• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Oğlum emmiyor yardım edin.( çok korkuyorum emmeyi bırakmasından.)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

xxmavisimxx

HOŞGELDİN CANIM OĞLUM....
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2008
484
0
96
36
İstanbul
:çok üzgünüm: slm kızlar oğlum emmiyor ne yapıcam ben mamada yemiyor 15 gündür felen hep uyutuyorum emziği çıkarıp memeyi veriyodum ağzına bugün onuda almıyor uyanıkken asla almıyor ağzına çok moralim bozuk parfüm kullanmıyorum krem vb şeyler sürmüyorumsürekli banyo yapıyorum ter felende kokmuyorum ne yapıcam ben yaaa

merhaba canım. cok zor bi durum tabi. biberonla mama verdiysen biberona alısmıs olabilir.
benim kızda da aynı sorun vardı, ben uyurken emzirebiliyordum.

canım aynı sorunu bizde yaşıyoruz.benim kızda mememi istemiyor.biberonla mama yapıyorum onuda diliyle itiyor.emzik le sakinleşiyor.sanırım mememi istemiyor artık.2 gün aç aç durdu kızım.bugün biraz daha iyi sağıpda veriyorum onuda istemiyor 15 dk filan uğraşıyorum ağzına vermeyi en sonunda alıyor.bende anlamadım neden öyle yaptığını.aynı sorunu yaşıyoruz seninle.

canım aynı sorunu bizde yaşıyoruz.benim kızda mememi istemiyor.biberonla mama yapıyorum onuda diliyle itiyor.emzik le sakinleşiyor.sanırım mememi istemiyor artık.2 gün aç aç durdu kızım.bugün biraz daha iyi sağıpda veriyorum onuda istemiyor 15 dk filan uğraşıyorum ağzına vermeyi en sonunda alıyor.bende anlamadım neden öyle yaptığını.aynı sorunu yaşıyoruz seninle.

evet cnm aynıı bende sütümü çekip veriyorum onuda almıyor inş bu bi geçiş dönemidir inş emmeyi bırakmazz

:çok üzgünüm: slm kızlar oğlum emmiyor ne yapıcam ben mamada yemiyor 15 gündür felen hep uyutuyorum emziği çıkarıp memeyi veriyodum ağzına bugün onuda almıyor uyanıkken asla almıyor ağzına çok moralim bozuk parfüm kullanmıyorum krem vb şeyler sürmüyorumsürekli banyo yapıyorum ter felende kokmuyorum ne yapıcam ben yaaa

mavişim başka bi topik de yazmıştım okudunmu bilmiyorum burda tekrar edeyim... sğrekli duş alıyoum ter kokmuyorum diyosun ya bence o kadar fazla duş alma ki kendi kokun kalsın vücudunda nil 1 aylıkken duştan çıktıktan sonra memeyi almayı reddediyodu biraz zorlanıyodum... atıyorum hergün yıkanmak yerine 2 günde bir yıkan....ayrıca parfüm falan hiçbirşey kullanmıyorum demişsin ama belki fazla kokulu baharatlı yiyecekler yemiş olabilirsin... bi yazıda özellikle kekik gibi yoğun kokulu gıdalardan kaçınılmalı diyodu bunların kokusu süte geçiyormuş... eğer buna da dikkat ettiğin halde emmek istemiyosa bebeğinin gazı olabilir.... gazınında olmadığından eminsen bi dr a danış derim... bebeklerde enfeksiyon fazlasıyla oluyo ve enfeksiyon bebeklerde memeyi reddetmeye neden oluyomuş... nil de geçen ay 550 gram aldı diye ben çok taktım dr direk idrar tahlili istedi ve enfeksiyon çıktı.... o yüzden üzülmekten öteye gitmek gerekiyo bazen.... umarım sağlıla ilgili bi problem yoktur ve en kısa zamanda tekrar oğluşun emmeye başlar... meleğini kokluyorum.....

mavişim başka bi topik de yazmıştım okudunmu bilmiyorum burda tekrar edeyim... sğrekli duş alıyoum ter kokmuyorum diyosun ya bence o kadar fazla duş alma ki kendi kokun kalsın vücudunda nil 1 aylıkken duştan çıktıktan sonra memeyi almayı reddediyodu biraz zorlanıyodum... atıyorum hergün yıkanmak yerine 2 günde bir yıkan....ayrıca parfüm falan hiçbirşey kullanmıyorum demişsin ama belki fazla kokulu baharatlı yiyecekler yemiş olabilirsin... bi yazıda özellikle kekik gibi yoğun kokulu gıdalardan kaçınılmalı diyodu bunların kokusu süte geçiyormuş... eğer buna da dikkat ettiğin halde emmek istemiyosa bebeğinin gazı olabilir.... gazınında olmadığından eminsen bi dr a danış derim... bebeklerde enfeksiyon fazlasıyla oluyo ve enfeksiyon bebeklerde memeyi reddetmeye neden oluyomuş... nil de geçen ay 550 gram aldı diye ben çok taktım dr direk idrar tahlili istedi ve enfeksiyon çıktı.... o yüzden üzülmekten öteye gitmek gerekiyo bazen.... umarım sağlıla ilgili bi problem yoktur ve en kısa zamanda tekrar oğluşun emmeye başlar... meleğini kokluyorum.....

