• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi oğlum çok iştahsız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

AysunEge

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
2.834
3
0
Tekirdağ
mafoldumbenmafoldumben
oğlum 2 gündür çok iştahsız kızlar yaaaaa
sütümü sağıp veriyordum içiyordu saatte 60 cc.
ama 2 gündür içirmek için neler yapıyorum.
nedense biberon ağzına değdiği gibi ağlayıp duruyor.:sm_confused:
acaba biberonun deliği mi küçük,yoruluyor mu diye 2 damlalı olanını bile sipariş ettik.(bizimki avent1 damlalı)
bugün doktorumuza gittik (pazartesi kilosunun az olduğunu söylemişti zaten)
böyle olmıcak 1 temmuza kadar bekleyelim kilo kontrolü yaparız yine az almışsa bakıcaz birşeyler artık dedi.
acaba mama mı vericek?
sütüm yeteri kadar varken oğlumun yaptığınada bakınmafoldumben
sıcaklardan mı acaba diyorum ama evim sabah güneşi gördüğü için gündüz çok sıcak olmuyor(25-26derece)
yarım kollu da giydiriyorum.
benimle aynı durumda olan var mı?(umarım iştahlıdır bebişler)
neden iştahsız olabilr??????fisfisfis

bence hava değişiminden bnmkide 2-3 gün böyle yaptı geçici bi durum aç kalınca yumulur merak etme ama bence biberonla verme anne memesini reddediyo bnm başıma geldi kaşıkla ver daha sonra hemen memeni tut o zmn alıyo eğer yine ağlıyosa biraz sakinleştir ilgisini başka yöne çek yine dene kolay gelsin

büyüme atağı,sıcaklar derken arada bir yapıyorlar böyle.sen elinden geldiğince emzir.zaten yapıyorsundur.1 haftadan fazla sürerse doktoruna danış istersen.benim oğlum da böyleydi iştah açıcı şurup verdi.hoş ona rağmen yine de az yiyiyor ama eskisine göre iyi.inşallah geçici birşeydir de buna gerek kalmaz canım

bence hava değişiminden bnmkide 2-3 gün böyle yaptı geçici bi durum aç kalınca yumulur merak etme ama bence biberonla verme anne memesini reddediyo bnm başıma geldi kaşıkla ver daha sonra hemen memeni tut o zmn alıyo eğer yine ağlıyosa biraz sakinleştir ilgisini başka yöne çek yine dene kolay gelsin[/QUOTE

umarım hava değişimindendir canım ya.
aslında biberon maceramız oldukça uzun.kafamçokkarıştı
oğlum sarılık olduğunda fototerapi görmüştü ve doktorumuz biberon istemişti.
kalpazan oğlum hemen alıştı.
eve çıktığımızda da anne sütünü fazla içmesi gerektiğini sarılığı bu şekilde atıcağını söylemişti.(biberonla daha fazla alındığı için devam ettim)
hem göğsümden hem biberondan veriyordum.
sarılık bitti ama oğlum göğsümden 2-3 arasıra 5 dk.emiyor oda canı isterse.
bu yüzden doyması için biberonu bırakamadım.
doktorumuz kilosunu iyi bulmadığı için tamamen biberonla ver dedi.
(kilo almayan bebeklerde anneye bunu öneriyorlarmış.)
amaaaa şimdi de iştahsız.
oğlumun kolayını bulamadım malesef.
1 temmuzda randevumuz var artık doktorumuz ne önerirse onu yapıcaz.

canım iştahsız bebeklere mama öneriyolar milimul var aptamilin anne sütü almıyosa onu deneyebilirsin bizdede aynı sorun oluyodu ama sızaktan herhalde 2 günde eski haline döndü kızım

büyüme atağı,sıcaklar derken arada bir yapıyorlar böyle.sen elinden geldiğince emzir.zaten yapıyorsundur.1 haftadan fazla sürerse doktoruna danış istersen.benim oğlum da böyleydi iştah açıcı şurup verdi.hoş ona rağmen yine de az yiyiyor ama eskisine göre iyi.inşallah geçici birşeydir de buna gerek kalmaz canım

danıştık canım.
pazartesi gitmiştik ve bugünde gittik.
sütünü içirebilmek için neler yapıyorum canım ya.
altını açtığımda hoşuna gidiyor diye süt içirirken altını bile açıyorum.
hatta üzerime işemiştikaydirigubbakcemile3
herşeye razıyım yeterki oğlum doysun.
iştah açıcı şurubun bebek için olanını bilmiyordum.
belkide doktorumuz bunu önericektir.
birşeyler düşüncez dedi çünkü.

