saati kemiklerim birbirine giriyordu sıkıntıdan..şimdi çok şükür 2,5 yaşında ve 104 cm boyunda kilosuda 18 kg maşallah..o dönemdede topluydu ama hep benim çabamla.kendine bıraksam acından ölürdü:(( elinden ne geliyorsa dene cnm...kaşıkla yemesse parmağının ucuyla yada ucunu genişlettiğin bir biberonla...ne ile aklına gelirse dene....sağlıkla büyütün yawrunuzu.....

teşekkür ederim cevabınız için oğlum hiç biberon almadı elle yedirmeyi de kabul etmiyo sadece emmek istiyo 8 saat emzirmedim acıksın yesin diye bana mısın demedi kıyamadım tabi tekrar emzirdim 2 tane diş çıkardı diğerleri de geliyordur ama baştan beri böyle bilmiyorum çok moralim bozuk beslenemiyo diye çok üzülüyorum

offf yaa napcaz bu bebeklerii bendede aynı dert var bizde yeni ek gıdalara geçtik..hayatta açmıo ağzını su bile içiremiyorumm..kafayı yicem sinirden tansiyonum falan düşüo yapmadığım şey kalmadı açmıo ağzınıı..aç bırakmakta çözüm değilkii defalarca denedim oda fayda etmediii....yine sizinki emiyomuşş bizimkii onuda yapmıoo uyutup emziriyorumm ömrüm gitti yaa yaşlandımmmm :(

oyunla falan yedirsen canım kabul etmiyormu? kaşığı göstermeden ağzına tıkmayı dene eline ilgisini çekecek birşeyler ver.bende geçtim o dönemlerden insanı yaşlandırıyor. yıpratıyor. ben hala oyunla kandırarak yediriyorum allah hepimize yardım etsin

merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum ve ilk olarak dikkatimi çeken bu konu hakkında yorum yapmak istedim.. filiz hanım benimde bir buçuk yaşında oğlum var ve aynı sıkıntıları bende yaşadım götürmediğim doktorlar kalmadı her önüme gelene danıştım ama sonuç değişmedi.. en son aile hekimimizin tavsiyesi ile bi doktora gittik ve doktor bana dedi ki, merak etme açlıktan kimse ölmez. biraz sabırlı ol. bazı durumların üzerine gittikçe daha beter sonuçlanır. sabret ve bebeğini kendi zevkine bırak dedi..ve gerçekten zamanla yavaş yavaş adım adım düzeldi. ek besinleri rahatlıkla yiyor şükür. soframıza oturup bize katılıyo buna seviniyorum. ama şimdi de süt sorunumuz var içmiyo denecek kadar az içiyo strese giriyorum ama bunuda sabır yoluyla aşacağıma inanıyorum.. bence ve bütün tecrübeli insanların fikrine dayanarak biraz sabret bebeğini rahat bırak. açlıktan kimse ölmez..eninde sonunda yavaşda olsa yiyecektir.. kaşık fobisi normal bi durum..eğer sevmeyeceği bişeyi kaşıkla verdiysen o yüzden tiksinmiş olabilir.. zamanla geçer.. enjektörle çorba içirenler var. başka şekiller dene. yaratıcı olmak lazım.. kolay gelsin allah yardımcı olsun sevgilerimle..

merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum ve ilk olarak dikkatimi çeken bu konu hakkında yorum yapmak istedim.. filiz hanım benimde bir buçuk yaşında oğlum var ve aynı sıkıntıları bende yaşadım götürmediğim doktorlar kalmadı her önüme gelene danıştım ama sonuç değişmedi.. en son aile hekimimizin tavsiyesi ile bi doktora gittik ve doktor bana dedi ki, merak etme açlıktan kimse ölmez. biraz sabırlı ol. bazı durumların üzerine gittikçe daha beter sonuçlanır. sabret ve bebeğini kendi zevkine bırak dedi..ve gerçekten zamanla yavaş yavaş adım adım düzeldi. ek besinleri rahatlıkla yiyor şükür. soframıza oturup bize katılıyo buna seviniyorum. ama şimdi de süt sorunumuz var içmiyo denecek kadar az içiyo strese giriyorum ama bunuda sabır yoluyla aşacağıma inanıyorum.. bence ve bütün tecrübeli insanların fikrine dayanarak biraz sabret bebeğini rahat bırak. açlıktan kimse ölmez..eninde sonunda yavaşda olsa yiyecektir.. kaşık fobisi normal bi durum..eğer sevmeyeceği bişeyi kaşıkla verdiysen o yüzden tiksinmiş olabilir.. zamanla geçer.. enjektörle çorba içirenler var. başka şekiller dene. yaratıcı olmak lazım.. kolay gelsin allah yardımcı olsun sevgilerimle..

