• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum gece uyumuyor nasıl uyutabilirim?

symblc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
134
4
96
İstanbul
kızlar oğlum 3,5 aylık geceleri uyumak istemiyor bazen 1 de bazen 2 de bazen de 3 de uyuyor.normal şekildede değil illaki aglayacak yorulcak sonra uyuyacak.böyle alışırsa diye korkuyorum. acaba gaz mı diyorum ama gazını da rahat cıkarıyor dr da gazlı bir bebek değil dedi yinde gaz ilacıda içiriyorum. gündüzleri de uyanmak istemiyor zor uyandırıyorum öğlenleri.nasıl uyku rutini olusturcam bilemiyorum.sinirlerim iyice harap oldu. şimdiye kadar cok sorun etmedim ama çalışmaya baslayacağım. çok büyük problem olcak 5.30 da yada 6 da kalkıp işe gitmem gerekecek. 10 da yada 11 de uyusun istiyorum uyutabiliyorum bazen de ama 5 dak. sonra hemen uyanıyor. bana bu konuda yardım edebilir misiniz?

kızlar oğlum 3,5 aylık geceleri uyumak istemiyor bazen 1 de bazen 2 de bazen de 3 de uyuyor.normal şekildede değil illaki aglayacak yorulcak sonra uyuyacak.böyle alışırsa diye korkuyorum. acaba gaz mı diyorum ama gazını da rahat cıkarıyor dr da gazlı bir bebek değil dedi yinde gaz ilacıda içiriyorum. gündüzleri de uyanmak istemiyor zor uyandırıyorum öğlenleri.nasıl uyku rutini olusturcam bilemiyorum.sinirlerim iyice harap oldu. şimdiye kadar cok sorun etmedim ama çalışmaya baslayacağım. çok büyük problem olcak 5.30 da yada 6 da kalkıp işe gitmem gerekecek. 10 da yada 11 de uyusun istiyorum uyutabiliyorum bazen de ama 5 dak. sonra hemen uyanıyor. bana bu konuda yardım edebilir misiniz?

canım benim kız da 3.5 aylık ve cidden aynı sorunları yaşıyoruz benimki gündüz bile uyumuyordu çok araştırdım drlar diyorki uyku uykunun mayasıymış gündüz uyuyan bebek gece uyurmuş kesinlikle denedim gördüm aynen öyle işe gündüz uyutmaya çabalıyarak başladım ama ne mümkün asla uyumuyor ne puseti ne beşiği ne kucak hiçbişi uyutmuyor sonra oturur ağlarım hüngür hüngür sonunda annem ve babam koştu imdadıma çingene beşiği kurduk yatak odasına şuanda uyuyor çeşit çeşit yatağı var ama kabul etmiyor eee gündüz uyuyunca gece de uyuyor tabi ama uykuya yinede geç geçiyor uyutmadan yarım saat önce karanlık odaya gir kucağına al karanlıkta odada dolaş biraz piş piş de ne bilim onu rahatlatacak bişi baktın ki uyku moduna geçiyor biraz bekle tam uyumadan yatağına al ve bi süre yanında kal senin yanında olduğunu bilmeli sonuç deliksiz bi uyku dene başaracaksın ama önce gündüz uykularından başla

canım kaçırmışım gündüzleri çok uyuyor demişsin iyi işte hiç uyandırma acıkında uyanır o uyandırrsan dengeyi şaşırır huysuzlanır uykuya zor geçer ama gece mutlaka karanlık odaya geç gece gündüz ayrımını fark etsin drlar öle diyor

kücük bebekler geceyi gündüzü bilmezlermis
gündüz uyuyup gece uyanik olduguna göre sanirim sizin bebeginizde bilmiyor
gündüz uykularini düzene koyarsaniz gecer sanirim.