canım iştahsız bebeklere mama öneriyolar milimul var aptamilin anne sütü almıyosa onu deneyebilirsin bizdede aynı sorun oluyodu ama sızaktan herhalde 2 günde eski haline döndü kızım

beni üzende bu canım yaa.
çok sağol ama,
sütüm yeterliyken mamaya ne gerek var ki.
umarım bu sorun biter.

inşallah düzelir canım ben sadece bildiğimi söledim sana anne sütü kadar besleyen bişey varmıdır bebişi benimki şansız bu konuda çünkü mamaya başladı

danıştık canım.
pazartesi gitmiştik ve bugünde gittik.
sütünü içirebilmek için neler yapıyorum canım ya.
altını açtığımda hoşuna gidiyor diye süt içirirken altını bile açıyorum.
hatta üzerime işemiştikaydirigubbakcemile3
herşeye razıyım yeterki oğlum doysun.
iştah açıcı şurubun bebek için olanını bilmiyordum.
belkide doktorumuz bunu önericektir.
birşeyler düşüncez dedi çünkü.

oyyyyyyyyyy aynı dert benede var emirmek için ne maymunluklar yapıyorum emmiyo uyumuyo sürekli ağlıyo çok üzülüyorum çok

idrar yollarında enfeksiyon olan bebek emmek istemez.bir idrar kültür yaptır derim.
birde gazı olabilir muhtemelen.
benim kızımda yemiyordu hem enfeksiyon çıktı hemde gazı varmış kuzumun..
kilosu yetersiz ise sütün yaramıyor da olabilir yalnız.anne sütü vereceğim diye bebeğine su da veriyor olabilirsin.bence bunuda görüş doktorunla.
ha birde kimi bebek anne sütünü istemediği zaman bırakırmış yemeyi.başka bir şey denesen bak bakalım yicekmi?

idrar yollarında enfeksiyon olan bebek emmek istemez.bir idrar kültür yaptır derim.
birde gazı olabilir muhtemelen.
benim kızımda yemiyordu hem enfeksiyon çıktı hemde gazı varmış kuzumun..
kilosu yetersiz ise sütün yaramıyor da olabilir yalnız.anne sütü vereceğim diye bebeğine su da veriyor olabilirsin.bence bunuda görüş doktorunla.
ha birde kimi bebek anne sütünü istemediği zaman bırakırmış yemeyi.başka bir şey denesen bak bakalım yicekmi?

pazartesi günü oğlumun kaksı sümüksü ve kanlıydı doktorumuz tahlil yaptırdı az miktarda mikrop çıktı.
endişelencek birşey değil dedi.
sütüm evt su gibi ya eşimle dikkat ettik bugün.
oğlum fazla sütü çıkarttığında su kusuyor.
sanırım yaramıyor sütüm:(

benim kızımda aynı idi.sanırım o mikrobun etkisi.
doktorundan bunu tamamen yok etmesini iste sonuçta üreyebilir.tedavi edilmezse.küçücük beeğin vereceği reaksiyonda budur zaten.
antibiyotik başlamanı tavsiye ediyorum kusuyorsada.daha ilerlemesin

eşim iş yerindeki doktoruyla görüşmüş sadece anne sütüyle bu mikrobu atabilir demiş.
ama sorunda bu zaten,çocuk iştahsız.mafoldumben
1 temmuzda muaynemiz var doktorumuzla görüşücem gerekiyorsa antibiyotik tedavisi görsün oğlum.
sonuçta mikrop çoğalırsa (allah korusun) yine antibiyotik kullanmıcak mı oğlum?
belkide sayıca daha fazlasını kullanıcak.
iştahsızlığı bu yüzden olabilir evt canım netten araştırdığımda böyle bir yazı bende okudum.
peki doktorumuz bundan kaynaklandığını nasıl anlamaz ki?
yazını okuduktan sonra bu sabah oğluma mama yapıp verdim(aptamil pre yazıyordu sanırım)
onuda fazla içmedi.
anlayamadığım bir konu daha var.
sütüm önceden bu kadar sulu değildi şimdi niye böyle olmuş olabilir?
eşim yediklerine dikkat etmelisin iyi beslen diyor ama bu sıcaklarda sadece sıvı tüketebiliyorum.

sütün kalitesi çok önemli canım mutlaka ye sen bir şeyler.
suda çoğaltıyor.
kimi doktor antibiyortiği gereksiz bulur ama emerek atacak kadar emmiyor de doktoruna.

sütün kalitesi gerçekten çok önemli canım.
eltimin 6 aylık oğlu var az emdiği halde maşallahı var bebeğinin.
sütü yağlı ve daha kıvamlı.
kesinlikle doktoruma dicem yeteri kadar beslenmediğini.
sağol canım.

Back