• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları oğlum çok hasta oldu kızlar:))))))))))))))

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Ygz2008

Guru
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
1.461
359
323
kızlar o gün hatırlarsanız buhar makinası soruyordum burnu tıkalı öksürüyor rahatlasın diye pazar gecesi ateşi 39 oldu soyduk felan sabah oldu halen ateş devam ediyor tekrar dr a gittik gene üşütme diyecek sanıyordumki yalancı kuşpalazı olmuş yavrum dr hemen yatırıyoruz dedi ben tabi ağlaya ağlaya helak oldum hastaneye yatışımız yapıldı serum takıldı takılamadı damar bulamadılar çok ağladı heryeri delik deşik oldu derken bileğinden buldular ama kolunu sıkarken kolu mosmor olmuş kan toplamış serum antibiyotik derken oksijen verdiler nefes alamıyordu yawrum buhar verdiler ara ara bütün gece inledi oğlum sabah gülerek kalktı ama sesi kısık hala hiç çıkmıyor ağlayınca halen duyulmuyor akşam üstü 5 gibi çıktık evde buhar tedavisi uygulancak kötü olursa tekrar gideceğiz kolu şiş serumdan dolayı davul gibi ve mosmor yavrum benim

nerden kaptı bu hastalığı bilemedim alışveriş merkezlerinden olabilir dedi dr dikkat et dışarı çıkmak kalabalığa girmek yok çok şükür iyi şimdi ama öylecene yatıyoo kızlar dikkat edin kalabalığa girerken Allah evlatlarımızla sınamasın çok zor çok

sizde dikkat edin diye yazdım belirtilerin çoğu oldu bizde

yalancı kuş palazı
Belirti ve Bulgular;

· Ateş (bazen)

· Sesde boğuklaşma (kısılma)

· Havlar gibi öksürük ve zor nefes alma (özellikle geceleri artar)

Nedenleri;

Bulaşıcı viral veya bakteriyel enfeksiyonlar

Risk Faktörü : Çeşitli allerjiler

Olası Komplikasyonlar :

· Hava yolu tıkanması

· Çok nadiren ciddi tıkanmaya bağlı ölüm

Tedavi : Evde Bakım;

· Çocuk akinleştirilmeli. Gerginlik solunum sıkıntısını arttırır.

· Banyoda buhar oluşturulur, banyo havası tümü ile buharla doyduktan sonra banyo kapısı açılarak içeri soğuk hava girişi sağlanır. Çocuk 10 dakika bu havayı soluduğu halde solunum sıkıntısı sürerse hastaneye götürülür.

İlaç Tedavisi :

Croup bakteriyel enfeksiyon sonucu gelişti ise doktorunuz antibiyotik verir. Ancak çoğu vakada etken virüsler olduğu için antibiyotik tedavisi sıklıkla gereksizdir.

Aktivite :

Croup atakları sırasında çocuk dinlendirilmeli, soğuk havada dışarıda oynamasına izin verilmemelidir.

Diyet :

İştah azalabileceği ve öksürüğe bağlı kusmalar olabileceği için sık fakat az miktarlarda sıvı gıdalar verilmelidir.

Okula veya Anaokuluna dönüş :

Ateşin düşmesi, iştahın artması ve günlük aktivitelerin normale dönmesinden sonra; bu yaklaşık bir hafta zaman alır.

Hangi Durumlarda Hastaneye Acilen Gitmeli?

Çocuğunuzun soluk almada zorlanıyor ve suyu veya tükürüğünü yutamıyorsa,

Bir dakikada solunum sayısı 80’in üzerinde ise,

Solunum zorlu ise, boyunda ve göğüs kafesinde çekilmeler oluyorsa,

Tırnaklar ve dudaklarda morarma gelişirse,

Evde banyoda soğuk buhar tedavisi ile belirtiler 30-60 dakika içinde düzelmiyorsa,

En yakın Çocuk Acil Poliklinik Bölümüne başvurulmalıdır

oğlum çok hasta demişim:)))))))))))))))))))) gülücük yapmışım yanlışlıkla şimdi gördüm

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok geçmiş olsun oğlun en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur inşallah
Anne olmak ve çocuk yetiştirmek gerçekten çok zormuş,
Allah daha beterlerinden korusun. amin

canım çok geçmiş olsun. kan alınması çok zor oluyo bizimde bi kere başımıza geldi. insan o ağlayınca canından can gidiyo gerçekten.
bizimde aklımızda bulunsun saol bilgiler için
kuzucuk çabuk iyileşsin inşallah

Hayatıım cok gecmıs olsun yaa..
Bır anneye en zor sey evladının acı cekmesını gormesı..
Allah hepımzın evlatlarına saglık sıhhat versın..
Tez zamanda kendıne gelsın atlatsın ınsallah,
tum bebekler ıcın acıl sıfalar dılıyorum Rabbımden..