canım benim kız da 3.5 aylık ve cidden aynı sorunları yaşıyoruz benimki gündüz bile uyumuyordu çok araştırdım drlar diyorki uyku uykunun mayasıymış gündüz uyuyan bebek gece uyurmuş kesinlikle denedim gördüm aynen öyle işe gündüz uyutmaya çabalıyarak başladım ama ne mümkün asla uyumuyor ne puseti ne beşiği ne kucak hiçbişi uyutmuyor sonra oturur ağlarım hüngür hüngür sonunda annem ve babam koştu imdadıma çingene beşiği kurduk yatak odasına şuanda uyuyor çeşit çeşit yatağı var ama kabul etmiyor eee gündüz uyuyunca gece de uyuyor tabi ama uykuya yinede geç geçiyor uyutmadan yarım saat önce karanlık odaya gir kucağına al karanlıkta odada dolaş biraz piş piş de ne bilim onu rahatlatacak bişi baktın ki uyku moduna geçiyor biraz bekle tam uyumadan yatağına al ve bi süre yanında kal senin yanında olduğunu bilmeli sonuç deliksiz bi uyku dene başaracaksın ama önce gündüz uykularından başla

uykunun uyku mayası olduguna bende katılıyorum..gecen gece kızım henuz 1 aylık olmasına ragmen saatlerce uyudu oglenden bı basladı uyumaya gece 11:30 oldu hala uyuyor 2 3 saatte bır emmeye uyanıyor emıyor gene uyuyor..11 :30 da ben zorla resmenn zorla uyandırdım cunku emme saatı gelıyordu bızde yatmak uzereydık ben yatmadan emsın ben uyuyunca kaldırmasın benı dıye kızı uyandırdım nasılsa uyur yınedıye..emzırdım ama kız bır tulu uyumadı..tam aksıne gozler fıldır fıldır bırde oyle dursa ıyı mız mız ..o gece saat kacta uyuudk hatırlamıyorum bıle...dun de yıne sabah 6:30dan oglen 1 e kadar uyumadı..1 de yatta aksam 6 ya kadar uyudu cocuk arada emmeye uyandı gerı yattı...sonra 8 de kalkı aksam..ama gecen yaptıgım gıbı uyandırmadım bu sefer ..sonra 21:30 22:00 cıvarı yıne uyudu ve sabaha kadar sadece 3 kez kalktı..yanı gunduz o kadar uyumasına ragmen gecede pekala uyudu..

bıde ben gaz ııcn rezene+anason ıcıyorum uyku yaptıgını soyluyorlar anasondan dolayı sende ıc ıstersen sutte artıyor ayrıca..belkı uyur o zaman..benımkının bundan dolayı uyudugun sanmıyorum cunku bayadır ıcıyorum ama herzaman boyle saatlerce de uyumuyor..arada sırada..

zamanla uykuları düzene giriyor benim oğlum
11 aylık oldu yeni yeni düzene girdi sayılır
benimkide gündüzleri hayatta uyutamazdım ama geceleri
erkende uyuyrdu sabah 6 da uyanırdı.gündüzleri hiç bir iş yapamazdım.
ama gece uyumaması bence daha kötü
insan sersem sersem oluyor .
zamanla düzene girer şnş. canım uykuları

gece 11 gibi uykusu geldiğinde alıp yatagına götürüyorum gece lambasını bir süre acık bırkarak sallıyorum beşiği gözleri öyle acılıyorki o uykulu cocuk gidiyor uyumam diye tutturuyor acaba diyorum yatagını mı sevmiyor yatagına sdc geceden geceye koyuyorum.
bazende ayagımda sallayarak uyutuyorum sonra götürüp yatagına koyuyorum ışığı acmadan içeri geciyorum 5 dak sonra uyanıyor baslıyor bagırmaya
bide ayakta sallamak istemiyorum ama baska türlü kolayca uyumuyor.

bugün sabaha karsı 5 te uykuya gecti ancak. gaz mı acaba ? baska ne sorunu olabilir ki küçücük bebeğin 12 de bslamıstım uyutma girişimlerine 5 te uyudu. tam uyudu diyorum oh be diyorum ağlayarak uyanıyor. sinirlerim iyice yıprandı. gece uykusunun yerini de gündüz uykusu tutmuyor ki bende uyusam.

biz de on beş günlüğüz ve aynı dediğin şeyleri yaşıyorum. gündüz deliksiz uyuyan miniğim, gece 1 oldu mu açıyor gözlerini sabah babasını işe uğurlayıp öyle uyuyo düşünün artık.
gündüz uyandırayım diyorum ama 15 günlük bebek nasıl uyanık tutayım ki yavrum hep uyuyoo.. böyle giderse yandığımıızn resmidir gece uykusu olmadı mı sersem gibi oluyo insan.

Back