• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum geniz eti ameliyatı olacak..Tecrübeli anneler bakar mısınız?

bigsize83

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2006
1.128
12
158
41
İyi akşamlar kızlar.Oğlumun son aylarda özellikle okul açıldığından beri geçemeyen bir üst solunum yolları enf.ve geçmeyen sinüziti vardı.İlaç tedavisi çok yararlı olmuyordu.2_3 hafta sonra hastalık tekrar nüksediyordu.
Röntgen çekildi geniz eti baya büyümüş dedi
doktor.geçmeyen enfeksyonlar bu yüzden,alınması lazım dedi.
Çarşamba sabahı ameliyat günü aldık.Basit bir ameliyat diyolar ama ne biliim adı ameliyat sonuçta:5:
Daha önceki konulara göz atamadım.zorlukları vs.varmı.
Hastanede bi kaç saat kalırsınz diyorlar.bu bi kaç saat için ne gibi şeyler alayım yanıma
Tecrübelerinizi yazarmısınız lütfen:ssz:

Ben bizzat küçükken olmuştum, cidden kolay bir ameliyat. Güle oynaya girip güle oynaya çıkmıştım. 45 dkcık.:1:Geçmişler olsun, oğlunuz çok rahatlayacak emin olun. Ben neler çekmiştim o etten hiç unutamam.

Ha ameliyat çıkışında boğazımda kan mı birikmişti ne olmuştu, bir istifra etmiştim yaşadığım tüm olumsuzluk bundan ibaretti. Bir de 3 gün muhallebi gibi yumuşak gıdalar tükettim.

Son düzenleme:
Merhaba, benim kızım bademcik ve geniz ameliyatını birlikte oldu. Merak etme hakikaten korkulacak birşey yok, gerçi ben anlıyorum seni ben kızım ameliyathaneye girdiğinde ağlama krizine girmiştim. Küçücükler ya kıyamıyor insan. Ama hakikaten çabuk bitiyor ve birkaç gün yumuşak beslendikten sonra da iyileşti.
Ameliyathaneye almıyorlar tabi ama önceden hafif bir sakinleştirici gibi birşey veriyorlar, yani tam anlamıyor ne olduğunu:)
Şİmdiden çok geçmiş olsun miniğine..

benim kardeşim de 3. sınıfa giderken olmuştu. bademciğini de aldılar. 1 gece kaldı hastahanede.

geçmiş olsun .

Daha 1 hafta önce oldu benim yeğenim canım çok kolay geçti hiç öyle ağlamadı bir gece kaldı hastanede hastta yemek dağıtan personeli azarladı bu yemekler ne böyle soğuk yemekler getiriyorsunuz diye :52: 7 yaşında ama görsen 4 zanledersin geniz eti büyümesini gelişmesinide engelliyor geçmiş olsun

öncelikle çok geçmiş olsun.
benim kızımda 5 yaşında ve nisan ayında geniz eti ameliyatı oldu bide kulaklarına tüp takıldı.kreşten ötürü geçmeyen sinüzit,geçmeyen gribal enfeksiyonlar en son kulağına vurmuştu.aylarca antibiyotik kullandık ama nafile ilaç bitince hopp bidaha hasta.

düzenli olarak aynı hastaneye gidiyorduk en son gidişimizde doktor yine antibiyotik verince çıldırdım sinirle çıkıp başka bi hastaneye gittim çünki kızımda kulak ağrısından işitmemeye başlamıştı.

yeni hastanedeki doktor direk ameliyat dedi.korkmamamız gerektiğini günde 5 ameliyata girdiğini söyledi.tereddütsüz kabul ettik ve kızıım ertesi gün ameliyat oldu.

ameliyat odasına girerken çok korktu ağladı tabii bizde.benim şansım o hastanede tanıdık vardı ve bizim yanımızdaydı ameliyat 40 dakika sürdü tabii biz hep bilgi aldık içerden ,uyandırırlarken bizi çağırdılar kızımın ameliyathaneden çıkarken ki hali çok kötüydü,yarın baygın sesi çok tuhaf bildiğin böğürüyordu.odasına çıkınca uykuya daldı ilk bi saat uyudu uyandı böğürdü sonra uykuya tamamiyle daldı 4 saat sonra uyandırdık,ilk söylediği bana kayyu aç oldu.

dondurma ve meyve suyu verdiler.1 hafta gibi bir süre diyet uygulattılar.