önerilerini dikkate alıcam cnm bizimde idrar tahlili yapıldı temiz çıktı burnuda tıkalı değil inş gecer bu günler

aranıza yeni katıldım benimkide emmek istemiyor ek qıdalara başlayınca öyle oldu.gece emiyordu şimdi onuda azaltdı ne yapayım bilmiyorumkaydirigubbakcemile3

annenin hamilelik gibi bir durumu yada göğüs problemleri varsa da bebek anne sütü almaz diye biliyorum.Göğsümün siyah yerinde iki defadır sivilce çıkıyor ve sevdiği meme olduğu hade almayı redediyordu............

ah güzelim ben de aynı sorunu yaşıyorum..neler çektiğini anlayabiliyorum..kızımla birlikte ben de ağlıyorum..mafoldumbengeçen perşembe bi iğne oldum ben..eğer sütüm yediklerimden ötürü kokuyosa ve kızım o yüzden almıyosa diye..iğne çocuğun koku almasını engelliyomuş..iğne 3 hafta etkiliymiş..doktor o zmana dek anlaşılır dedi..şimdilik pek bi değişiklik yok..

bu sabah yine ağladı çok..karnı açtı,uyutmaya çalıştım sersemleyince verdim öyle memeyi aldı,öğlen ve akşamüst ağlamadan emdi..iğne işe yararsa adını veririrm sana..

emzirmeden önce fön makinesini çalıştırmayı dene,onun sesiyle sakinleşince emzrmeyi dene canım..biz genelde fön makinesiyle emziriyoruz:gitme:

25 ocakta da kızıma besin dayanıklılık testi yapılcak bi nevi alerji testi sanırım..farkında olmadan ona dokunan bişey yiyosam ondan rahtsz oluyosa öğrencez..sanada tavsiye ederim canım

bir de süt,yumurta,fıstık,ceviz,çkolata alerjen besinlermiş,bazı bebekler bunlara duyarlı oluyolarmış,ben kestim bunları yemeyi..

her yolu deniyorum,inatla emzirmeye çalışıyorum inşallah bırakmazlar..

unutmadan doktorum sakın ama sakın zorlama iyice soğutursun memeden dedi ama işte..anne yüreği..karnı aç diye dayanamıyorummelimden geldiğince zorlammaya çalışıyorum..sen de çok ısrarcı olma..ben uyumasını fırsat biliyorum uykuda alıyo memeyi..özellikle gece uykusundan uyandırmadan yavaşça kucağıma alıyorum,eşim parmağıyla ağzını açıyo memeyi tıkıyorum,çenesiyle oynayınca emmeye başlıyo,kolay olmuyo tabi 1 saat uğraşıyoruz..biraz daha büyüynce bilinçlenir hiç almazmış memeyi o yüzden çok ısrarcı olmamak lazımmış..

Allah sana da bana da yardım etsin canım..pes etme..ben 1 aydır uğraşıyorum:sinifsinif:geçicek inşallah:Saruboceq:

benimki de ne biberonu ne de emziği emmeyi beceremiyo..sadece emzirmeye çalışıyorum..başka çaresi yok ya emecek ya emecek !!!su bile vermiyorum..pes etmiycem..mama vermiycem..sen de pes etme sabırlı ol canım..atlatıcaz Alahın izniye..inan adak adadım kzıım düzelsin bi fakiri sevindiricem ben..yasin okuycam da onu fırsat buldukça yapıcam inşallah..sen de dua et bol bol...

bebeğine sakin yaklaş..emerken gülümse sohbet et onunla,uydur bişeyler..şarkı söyle ki dikkati sana yönelsin..şimdilerde en ufak gürültüye kafa çevirip bakıyo,zaten nazlana nazlana emziriryom,o yüzden onun dikkatini dağıtcak her şeyden kaçınıyom..sessiz ortamda emziriryorum..kızıma gülerek yaklaşınca o da sakinlaşiyo onu farkettim..

aklıma geleni yazdım canım ya..inşallah sende işe yarar..

Oyy canım benim çokk çok zor bi durum..
Gerçekten yediğimiz şeylerin kokusu geçiyo süte.
Bahair in dediği gibi özellikle baharat,ben yediğimde hemen sütümde farkediyorum kokuyu ben bile.
Ama çok şükür benimki öyle bi huzursuzlk yapmadı.sanırım bütün bebişlerde olucak bu dönem..umarım bi an önce atlatırsınız..

ah güzelim ben de aynı sorunu yaşıyorum..neler çektiğini anlayabiliyorum..kızımla birlikte ben de ağlıyorum..mafoldumbengeçen perşembe bi iğne oldum ben..eğer sütüm yediklerimden ötürü kokuyosa ve kızım o yüzden almıyosa diye..iğne çocuğun koku almasını engelliyomuş..iğne 3 hafta etkiliymiş..doktor o zmana dek anlaşılır dedi..şimdilik pek bi değişiklik yok..

