How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Bebek Beslenmesi Oğlum ek gıdayı reddediyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hilkam

Bebeğim büyüyor
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2009
789
0
96
Ordu
selam kızlar.
Kaan pirinç unu hariç yedirmeye çalıştığım her şeyi reddediyor.20 gün önce çorba suları ve meyve suyuyla başladım sonra püre şeklinde vermeye çalıştım.Başta iyi gidiyorduk ama artık istemiyor.
Ona her gün pirinçli havuçlu patatesli çorba,elma ya da armut püresi,yoğurt yedirmeye çalışıyorum o da ısrarla yemiyor.
Aç karnına deniyorum belki yer diye bir iki kaşıktan sonra ağzını açmıyor zorlayınca ağlıyor.Tamam sen kazandın diyorum mama veriyorum bu kez onu da yemiyor.Sanki benden intikam alır gibi.Saatler sonra mama verebiliyorum.Günde 500 ml mama anca yiyordur.

SİZCE NE YAPABİLİRİM??

cnm iştahsız bebek çok zor bilirim :( ne dicem bilemiyorum benimkide aynı...yeni tadları şuan seviyo ama bakalım vazgeçmesse...

canım benimki de çok iştahlıydı ama bu aralar iştahı sıfır..biberonla bi savaş yapıyor valla sorma..kaşıkla yerken hevesli..ama biberoana gelince yok..bende uyku moduna geçtiğinde veriyorum o zaman 7 ölçek yiyiyor..tavsiye ederim...

yok canım ya onu da denedim yine de yemiyor bugün sabah 9 akşam 6 arasında toplam 180 ml süt içti meyve denedim yok çorba yaptım yine yok.

biz ek gıdaya geçmedik henuz. sadece anne sütü ama eskisi gibi emmiyor.
çok zor iştahsız bebek. umarım biz de sorun yaşamayız...

biz ek gıdaya geçmedik henuz. sadece anne sütü ama eskisi gibi emmiyor.
çok zor iştahsız bebek. umarım biz de sorun yaşamayız...

inşallah canım.Her mama hazırladığımda mideme kramplar giriyor yine yemiyecek diye.Bizimki iştahsızlık boyutunu da aştı açlık grevinde resmen.

selamlar,önce tek bi tadla başlayın,elma püresi mesela,her gün iki kaşık tattırın,istedikçe arttırın.ek besinler bu dönemde sadece tadına alışması için veriliyor unutmayın.süt ve varsa anne sütü önemli.günde en az 500 ml süt içmeli.zamanla hepsinin tadına alışacak ve fazla fazla yiyecek merak etmeyin.pirinç unu için çok erken yalnız,püre,yoğurt ve çorba şeklinde alışmalı evvela...

selamlar,önce tek bi tadla başlayın,elma püresi mesela,her gün iki kaşık tattırın,istedikçe arttırın.ek besinler bu dönemde sadece tadına alışması için veriliyor unutmayın.süt ve varsa anne sütü önemli.günde en az 500 ml süt içmeli.zamanla hepsinin tadına alışacak ve fazla fazla yiyecek merak etmeyin.pirinç unu için çok erken yalnız,püre,yoğurt ve çorba şeklinde alışmalı evvela...

teşekkür ederim yorumun için.
Bugün daha dayanamayıp yine drda aldık soluğu.Bir de kan tahlili istedik.Her şey normal çıktı.Dr çok zorlamamı söyledi.6 saatten sonra yemek istemezse o zaman sorun vardır dedi.22 günde 600 küsür gr almış çok iyi almış dedi.Bu aylarda 500 gr normalmiş .Dr a göre ben evham yapıyormuşum.Tabi ağzına her mama verdiğimde reddedilen o değil ya ondan rahat konuşuyor.
Ama karar aldım daha rahat bi anne olmaya çalışıcam.En azından deniycem.Çocuk olana kadar kendimle uğraşırdım hastanelerden çıkmazdım sanırım şimdi aynı şeyi çocuğa yapıyorum.

canım benım yıgenım de 7. ayda anca kabul etti ek gıdayı. kendıne sıkıntı yapma elbet yıyecekler. sütten mamadan sıkılacaklar elbet. zorlarsan dahada uzaklasır gıbı gelıyor bana..

canım bende ılk baslarda cok uzuluyodum.ama bende durum bıraz daha farklı mehtap emsal sen ve ayferınde bebekşerı ıstahsız ama gelısımlerı ıyı.bızım kılo alımımız bı facıaydı resmen.1 ayda 300 gr :( dorugu bıraksan 250 300 ml ıle gunu kapatır.bu yuzden doktorun zorlama sozlerıne kulak asmayın mecburen beslemeye calısıyorum.ama doruk benı emmıyo.bıberonuda emmıyo.ama uykuda bıraz cekıyo.1 olcek var yada yok ıctıgı. bende mecburen kasıkla zorluyorum.cunku zorlamasam ac kalıyo ınankı. ek gıdadada aynı sorunlar oldu.cunku sorun verdıgım gıdalarda yada verıs seklımde degıl.sorun dorugun ıstahında.cocuk yemek ıs_te_mı_yo.....
ek gıda konusunda sabırlı olmnanı tavsıye edıyorum.ben herkes gıbı sebze suları denedı olmadı.sonra tarhanayı ıyıce sulu halde uyurken bıberonla vermeyı denedım.cok az ıctı.bende her uykuyaa dalsında az az verdım oyle tadına alıstı.elmaya alıstıramıyorum.sebze corbasını yenıden denıyorum.henuz basarılı olamadım.bu hafta ona yogunlascam.basarırsam yogurda gecıcem.yanı sırasıyla....ıste boyle canım kelın ılacı olsa hesabı dıyorum dururmuma :) kolayt gelsın

kızalr doktorumuz bebegin iştahsızlıgı anemisi yüzünden dedi...sizde bi depolarına baktırın bi kan verip...