sabah 10 da hastaneye girdik akşam 5 te çıktık.kızım hoplaya zıplaya çıktı hatta eve giderken markete uğrayıp alışveriş yaptık:34:

korkacak bi şey yok bol bol dua et canım.

canım bide ameliyat sonrası ilk 2 saat biraz sıkıntılı eğer çok sulu gözlüysen lütfen yanında sana destek olacak birisi olsun.

sürekli kusacak gibi öğürüyor,sesi tuhaf çıkıyor,tuhaf konuşuyor,öksürük geliyo gibi oluyor ama sadece böğürerek kızarıyor.eşim kızım bağırdıkça ağladı bende onu sinirden odadan kovdum:36:

ama dediğim gibi ilk bir iki saat sonrası çok normal sanki ameliyattan çıkmamış gibi..

bu arada arkadaşın dediği gibi geniz eti çocuklarda büyümeyi yavaşlatıyor.doktor ameliyat sonrası kızınızda çok hızlı gelişme olur dedi.zaten iştahsız bi çocuktu.

bu 8 ay içinde boyu baya uzadı ve 4 kilo aldı.çok hiperaktif bir çocuktur ona rağmen.iştahı müthiş açıldı yemediği herşeyi yemeye başladı.

Son düzenleme:
çok yakınımın kızı oldu geniz eti ameliyatı ameliyathaneden çıkması 45 dk yı bile bulmadı, sonrasında bir saat kadar odasında kaldı biraz acısı vardı tabi uyuşukluğunun geçmesi beklendi sonrasında bikaç saat sonra oynar vaziyette çıktı hastaneden , hiç korkmayın sonrası daha güzel arkadaşımında kızı sürekli hasta olurdu, uyurken hırıltılar çıkarırıdı, nefes alma zorluğu vardı, hepsi geçti, çocuğun acı çekip sürekli hasta olmasındansa ameliyat olup kurtulması çok daha iyi

İyi akşamlar kızlar.Oğlumun son aylarda özellikle okul açıldığından beri geçemeyen bir üst solunum yolları enf.ve geçmeyen sinüziti vardı.İlaç tedavisi çok yararlı olmuyordu.2_3 hafta sonra hastalık tekrar nüksediyordu.
Çarşamba sabahı ameliyat günü aldık.Basit bir ameliyat diyolar ama ne biliim adı ameliyat sonuçta:5:
Hastanede bi kaç saat kalırsınz diyorlar.bu bi kaç saat için ne gibi şeyler alayım yanıma

Benım kardesım oldu on 15 dk doktor aldı cıktı bolgesel uyusturdu gule oynuya sonrasında yıyegnım oldu baska bır doktora onunkı narkozla alındı ıkısıde bır hafta bıyunca dondurma yedıler hep

bademcik ve geniz eti ameliyatı olmuştum...
küçük bir ameliyat
korkulacak bir şey yok..
bol bol dua edin,kendinizi korkutmayın...

Geniz eti ameliyatı oldum ben ilkokula giderken. 1. sınıftaydı sanırım.
Doktorum bana 20'ye kadar say, hemen bitecek demişti ama narkoz
verdikleri cihazı ağzıma dayadığını ve 2'ye kadar saydığımı hatırlıyorum.
Sonra biri mis gibi kokan pamukla gözlerimi siliyordu. Ameliyat sonrası
ciddi bir sıkıntı yaşamadım. Hafif bir geniz yanması mevcuttu. Sulu gıda
ile beslendim bir süre. Ameliyat öncesi nefes almada sıkıntı yaşıyordum
ama ameliyattan sonra daha iyi oldum.

İnşallah yavrunuz da hemencik atlatır, tez zamanda iyileşir. Şimdiden
acil şifalar diliyorum.

Geniz etiyle ilgili sanırım bizi de ameliyat bekliyor...başka bir sebepten 3. ameliyatını geçirecek ikisi bir arada olacak(gerekiyorsa).size tavsiyem yaşayacağı bütün aşamaları doğruca anlatın ne olacak ne kadar acıyacak ne kadar sürecek..benim kızım maşallah güle oynaya girmişti ama ben dokunsanız ağlayacak vaziyetteydim,duramadık attık kendimizi dışarıya hediye vs. almaya... 2.de daha rahattım haliyle.. diyeceğim o ki hiçbirşey sürpriz olmasın onun için önceden hazırlayın...nekahat dönemi kolaymış nasılsa...şimdiden geçmiş olsun...