arzucum çok geçmiş olsun ya kıyamam yağızıma şimdi iyidir inşallah biraz daha kaç gün yattınız hastanede Allah bir daha göstermesin tez zamanda sağlığına kavuşsun inşallah tontiş yağız

geçmiş olsun gülüçük görünce şasırdımm yanlışlık olmuş evt...acıl şifalarr versin allahımm

ahh canım benim ya cok iyi bilirim 2.5 aylıkken aynı sorunları bende yaşadım boğulcak gibi nefessiz kalıyordu ve antibiotik kullandık..ve buhar makinasına saatlerce hastanede kaldık..:1no2:
inşallah atlatırsınız cnm dr da bana öptürme kimseye mikrop kapmış demişti..ve kalabalığa hiç girmedik..:1ninca:
seni cooook iyi anlıyorumm beni perişan etmişti hastalanması gece uyuyamıyodu yavrum..
10 günde atlatık sağ salim çok dikkat et cnm ses kısıklığıda vardı bizde o zaman..
rabbim yardım etsin.. ve güç versin..sevvgiler arzucum..a.s.

Çok geçmiş olsun arzu çok ama çok üzüldüm aslında minicik bebişlerimizi bu kadar kalabalık ortamlara sokmakla hata yapıyoruz geçen gün aynı hatayı bizde yaptık maselef ve o günden beri oğlumda bi garip,acil şifalar dilerim inşallah bian önce iyi haberlerini alırız

çok geççmiş olsun
allah bebişine acil şifalar versin
tez zamanda iyileşir inşallah
allah herkesin bebeklerini korusun....

canım çok çok geçmiş olsun.Allah şifalar sağlıklar versin bebişine.inan okuyunca çok üzüldüm.Allah yaşatmasın bir daha ..

Arzucum çok geçmiş olsun,biz hastanede bronşitten dolayı 6 saat kaldığımızda bile perişan olmuştum:(
umarım en kısa zamanda iyileşir kuzun.

Arzucum geçmiş olsun şimdi okudum ya kıyamam ben nasıl acı çekmiştir bebeğim benim:(Allaha şükür şimdi iyimiş bir daha yaşatmasın rabbım..Evlatla sınamasın kimseyi...

kızlar çok teşekkür ederim hepinize sağolun Allah ım tüm bebekleri korusun Allah razı olsun

gülşahcım haklısın sokmayalım kalabalık ortamlara ama bu seferde herkez laf ediyor iiyiki bi bebeği oldu diyor eskiler nasıl büyütmüş anlamıyorum kaynanagilin ağzına laf verdim çok geziyon diye öptürmüyorum şimdide küsüyolar ee napam ben ellemeyin dedikçe dokunuyolar anlamaları için hangi olay olması gerekiyor çok merak ediyorum:1shok:

Arzucum çok geçmiş olsun Yağıza :çok üzgünüm:
Rabbimacil şifa versin, kolunu da acıtmışlar kıyamam ben :çok üzgünüm:
alışveriş merkezleri mikrop yuvası gerçekten onca insan dip dibe..
bebişleri götürmemek lazım..
bir an evvel atlatırsınız inşAllah ..
:Saruboceq:

gülşahcım haklısın sokmayalım kalabalık ortamlara ama bu seferde herkez laf ediyor iiyiki bi bebeği oldu diyor eskiler nasıl büyütmüş anlamıyorum kaynanagilin ağzına laf verdim çok geziyon diye öptürmüyorum şimdide küsüyolar ee napam ben ellemeyin dedikçe dokunuyolar anlamaları için hangi olay olması gerekiyor çok merak ediyorum:1shok:

Canım benim yaa haklısın inan,bende ona benzer olaylar yaşadım bi bebeği oldu bize döndü sırtını dendi neler neler boşver sen bebeğinin sağlığını düşün,açıkçası bende çıkaralım mikroplarada alışsın falan dedim hep ve 2,5 aylıktan beri hep çıkartıyorum ama geçen gittiğimiz alışveriş mrk.zi çok kalabalıktı bebeğimde sevmedi bende tedirgin oldum açıkçası eve geldik zaten o gün bugündür ağlıyor nedense heleki yazını okuduktan sonra daha bi üzüldüm,umarım bebeğin daha iyicedir tatlım güzel haberlerini ihmal etme ve özellikle şu aralar kimseye öptürme elalem ne derse desin:delphin:

canım millet de karışacak yer arıyor..
bana da devamlı ne olacakmış biz hep gezdik ev ev falan gibi saçma sözler diyorlar..
çocuk benim ve istediğimi yaparım ister ev oturmalarına giderim ister gitmem bu benim kararım..
kime ne ya :mymeka:
sen de umursama boşver canım
en önemlisi onların sağlığı.
hastalığını kaynanalar değil biz çekiyoruz ama :mymeka:
yeniden geçmiş olsun canım..

arzucum çok geçmiş olsun
nerden hastalık kapacaklarını bilemiyoruz işte
tekrar çok geçmiş olsun allahım yavrularımızı korusun.

çok geçmiş olsun cnm.kıyamam ya.inan çok üzülüyorum hasta olan bebek duyunca.küçücükler daha ya.inş.tez zamanda iyileşir kuzum.

Back