• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Oğlum çişini söylüyor fakat kakasını söylemiyor ne yapabilirim??

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

setinay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2007
57
1
86
45
İstanbul
Arkadaşlar 1 aya yakındır 2 yaşında oğlum gündüzleri çişini söylemeyi öğrendi fakat kakasını söylemiyor ve kakasından korkuyor sakin sakin anlatıyoruz fakat söylemiyor ne yapabilirim? bi de gece bez bağlıyorum bazen kuru kalkıyor bazen de çişini yapıyor gece bağlamayı bırakmalıyım bi de kıyamıyorum uykusunu bölüp tuvalete götürmeye acaba uyandırmalımıyım?

oğlunuzun kaç aylık olduğunu yazmamışsınız ama nacizane bikaç öneride bulunayım:)
kızım 22ayını bitirdi biz başladık wc eğitimine ben geceyle birlikte açtım altını tamamen bıraktık yani ilk 2 gece uyandığında çişe götürdüm 1 kere de altına kaçırdı sonra uyandırmadım sabah yaptı şimdi artık gece uykusunu bölmüyor çişini tutuyor sabah uyanınca gidiyoruz zaten yaz olduğu için teliyor fazla sıkışmıyo yatmadan önce de sık götürüyorum wc ye 3 gecedir kuru kalkıyoruz tavsiyem tamamen bezi hayatınızdan çıkartmanız gece de uyandırmayın bence ki boşaltım sistemi gece çiş yapmamaya alışmasın tutmayı öğrensin
kaka olayına gelince çocuklar altı tamamen boş kalınca yere yapınca korkuyorlar daha çok ben külot giyydirdim hep içinde kalıyordu düştüğünü görmüyor ama çok rahatsız oloyudu bende gösterip bak kızım hadi bye bye yapalım ayy cici falan diyip wc ya atıyodum iyice bakıyodu ilk başta anlayamadı anne bu ne diyordu:))
kolay gelsin hepimize

Oğlum 26 aylık dün gece kaldırmayı denedim fakat uykusu bölündüğü için çok huysuzluk yaptı ağladı gitmek istemedi oturağa zoraki oturttum gözleri kapalı yapmadı bile...

arkadaşlar tuvalet eğitimi verirken kesinlikle sabırlı olunuz.çocuğunuzun bunu kullanabileceği bi durum olduğunu sakın farkettirmeyin.bence zamanı gelince zaten söylüyorlar. erken konuşan çocuklar erken öğreniyor.asla kıyaslamayın odalara yaptığı zaman kızmayın tepkisiz kalın doğru yapması gerekeni anlatın. benim oğlumda kakasını söyleyip çişini beze yapardı genelde tersini duyuyorum.uygun zaman geç konuştuysa bebek 24 aylık dan(2yaş) sonradır yoksa sabrınızı çok zorlarsınız buda çocuğu olumsuz etkiler.erken konuştuysa zaten anlaşırsınız.2006lı oğlum 2009 yazında artık daha iyi konuşuyordu.tatildeyken otelde bezsiz dolaşmasının daha iyi olacağının vede tuvalete gitmesinin gerektiğini anlatınca oranında verdiği heyecan onu daha iyi motive etti.çişini söylememesinin altındaki nedeni ise bilemiyorum ama tahminimce tuvalet eğitimi verirken yani 2,5yaşındayken hep okula gideceksin orada tuvalete yapman gerekir diye konuşurdum.bez bağlamayacağız artık büyüdün söylemen gerek falan...sonra 1 ay kadar söyledi ve sonrasında bianda kakasını tuvalete çişini beze yapmaya başladı.tabii biz hemen yanlışımı farkettik fakat geç oldu hemen kreşe gönderdik bu seferde okulda bezsizdi evde yapıyordu bez bağlamadım betona yada tahtalara yapıyordu ben hiç sorgulamadım böylelikle yaza kadar yaz gelince yani 3,5 yaşında otel sayesinde söylemeye başladı.bayaa geç kaldık bilemiyorum hatalarımı ama asla kızmadım. ilk başladığında tepki verecektim amaaa kakasını tutamadı tuvalete giderken kaçırdı halının üzerine anne bakkk armuta benziyor demişti kızacaktım bulafın üzerine nasıl kızarım gülmüştüm. sabırlı olun her anne anlar uygun zamanı bekleyin mutlaka söyleyecek.

saolun arkadaşlar oğlum yavaş yavaş söylemeye başladı işin özü sabır, sakin olmak, her defasında ılımlı bir şekilde anlatmakmış ben onu gördüm. ilk zamanlar biraz tepkili yaklaşıyormuşum ki söylemiyordu fakat hatamı çabuk farkettim, çok ilerleme kaydettik sizlere çok teşekkür ederim yönlendirmeleriniz için.

Back