Yaklaşık 2 sene önce iki çocuğumda hem bademcik hemde geniz eti ameliyatı oldular. Biz devlet hastanesinde yaptırdık. Oğlum büyük oludğu için beni ameliyathanenin kapısına kadar aldılar sonra müsade etmediler. Kızım 8 yaşındaydı bu yüzden bana da kıyafet giydirip içeriye aldılar. Hastanede steril oda denilen bir bölüm var. Orada çocukla bekledim. Sonra doktoru gelip kucaklayarak aldı, güle oynaya girdiler ve uyanma odasına çıkardıklarındada beni içeri aldılar. Yani anneden ayırmıyorlar, tabi çocuğun yaşı önemli burada. Bir gece hastanede kaldık. İlk 2-3 saat biraz ağrıları oluyor ama sonrası rahat. Bizde bademcik de olduğundan 10 gün kadar yemek problemimiz ve boğaz ağrımız oldu ama sonucunda, 3 haftada bir tekrarlayan enfeksiyonlardan, kutu kutu antibiyotiklerden kurtulduk.
Size geçmiş olsun diyorum ve inanan içinizi rahat tutun, çok rahat bir ameliyat olacak.

Herkese çok teşekkür ediyorum cevaplar için.İnanın içimi rahatlattınız :)
Biz tam ameliyat arefesinde ağır bir bronşit geçirdik 3 gün hastanede yattık.Ameliyatı erteletti doktorum.
büyük ihtimalle haftaya cuma günü olacak.
Yorumları eşime de okuttum onunda içi rahatladı:)

canım hiç korkma kızım önce geniz et sonra bademcik amel.oldu.
geniz eti ameliyatı toplamda narkoz verip alınması odaya gelmesi 20 dk sürdü...öncesinde tahlil tetkik sakinleştirici iğne derken hop rahatladı kızım şükür çok rahat geçti..ayılırken ağladı doğal olarak anesi yatağa çık salla kızını dedi doktor ayağımda salladım:)) belli bi saatten sonra bol bol dondurma yedi çikolatasız pütürsüz...ki bayıldı buna:))))ilk gün hep soğuk sonraki günler ılık vs şeyler.dr nuz anlatır zaten....sen amelyata kadar hasta olmamasına dikkat et canm
geçmiş olsn

ben anne değilim ama 6 yaşında bu ameliyatı olmuştum :) şu anda burnum bu geniz eti ameliyatı yüzünden kemerli bir görüntü aldı .. genel anesteziyle yapılan bir ameliyat zorluk çekmedim ben sadecekorkmuştum ama hiçbirşey hissetmedim .. ameliyattan sonra bol bol sütlü dondurma yedirttiler ve ekmek içi yiyebiliyordum ekmek dışını yemem yasaktı .. bi süre böyle devam etti .. bu ameliyattan sonra genelde kilo alır herkes .. bende de oldu ama verdim çok şükür .. başka sorularınız varsa yanıtlayabilirim .. b arada benim geniz eti ile bademcik birlikte alındı

Peki kızlar bişey daha soracağım.Geniz eti alındıktan sonra çocuğunuz rahatladımı,enfeksiyon kapması azaldımı?

Peki kızlar bişey daha soracağım.Geniz eti alındıktan sonra çocuğunuz rahatladımı,enfeksiyon kapması azaldımı?

rahatlamaz olur mu hem de nasıl 1 tl gibi bir et alınmış canım dr muz bile şaşırdı ..horlaması kesildi ama 1-2 sene sonra yeniden horlayınca bademcik büyümesi olduğu için onları da aldırdık..
şükür horlamıyor şimdi..geniz eti akut sinüzit ve horlama yapar...kurtulur inşallah miniğin..

yeğenim 4 gun once geniz eti ameliyatı oldu

4.5 yasında mecbur alınması gerekıyordu

amelıyata gırerken doktor 4-5 saat sonra cıkarsınız dediğinde abartıyor dıye dusunduk

masallah amelıyat oldu uyandı ve gerçekten hiç agrısı sızısı olmadı
bikaç saat sonra eve geldiğinde hiç ameliyat olmamıs gibiydii
daha yeni ameliyatı ama masallah horlaması fln herseyı kesıldı bıanda
cok rahat gectı

Back