Oglum hakkinda

8 ay 10 günden bildiriyorum
Karaya vurmuş valina gibi çırpınıyor yüzüstü pozisyonda
Hiç sıkıntı yok

Gelişimde bireysel farklılıklar vardır
Emeklemeden de yürüyebilir
Bol bol yüzüstü bırakın

Emeklemek bir gelişim evresi değildir.
Başını kontrol edebiliyor, desteksiz oturabiliyor ve yürüyebilmesi şeklinde ilerliyor.
Emeklemeden yürüyebilen çok insan var.
Ayrıca bu tarz şeylerde bir gariplik seziyorsanız doktora danışın. Ama danışmadan yok şunun çocuğu şöyle benimki niye yapmıyor olmayınca girip kaygılanırsanız çocuğa da kendinize de yok yere eziyet edersiniz.
Daha bu çocuk büyüyecek okuma yazması, ders notları, arkadaşık ilişkileri, evliliği vs. Bunlar gibi moda mod olmayacak.
Benim kızım da 6,5 aylık desteksiz oturamıyor. Elbet vakti gelince oturacak çocuğuma niye boş yere dert ettireyim. Onlar bizim her halimizi anlıyorlar.

Siz kendinize sikinti yapacak yer ariyorsunuz bence. O donemlerde benim bebeler patates cuvalindan hallicelerdi

Cok gec kalınmıs evet.
7 aylık nasıl emeklemez?
Simdiye kosmus olması lazımdı.
Dısarı cıkıp bi temiz hava falan mı alsanız?
emekliyor yazmamış ki, emekleme pozisyonunu alamiyor yazmis ve maalesef benim kizimda da vardi.
bacaklari kuvvetlenip kollari zayif kaldigi icin sirt ustu geri geri emekledi ilk önce aslinda bayanin bahsettigi olay onemli bir olay ama endiselenmek icin erken B Biranolsun

Hiç emeklemeyebilirde, bu kadar kuruntu yapmayın.. Bazı çocuklar emeklemeden yürüyor, bazıları geç konuşuyor. Anne olunca insan biraz kuruntulu oluyor ama rahat olun, bu güzel anların tadını çıkarın

Oğlum 7 aylıkken yuvarlanmaya başladı. 9.ayında bir defa bile emeklemeden yürüdü. Kizim 7 ayını bitirdi ama sadece yuvarlaniyor. Henüz emeklemedi.Bazı çocuk emekler, bazıları emeklemez. Bu arada yürüteç kullanmamanızı tavsiye ederim. Çocuklarda duruş, ayak basış ve yürüyüş bozukluklarına yol açtığı kanıtlandı.

7 aylıkken emeklemez ki daha dönüyorsa ve desteksiz oturuyorsa sorun yok ayrıca her bebek emeklemez emeklemeden de yürür benim oğlum hiç emeklemedi 13 aylıkkenn direkt yürüdü mesela dr illa emekleme ve yürüme sırası olacak diye bir şey yok demişti panik yapmayın çocuğunuzun dr vardır ona danışın

Canım, hiç üzülme benim oğlumda 14 aylık yürüdü, hiç emeklemedi

İlk bebekte bu kıyaslara giriyorsun ilk zamanlar. Ben bir arkadaşla beş gün aralı doğurdum. Benimki dört küsür kilo doğdu bıngıl bıngıl boğumlu bir çocuk, arkadaşımınki zayıf normal bebekti. Haliyle benimki kilodan dönmesi gecikti, emekleme desen 9. Ayda oldu. Arkadaşı aradım hevesle emekledi emekledi demeye bana oğlunun yürüme videosunu attı çok bozulmuştum. Sonra bizimki 11 aylık anca yürüdü. Üç ayı bana sor ama tabii içim içimi yedi.
Şimdi ikisi de beş yaşında üç aşağı beş yukarı aynılar. Şimdi de o arkadaş benimkinin ondan uzun olmasına takılıyor. O da bir iki seneye fark edecek saçmaladığını aynı ben gibi
Kıyaslamayın özetle. Her çocuğun gelişimi kendi özgü

Benim bebeğim 8,5 ayllikken emekledi emeklemek bebekten bebeğe değişiyor, hiç emeklemeden yürüyen bebekte var
Yüz üstü yatırdıginizda ayaklarının altından destek verip emekleme çalışması yapabilirsiniz ama bence takılacak bir durum yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…