benimki de başlarda kabul etmedi ek gıdayı,hazırladıklarımı döküyodum,bıkkıntı gelmişti.süt veriyodum mecburen...sonra kabul ettim ki ek gıda sadece tadına alışsın diye başlanıyor,doysun diye değil.şimdilerde ise ek gıdayla doyuyor,süt 2.planda.böyle düşünün rahatlarsınız...

canım bende ılk baslarda cok uzuluyodum.ama bende durum bıraz daha farklı mehtap emsal sen ve ayferınde bebekşerı ıstahsız ama gelısımlerı ıyı.bızım kılo alımımız bı facıaydı resmen.1 ayda 300 gr :( dorugu bıraksan 250 300 ml ıle gunu kapatır.bu yuzden doktorun zorlama sozlerıne kulak asmayın mecburen beslemeye calısıyorum.ama doruk benı emmıyo.bıberonuda emmıyo.ama uykuda bıraz cekıyo.1 olcek var yada yok ıctıgı. bende mecburen kasıkla zorluyorum.cunku zorlamasam ac kalıyo ınankı. ek gıdadada aynı sorunlar oldu.cunku sorun verdıgım gıdalarda yada verıs seklımde degıl.sorun dorugun ıstahında.cocuk yemek ıs_te_mı_yo.....
ek gıda konusunda sabırlı olmnanı tavsıye edıyorum.ben herkes gıbı sebze suları denedı olmadı.sonra tarhanayı ıyıce sulu halde uyurken bıberonla vermeyı denedım.cok az ıctı.bende her uykuyaa dalsında az az verdım oyle tadına alıstı.elmaya alıstıramıyorum.sebze corbasını yenıden denıyorum.henuz basarılı olamadım.bu hafta ona yogunlascam.basarırsam yogurda gecıcem.yanı sırasıyla....ıste boyle canım kelın ılacı olsa hesabı dıyorum dururmuma :) kolayt gelsın

Canım benim biliyorum senin oğlan bizimkilerden de zor bi bebek.Allah hepimize sabır versin.Çok gece ağladım bu niye yemiyor diye.Ama ağladığımla kaldım.Anlamıyor ki annem üzülüyor yiyim bari desin.
canım benım yıgenım de 7. ayda anca kabul etti ek gıdayı. kendıne sıkıntı yapma elbet yıyecekler. sütten mamadan sıkılacaklar elbet. zorlarsan dahada uzaklasır gıbı gelıyor bana..
İnşallah canım.Ama benim sorunum ek gıda verince sonrasında mama da istemiyor.

kızalr doktorumuz bebegin iştahsızlıgı anemisi yüzünden dedi...sizde bi depolarına baktırın bi kan verip...
Canım zaten dün dra senin kızın anemi olduğunu okuyunca koştum kesin benimki de öyledir diye.Ama benim sıpa kansız değil huysuzmuş.

benimki de başlarda kabul etmedi ek gıdayı,hazırladıklarımı döküyodum,bıkkıntı gelmişti.süt veriyodum mecburen...sonra kabul ettim ki ek gıda sadece tadına alışsın diye başlanıyor,doysun diye değil.şimdilerde ise ek gıdayla doyuyor,süt 2.planda.böyle düşünün rahatlarsınız...

Sanırım hatayı burda yapıyorum 3-5 gün sonra doyacağı kadar yemesini bekledim.Şimdi bi kaç gün hem kendime hem oğlana zaman tanıyıp sonra tam gaz yeniden başlamayı düşünüyorum.

canım, benim kk ile tanışmam bile oğlumun iştahsızlığı sebebiyle olmuştu seni çok iyi anlayan bir anne olarak elinden geleni yaptığına eminim. zamanla bu sorunu biraz daha düzeliyor biraz sabır gerekiyor alıştırmak için. benim yöntemim bişeylerle ilgisini dağıtıp yedirmekti mesela blendırı çalıştırıyordum ya da fön makinasını. sesli ve hareketli oyuncaklar almıştık onlara bakarken arada ne yedirebilirsem. şimdi de hala tv karşısında yiyo. belki sen de bu yöntemi deneyebilirsin

bir de sevmediği şeyleri yedirmeye çalışmamanı tavsiye ederim. ben vitaminli olsun diye sebze çorbasını yedirmek için helak olurdum ama anladım ki boş yere çabalıyorum onun yerine başka şeyler vermeye başladım sevdiği şeyleri de buldum böylece.

annelik zor meslek hele ki iştahsız bebeğin anneliği. Allah kolaylık versin canım.

benım bebeğimde 1 aydır çok iştahsız yanım iştahsızdan kasıt bebeğim uykuda acayıp yıyoherşeyın sulandırılmışını fakat uyanıkken yok hele kaşık görsün ağzını yumuyor yaaa.anlamadım çokzor çok

Back