Oğlum geniz eti ameliyatı olacak..Tecrübeli anneler bakar mısınız?

arkadaşlar merhabalar-konu için teşekkürler.benimde 3 yaşında oğlum var.ve sürekli hasta oluyor öksürüyor diye dr.götürdük.ve geniz eti çıktı.iyi bir dr.götürdük ameliyat dedi. bizde yaptıracağız ama yaşı küçük diye korkuyorum.ayrıca dr.narkoz almış iken sünnette yaptırabilirsiniz dedi-fakat ben çocuğun iki acı çekmesini istemiyorum.sizin tavsiyeleriniz nelerdir.

Esra canim geniz eti hic sorun olmuyor benim kizimda bundan 3ay önce oldu ve gülerek hastaneden cikti agrisi felan hic olmadi,orta kulakta sivi birikimi vardi onuda aldilar ikisini bi arada yaptirdik cok güzel gecti...ben bilseydim daha önceden yaptirirdim amelyatini cünkü sürekli hasta oluyordu sükürler olsun artik rahatiz.....

merhabalar hepinize geçmiş olsun benim oğlumda prematüre doğdu şuan 3 yaş 4 aylık çok sık enfeksiyon lu rahatsızlık geçirmedik ama uyumasını anlatmakla olmaz çok eziyetli idi ekimde götürdük yaşı küçük ilaç tedavisi dedi ..3 yaşını bekleyin dediler mart 14 te tekrar götürdüm geniz etini alsınlar diye tedaviye başladı 3 kutu antibiyotik 10 gün arayla kontrol 3. kontrolde kulakta sıvı birikmiş denildi işitme testinde bugünkü son kontrolumuzde artma varmış kulaktaki sıvıda ameliyat dedi 2 mayısa verdi çok üzüldüm çünkü prematüre olduğu için 1yaşında 2 kez ameliyat oldu böbrek giriş kanalından şükür sorunumuz yok böbrek hastasıda değil ama o anlar geldi aklıma zor bir ameliyat değil ama evlat değilmi bu günkü durumumu anlatamam.yazdıklarınızdan moral aldım bişi olmaz dimi allahın izniyle kurtulur kuzum aslında geniz eti değilde kulaktaki sıvı endişelendiriyor beni...bide yaşı allaahım tüm kuzucuklara şifa versin hiç kimsenin evladıyla canını acıtmasın..

Öncelikle çok geçmiş olsun, erken doğan bebeklerde malesef ki bu tip rahatsızlıklar daha sık görülüyor.Bizim ufaklık biraz zayıfça doğmuştu, gece uykularımız kabus gibiydi sabaha kadar nefesini dinlerdim,burun kanallarını açardım iki parmağımın ucuyla, odasına nefes açıcı kokular mı buharlar mı yapmadım, sabah hiç uyumadan işe gitmek vs vs... o günler gerçekten kabus gibiydi sürekli hastalanırdı yavrucağım, genizetinin büyük olduğunu doktora götürmeden zaten biliyordum.Gidincede teyid etmiş olduk, 3 yaşında kesin ameliyat dediler, emin olmak için hem devlete hem özele hemde aile hekimimize danıştım,yapacak bişi yoktu mutlaka ameliyat olmalıydı.Yetersiz oksijenden dolayı yüz kemikleri her geçen gün dahada zayıflıyor cene yapısı değişiyordu.Aile büyükleri bu yaşta ameliyat mı olur deyip sürekli beni engellemeye çalıştılar.Ama yavrumun ne çektiğine benim kadar şahid olmuyorlardı.
Karar vermek benim gibi hasas bir anne için son derece zor bir süreçti.Ama inan arkadaşım iyi ki yaptırdım ameliyatı, resmen yavrum yeniden doğmuş gibi oldu.En güzeli ne biliyormusun, o rahat rahat nefes alırken mışıl mışıl uyurken artık bende nefes almaya başlamıştım, meğersem psikolojik olarak bende nefes almıyormuşum onu farkettim
Allah'a şükürler olsun ki atlattık o günleri, 4 yaşında yapıldı ameliyatı keşke dedim keşke 3 yaşındayken yaptırsaymışım. Yavrum çok etkilenmesin diye yoğun ısrarlarım üzerine ameliyata bende girdim, uyutulana kadar yanak yanağaydık...

Ameliyata karar verirseniz eğer operasyon sonrasında özellikle ilk 3-4 gün bağırmasına izin vermeyin.Sinirlendirmeyin elinizden geldiği kadar ağlatmayın...

Allah yardımcınız olsun şimdiden geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…