[QU
Yatak Islatma Tedavi Edilebilir
Hem ebeveynler hem de çocuklar için, yatak ıslatma tedavi edilemez bir sorun gibi görülebilir. Çocuklar kendilerini aşağılanmış veya yenilgiye uğramış gibi hissederler. Evden uzakta bir yeri ziyaret etme veya yatılı bir kampa katılma gibi normal aktivitelerde bulunamayabilirler. Bazı ekstrem durumlarda, enürezis, arkadaşlık kurmak veya evlenmek isteyen genç yetişkinler için bir engel olarak görülebilir.
Yatak ıslatmanın tedavi edilebilir olduğunun bilinmesi önem taşır. Bu, üstesinden gelinemez bir engel değildir; aksine biraz zaman ve özen göstererek, çocuğunuza uygun bir tedavi metodunu bulabilirsiniz. En önemlisi çocuğunuza inanmanız ve bu yolda kendine güvenini inşa etmesine yardımcı olmanızdır. Bir zamanlar enüretik olanların, sorunlarını yendiklerinde hissettikleri büyük rahatlamayı kendilerinden başka hiç kimse daha iyi ifade edemez:
M. kız, on altı yaşında, on dört ve sekiz yaşlarındaki iki kız kardeşiyle birlikte tedavi oldu:
Mutluluğumu tarif edecek hiç bir kelime bulamıyorum. Artık yatağımı ıslatmıyorum ve bugün tamamen kuru kalktım. Bu harika bir duygu. Mektubumu okuyan bütün kız ve erkek çocuklar, beni dinleyin, sakın vaz geçmeyin. Kendinize inanın. Ben inandım ve başardım. Siz de denemelisiniz. Bir gün yatağınızı ıslatmayı bırakacaksınız ve bu harika bir şey olacak. Sizin de kısa bir süre içinde temiz ve kuru kalkmanızı bütün kalbimle diliyorum. Bana inanın; bu muhteşem bir şey.
N. kız, onbir yaşında:
Ne siz ne de bir başkası yatağımı ıslatmayı bıraktığım için ne kadar mutlu olduğumu hayal edebilir. Kendimi ifade etmek benim için kolay değil...Son olarak, başardım, diyebilirim...Tedaviden önce evden başka bir yerde yatıya kalamazdım. Küçük kız kardeşimin yatak ıslatma sorununun benden önce geçmesi beni gerçekten çok üzmüştü. Bu, hayatımda başıma gelen en harika şey.
OTE="TZSE, post: 45851837, member: 674042"]Yatmadan evvel sıvı aldırmayın, saati kurup mutlaka çişe kaldırın, çiş yapıp üstünde öylece uyuduğu zamanda üşür ve daha çok çiş kaçırır, mutlaka saati kurup kaldırmalısınız, lütfen kuzmayın, o çok üzülüyor kaçırdığında... Mutlaka alışır...[/QUOTE]