teşekkür ederim yorumunuza biraz olsun rahatlattınız beni ama üzülüyorum işte elde değil bir sürü şey deniyorum ama yok daha yatırdığımda kalkmaya çalışıyo yemek verecem zannediyo altını bile zor değiştiriyorum şırıngayı da denedim onla da almak istemiyo gün boyu aç geziyo emiyo ama 1 dakikayı geçmiyo sizin bebek de mi aynı şekilde hiç yemiyordu nasıl alıştı peki biraz daha bilgi verirseniz sevinirim siz de sütün içine sevdiği şeylerden katın mesela muz çoğu bebekler sever çocuk büyütmek gerçekten çok zormuş Allah hepimizin yardımcısı olsun ...

benim kizim da istahsiz buyuyor,ama cok sukur saglikli bir sekilde gelisim gosteriyor.Yemiyor diye ben de cok sikinti cektim,ozellikle de 9-12 ay arasinda.her seyi denedim,ama hep saglikli olsun,vitaminli,yagsiz tuzsuz olsun diye dikkat ettim ve ne yazik ki saglikli diye yedirmek istedigim cogu seyi kizim israrla redetti.En sonunda bir sureligine doktorun da onerisiyle ne isterse,ne kabul ederse(puding yerse onu bile verebilirsin dedi doktor o donem) onu vermeye karar verdim.bu bize biraz olsun yardimci oldu,kizimin karni doymaya basladi,ilk basta sadece yogurt corbasi severek yedi(nerdeyse 3 ogun verdim),sonra sehriyeli tavuk sevmeye basladi,sonra kofte,sonra bulgur...simdi kizim 1,5 yasinda ve cok sukur gun icinde 3 farkli ana ogun ve 2 ara(meyve ve yogurt seklinde) beslenebiliyor.hala miktar olarak cok az yiyor ama en azindan yiyor.bebeginizin kilosu dusuk degil bu arada,ustelik anladigim kadariyla ana sutu agirlikli beslenerek bu kiloya ulasmis,anne sutune devam ve sabir diyorum.biliyorum cok yipratici oluyor bebeginin yememesi ama inan yiyecegi gunler gelecek ve mama mama diye pesinden kosacagi zamanlari da goreceksin insallah.

benim kizim da istahsiz buyuyor,ama cok sukur saglikli bir sekilde gelisim gosteriyor.Yemiyor diye ben de cok sikinti cektim,ozellikle de 9-12 ay arasinda.her seyi denedim,ama hep saglikli olsun,vitaminli,yagsiz tuzsuz olsun diye dikkat ettim ve ne yazik ki saglikli diye yedirmek istedigim cogu seyi kizim israrla redetti.En sonunda bir sureligine doktorun da onerisiyle ne isterse,ne kabul ederse(puding yerse onu bile verebilirsin dedi doktor o donem) onu vermeye karar verdim.bu bize biraz olsun yardimci oldu,kizimin karni doymaya basladi,ilk basta sadece yogurt corbasi severek yedi(nerdeyse 3 ogun verdim),sonra sehriyeli tavuk sevmeye basladi,sonra kofte,sonra bulgur...simdi kizim 1,5 yasinda ve cok sukur gun icinde 3 farkli ana ogun ve 2 ara(meyve ve yogurt seklinde) beslenebiliyor.hala miktar olarak cok az yiyor ama en azindan yiyor.bebeginizin kilosu dusuk degil bu arada,ustelik anladigim kadariyla ana sutu agirlikli beslenerek bu kiloya ulasmis,anne sutune devam ve sabir diyorum.biliyorum cok yipratici oluyor bebeginin yememesi ama inan yiyecegi gunler gelecek ve mama mama diye pesinden kosacagi zamanlari da goreceksin insallah.

