Oglum hakkında..

Bu huyu size nasıl o zamanlar normal geliyordu gerçekten anlam veremedim. Normal mi diye burdan fikir istemeniz bile garip. 10 yaşına kadar doktora götürüp profesyonel bir destek almamış olmanıza hayret ettim, en acilinden doktora göstermelisiniz

Büyük olasılıkla çocuğunuzun bu temizlik takintisini farkında olmadan pekiştirecek ,destekleyecek davranışlar içinde oldunuz ....sonrasında sıklığı artıp farklı konulara da geçiş yaptığında bir problem olduğunu anladınız.Umarim eşiniz veya siz mukemmelliyetci,kendisine ve başkalarına karşı katı tutumlar içerisinde olan bir ebeveyn degilsinizdir çünkü bu tarz ebeveyn tutumları çocukta ağır hasar bırakıyor. Ben çocuğunuzun sosyal hayatında da sorunlar yaşadığını ,arkadaşlık kurmak /sürdürmek ile sıkıntılar yaşadığını da düşünüyorum.Cocugunuzu özellikle grup sporlarına yonlendirmenizi, okul dışında da spor veya sanatın bir dalında kursa yazdirmanizi tavsiye ederim.

Alaturka tuvaletten çıkan bir insanın ayaklarını yıkaması normal. Çünkü atlayabilir.

Biz bu sebeple kesinlikle alaturka tuvalet kullanmıyoruz. Klozet kullanıyoruz.

Ama saç baş yıkamak, yatak yorgan kaldırmak vb aşırı davranışlar.

Ablam da okb hastası. Çocukluktan beri vardı. Tedavi gördü. Tamamen kurtulamadı. Ama çok yol kat etti.

Anlatınca normal geliyor demişsiniz ama hiç normal gelmiyor.
Okb olduğu çok açık. Ama doktorun teşhis koyması gerek.
Bu kadar zaman çok beklemişsiniz. Yazık böyle çok zor bir hayatı olur..

Bir de merak ettiğim için soruyorum bu durumu siz mi beslediniz hijyen konusunda çok titiz davranarak?

Mesela erken çocukluk döneminde nasıl davrandınız? Hiç özeleştiri yaptınız mı bu konuda?

Bir de merak ettiğim için soruyorum bu durumu siz mi beslediniz hijyen konusunda çok titiz davranarak?

Mesela erken çocukluk döneminde nasıl davrandınız? Hiç özeleştiri yaptınız mı bu konuda?

Ben pek bu durumun tetikleyeceğini sanmıyorum.
Benim çocuklarımı annem büyüttü. Manyak derecede titizdi. Tuvalete girerken tamamen soyunur öyle girerdi. İçtiği sudan bir damla üstüne damlasa ortalık ayağa kalkardı.
70 yaşında bile 7. katta cam silerdi dışarılara sarkıp. Nokta leke olsa çıldırırdı.
Ama benim çocuklar çok pasaklı. Bende öyle titiz değilim. Kardeşlerimde aynısı.

Hiç birimiz anneme çekmemişiz.

Öncelikle
Öncelikle psiyatriye gidin OKB olabilir ama benim aklıma sadece temizlik konusunda takıntılı olunca titiz olabileceği de geldi aklima.. gerçekten bazı takıntılar da genetik olabiliyor ailenizde varsa öyle birisi ona çekmiş olabilir dayim çok titizdir ve kızları inanılmaz titizler tabi ki de a sorun çünkü bu yaşta bu takıntı normal olmayadabilir

Sizin cocuklarinizin anneannelerini rol model olarak benimsememeleri,onun tarafından kabul görmek için aşırı davranışlarını taklit etmeleri gerektiğini dusunmemeleri çok olasi.Sonucta çocuklar sizinle de paylaşımlarda bulunuyorlar ve siz onlara hangi davranışların alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini ,hangilerinin ise aşırı olduğunu konusuyorsunuzdur.Konu sahibinin oğlunun yaptığı davranışları kız çocuğu olarak yapan ...annesi tarafından "afferin benim kızıma...maşallah çok temiz titiz " diye toplum içinde sürekli ovulerek pekistirilen çocuklar var.

Bi arkadaşımın oğlu benzer durumdaydı kardeşi vardı doktora gtti doktor kardeş kıskançlığını çok yoğun yaşıyo hatta tiksiniyo ondan dedi yani altında kardeşten nefret etme yatıyomuş ki normlde ben biliyorum sürekli beraber oyun oynuyolar sözde ona abilik yapıp koruyo fln dışardan çokta kıskanıyo denemz ama içinde baskıladığı şeyler böyle çıkmış

Kesinlikle mukemmeliyetci degiliz kendi adima oyle olabilirim cocuklarima asla baski yapmayiz ayrica tekvando kodlama ve davul kursuna gidiyor nekadar aktif olursa okadar iyi diye dusunuyoruz

Bu durumu ne tetiklemis olabilir ?
Bilemiyorum inanin ama bir arkadasimda kalmistik bir gece cocuklarda bol haliyle pis elleriyle yatagina dokdular sanirim ( cocugun elinde cikolata vardi) ogece sabahi sabah ettik sonrasinda artti galiba aklima baska bisey gelmiyor

Asla

Asla ne baski ne kisitlama olmadi hatta cocuk diye saldin cayira olayi olmustu sadece temel temizlik kurallarini uyguladik tuvaletten cikinxa el yikama sabah kalkinca yuz yikama vb

Yani kardesi dogunca asiri kiskanclik oldu hatta fazla fazla ama zamanla astik aralarinda 3 yas var ama artik mesela gozlemliyorum kardesini cok seviyo koruyo kizacak olsak kendini one atiyo falan kiskanclik kalmadi yani eminim

Böyle davranmasinin bir nedeni vardir illa.
O nedeni bulun. önemli olan o

Geri kalan konuda zamanla ve tedaviyle düzelir.
Pedagog ile gorusebilirsiniz

Kesinlikle mukemmeliyetci degiliz kendi adima oyle olabilirim cocuklarima asla baski yapmayiz ayrica tekvando kodlama ve davul kursuna gidiyor nekadar aktif olursa okadar iyi diye dusunuyoruz
Akranları ile ilişkisi nasıl ?

Akranları ile ilişkisi nasıl ?
Gayet iyi normal cocuklar gibi yani kuser barisir normal yani hatta soyle soyliyeyim bir arkadasi var 1.siniftayken cocugun aglamalarindan befret ederdi sonradan tabi iyice kaynastilar gecen gun onlarin evindeydi cocugun ayaginda corap yokmus haliyle bu sicakta (oglum kendi anlatiyor bunlari)ee dedim nolmus anne diyo aslinda pek rahat edemedim ama kirmamak icin zorlada olsa mac yaptim (ayaklari birbirine degince topa vuruken rahatsiz oluyo) yani bu sekilde kirmamak icin gormezden gelebiliyo arkadaslarini.

Hatta hatrladığım kendini yalıyomuş çocuk kolunu bacağını fln annesi nye yapıyosun oğlum dynce temizliyorum kendmi demiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…