bu sabah yine ağladı çok..karnı açtı,uyutmaya çalıştım sersemleyince verdim öyle memeyi aldı,öğlen ve akşamüst ağlamadan emdi..iğne işe yararsa adını veririrm sana..

emzirmeden önce fön makinesini çalıştırmayı dene,onun sesiyle sakinleşince emzrmeyi dene canım..biz genelde fön makinesiyle emziriyoruz:gitme:

25 ocakta da kızıma besin dayanıklılık testi yapılcak bi nevi alerji testi sanırım..farkında olmadan ona dokunan bişey yiyosam ondan rahtsz oluyosa öğrencez..sanada tavsiye ederim canım

bir de süt,yumurta,fıstık,ceviz,çkolata alerjen besinlermiş,bazı bebekler bunlara duyarlı oluyolarmış,ben kestim bunları yemeyi..

her yolu deniyorum,inatla emzirmeye çalışıyorum inşallah bırakmazlar..

unutmadan doktorum sakın ama sakın zorlama iyice soğutursun memeden dedi ama işte..anne yüreği..karnı aç diye dayanamıyorummelimden geldiğince zorlammaya çalışıyorum..sen de çok ısrarcı olma..ben uyumasını fırsat biliyorum uykuda alıyo memeyi..özellikle gece uykusundan uyandırmadan yavaşça kucağıma alıyorum,eşim parmağıyla ağzını açıyo memeyi tıkıyorum,çenesiyle oynayınca emmeye başlıyo,kolay olmuyo tabi 1 saat uğraşıyoruz..biraz daha büyüynce bilinçlenir hiç almazmış memeyi o yüzden çok ısrarcı olmamak lazımmış..

Allah sana da bana da yardım etsin canım..pes etme..ben 1 aydır uğraşıyorum:sinifsinif:geçicek inşallah:Saruboceq:

valla sana bravo canım gercekten bu kadar ugrastıgın ıcın bebegini emzirmek icin. baska anne coktan birakmistir emzirmeyi. allahım sana yardımcı olsun umarım kendiğliginden gecer, ve böyle rahat rahat emzirmek nasip olur.

bendede aynı sorun var arkadaşlar napıcaz ya memeyi çok zor alıyo ayaklarını biri bisiklet çevirtsin o zaman alıyo...mamayıda zorla veriom bazı günler ikisinide istiyo bugün mesela hiç birini istemio uyudu şimdi...anlamıyoruz dertlerinden daha...

bendede aynı sorun var arkadaşlar napıcaz ya memeyi çok zor alıyo ayaklarını biri bisiklet çevirtsin o zaman alıyo...mamayıda zorla veriom bazı günler ikisinide istiyo bugün mesela hiç birini istemio uyudu şimdi...anlamıyoruz dertlerinden daha...

o zaman bebişinin genel de gazı olabilir..

bebeğin emmesi çok önemli uğraşmaların karşılığını alacaksın inşş hiç pes etme en büyük etken moral ve istemek ben bunu çok iyi biliyorum artık , kızımda bazen emerken çok kasılıyordu süt ürününden kaynaklanır dedi dr süt ürünlerini tüketmeyi kestim şimdi daha rahat emiyor ama süttüm az yinede hiç yılmadan emziriyorum saatte bir emiyor az olsa bile karnını doyuruyor ya buna şükür

canım benim kızıomda biberonuda memeyide sadece uyku arasında alıyo.ama geçen hafta iki gün bibeonu almadı(ben işteyken gündüzleri sütümü biberonda veriyolar)doktora götürdük tiksinmiş olabilir bir gün kaşıkla besleyin dedi bebekler arada böyle şeyler yaparlart dedi. bir gün kaşıkla beslendi.şimdi yine hem beni emiyo hem biberonu alıyo (tabi uyku arasında)

bende ayni sorunu yasadim bir hafta gogsumu reddetti sadece biberonu aliyordu beni uykuda emiyordu. sonra silikon gogus ucunu denedim halada onunla emziriorum. gogus uclarin artik bebegin agzina kucuk geliyo olabilir birde silikon uclari dene canim insaallh emer

valla sana bravo canım gercekten bu kadar ugrastıgın ıcın bebegini emzirmek icin. baska anne coktan birakmistir emzirmeyi. allahım sana yardımcı olsun umarım kendiğliginden gecer, ve böyle rahat rahat emzirmek nasip olur.

ah canım ben öyle hevesliydim ki emzirmeye,hala da öyle..bağırmadan emdiği zaman sevinçten ağlıyorum inan..hah düzeliyo galiba diyorum..sonra yine aynı..bugün pek üzmedi inşallah düzelmeye başlamıştır:Saruboceq::Saruboceq:hamileyken hiç aklıma gelmezdi böyle bi şeyin başıma geleceği..Allah hiç bi anneye yaşatmasın..çok can sıkıcı gerçekten...

Back