teşekkür ederim 'sofika' oğlum dediğin gibi tatlı şeyleri (çikolata, puding) seviyo ama onunla da öğün olmaz diye düşünüyorum zamanla kendiliğinden düzelir mi bilmiyorum inşallah öyle olur biraz sabretmem lazım galiba

teşekkür ederim yorumunuza biraz olsun rahatlattınız beni ama üzülüyorum işte elde değil bir sürü şey deniyorum ama yok daha yatırdığımda kalkmaya çalışıyo yemek verecem zannediyo altını bile zor değiştiriyorum şırıngayı da denedim onla da almak istemiyo gün boyu aç geziyo emiyo ama 1 dakikayı geçmiyo sizin bebek de mi aynı şekilde hiç yemiyordu nasıl alıştı peki biraz daha bilgi verirseniz sevinirim siz de sütün içine sevdiği şeylerden katın mesela muz çoğu bebekler sever çocuk büyütmek gerçekten çok zormuş Allah hepimizin yardımcısı olsun ...

herkese merhaba benimde 8 aylık kızım var.kesinlikle ağzını açmıyor kaşığı görünce sinirden kuduruyor resmen ne yapacağımı şaşırdım en ufak pürüzde hemen kusuyor doktor öbür ay katı yemeği öğrenicek diyor olmuyor işte ben sulusunu yediremiyorum katıyı hiç düşünemiyorum herkes beni suçluyor alıştırmadın diye ne diyim çok fazla üzülüyorum çok yıpranıyprum

herkese merhaba benimde 8 aylık kızım var.kesinlikle ağzını açmıyor kaşığı görünce sinirden kuduruyor resmen ne yapacağımı şaşırdım en ufak pürüzde hemen kusuyor doktor öbür ay katı yemeği öğrenicek diyor olmuyor işte ben sulusunu yediremiyorum katıyı hiç düşünemiyorum herkes beni suçluyor alıştırmadın diye ne diyim çok fazla üzülüyorum çok yıpranıyprum

canım kaşık uçlu biberonlar var..onları kullanmayı denesen ..chicco ve nuby de gördüm ben.ben chicco aldım ama sonradan gördüm nuby daha iyi

sizi niye suçluyorlar saçmalık.bir anne bebeği için en iyisini ister.kulak asmamak lazım ama insanı yaralıyor.benim kızım emmedi.3 aya kadar sağıp verdim sonra işe başladım az olan süt iyice gitti.annem her hasta oluşunda anne sütü almadı ondan hasta oldu diyor. kırılıyorum ama kulak asmamamya çalışıyorum sanki emdide ben vermedim keyfimden. benim kzımda zor yiyen bi bebek.3. aydan beri sütünü hep uyuyarak içti.iki ay öncesine kadar katı gıda yiyemiyordu artık yiyor fazla sıkmayın her çocuğun gelişimi farklı ne zaman istiyorsa katı o zaman yesin.hala istemediği şeyi ağzından çıkarır.gerekirse blendırdan geçirin yeterki yesin bence bu benim fikrim tabii

iştahsız çocuk çok zor ,annelere bol sabır diliyorum
oğlum 2.5 yaşında 12 kilo
bu konuda çok ağladığımı bilirim hatta oğluma kızdığımı
denenmedik vitamin, yöntem kalmadı
tv sehpasının üzerine bir tabağa poğaça kurabiye,diğerine meyve diğeri vs vs tabakla dolduruyordum ve oğlum eline alıp istediğinden az az alıp yiyordu
çok şükür artık azda olsa masamızda yiyoruz ve alması gereken gıdaları alıyor
aburcubur olarak ara ara nes-uikin yuvarlak olanlarından bol sütlü yapıp veriyorum
pütürlüye alışma dönemi zordur
ama yanınızdayken eline birşeyler verebilirsiniz,bu şekilde öğrenicekler
kaşıksız nasıl yedirilebilir hiç bilmiyorum ama umarım çaresini bulursunuz

merhaba bende yeni katıldım.benimde 5 yaşında bi kızım var.bende hiç bişey yediremiyodum.kızım15 kiloda.yaşıtları hep 17 kilonun üstünde.ama şimdi
pek kafama takmaz oldum.önceden yemekleden önce abur cubur yiyodu. onu yasakladım.çok faydası oldu.azda olsa bizimle sofrada yemek yemeye başladı.hala acıktım demiyor ama en azından kendisi birazda olsa yemeye çalışıyor .süte gelince benimde içmiyor .ama yogurt ve reynirle dengelemeye çalışıyorum.allah hekse yardım etsin .yemeyen çocuk çok zor....

Back