Davranış Bozuklukları oglum cok sinirli ue huysuz

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

yezdanxxr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2015
76
13
36
oglum 2 yasina gircek cok sinirli istekleri olmayinca geri atiyo kendini.disari cikinca beni tanimiyo gb umursamaz oluyo

Çocuğunuz yaşına göre normal davranıyor endişe etmeyin.2 yaş sendromu yaşıyor,siz de biliyorsunuzdur mutlaka ama internette araştırın nasıl davranılması gerektiği güzel anlatılıyor.bu yaşta agrasif ve inatçı olurlar çok üzerine düşmeyin zamanla geçecektir

biliyorum arastirdimda ama uzulmekten alikoyamyorm kendimi sanki sevmiyor gb dusunuyorum yetersiz buluyo insan knusmasi da biraz geri yasitlarna gore kendini tsk edrm rahatlyo insan paylastkca

O kadar cok yoruldum ki 2 yasindaki oglumdan bana babasina arkadadlarina herkese vuruyor cirmakliyor,bagiriyor. Sosyal arkadasim bile kalmadi. Yasamak bile istemiyorum cok bunaldim cok.

bu donm cocuklari hep bole arkdsmn kizida ole bnm oglum benm yuzume bile bakmiyor disari cikinca bizdede durumlar ayni. evi cok dagitir agresif ciglik atiyo bizimki sinirlennci vurma huyu yok bilmez vurmayi sabirli davrann

Vurmayi nasil biliyor ben de bilmiyorum 3 de geliyoruz surekli aktivite yapiyoruz enerjidini bosaltsin diye ama artik sabrimiz kalmadi alt drgistitirken bile elimi cirmakliyor bagirmak zorunda kaliyotuz malesef

yaninda ornek aldigi bi ark faln bile olablir bu davranislari sergileyen cocuk psikiyatri gotr cok guzl oneriler veriyolar bazen izldigi film cizgi filmlerde siddet icerkli gorntlerdnde etkilnyo olablyo.benm hamilelik donemim psikoljk anlamda cok olmsz gecti cok agliyan bi bebkti oglm yavas yavas duzelme basladi sende sabirli ol anlaysli davran ona karsi inanki duzelmeye baslck minicikler daha

Aynen, pedagoglara mutlaka danışılması gerek. Her çocuğun karakteri farklı. Mesela bazı çocuklar cezayla bazıları ödülle düzelebiliyor ve bu önemli bir nokta.

Benimde 2bucuk yasinda bi oglum var. Cok zeki herseyi anliyor hersey biliyor. Bi seyi ogrenmesi icin bi kere gormesi yetiyor. Ama cok asiri sinirli. Ve inat. Ben cok koruyucu bi anneym.ilk cocugum.elimde degil insan gozunden sakiniyo. Onu mutlu etmek icin elimden gelen herseyi yapiyorum. Kendimden evimden esimden once ilk o geliyo. Ama bi turlu onu mutlu edemiyorm. Bi turlu memnun olamiyo. Istedigi olmayinca kendini yerden yere atiyo kafasini yerlere duvarlara vuruyo sacini cekiyo ayakkabilarin altini yaliyo.gormezden geliyorm. Ama cani aciyinca yine bana gelip sariliyo. Henuz konusmayi tam sökemedi. Insanlar bu sinir yapablr konusunca rahatlar diyor. Bilemiyorum. Altini degistirmek iskence haline geldi. Kiyameti kopariyor istemiyor. Asiri siddet var. Tokat atiyor tukuruyor tirnakliyor sac cekiyor hem kendine zarar veriyor hem bize. Yasitlariyla anlasamiyor. Buyuk cocuklarla adamlarla oynamayi seviyor. Yaramazligi umrumda degl sadece kendine ve bize zarar vermesin istiyorum
Okudugum dinledgm her yontemi denedm
olmadi. BazEn kendmi cok caresz hissediyrm. Agliyorum. Bana bi seyler soyleyin lutfen.

Canim ayni durumlari bende yasiyodum benim oglmda konusmasi biraz az 25 aylik 25 kelime tek biliyo yeni yeni ilerlemeye basladi.benimde ilk cocugum cok titriyoruz ustune cevremde bnm kadar onmseyen biri dh yok ama duzelmeye basladi oglum.
ben o agladiginda yanina hic igitmedim.o susp bana sarilmaya basladi
Bi parka gidince israrla oyuncaklardan inmiyordu korkntu ciglik atmalar kendini yerden yere vurmalar ona baska biyere gidicez yada in baska oyuncaga binicez diye diye azda olsa duzeltti kendini.
Basini alip giderdi bende arkasindan golgesi gibi duruyodm bana birak kendi yaninda durmayi ogrensn dediler bu konudada bi nebze duzelmeye basladi
İki yas psikolojisi buymus
Sabirli ol uzulme cocuk dahada huysuz oluyomus anne uzgunken ve stresliykn bn cevrem tuhaf karsilar dye kasiliyodum oglum dahada anorml harektler yapiyodu sakin ol hersey yoluna gircek uzulmeyin lutfen :)

Cok tesekkur ederm canm ilglendgn icin. Sabrediyorum baska carem yok. Bi de dikkat edyrm baba evde olunca cok daha agresf oluo
Bi yorumda okudum.cocuk vurdukca siz satilin onu cok sevdgniZi soyleyn diyodu onu denicem bi de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…