20li yaslarinda başında hele ki ailede sıkıntılar gördükçe herkeste bi varolussal sıkıntılar başlıyor. Oğlun en azından iyileşmek istiyor. Sen sakin kalırsan tatlı tatlı yola getirirsin bence çünkü çocuğun sıkıntısı babayla, annesinin güçlü dirayetli metin ve en önemlisi mutlu olduğunu gördükçe onun da üzülecek bi nedeni kalmayacaktır.Anladım cnm, evet ona çok yansıtmamalıyım... Ama bu o kdr değişik bir durum ki karşındaki hasta ona yardım etmek istiyorsun ama o seni Red ediyor... Gözünün önünde eriyip bitiyor hiç bir şey yapamıyorsun... Oysaki bir hiç, kendi kendilerine yaptıkları bir hastalık ve sonuçları dehşet korkunç. Bir o kadar kolay kurtulma yolları varken bir o kdr da ümitsiz hale getirilebiliyorlar.
Tabi etkili.Ama kişi kendi bırakmayı istiyorsa tam anlamıyla.Bir öğrencim vardı dernekte 22 yaşındaydı çip takiyordu hergün derneğe gelip resim yapıyordu,birşeylere ilgilenmesi açısından çok iyi oluyordu.Bi süreçte boşlukts tutmayın ama,oğlumuza bir hobi edinin.Bizim maddeyi bırakmamız bir bıçak gibi keskin oldu... Hiç bir yan etkisini yaşamadı... Hani anamdan yeni doğdum sözü gibi. Ne istek, ne sinirlilik, veya diğer yoksunluk belirtileri... Öyle mutluydu, gülüyordu, geziyorduk... Amateme kurtulmadan 1 hafta önce gittik ilaç yazdılar bir sabah içti evden kaçtı... 4.gün buldum aldım ve kurtulma günümüz o zamandı.... İlaç fln da içmedi...gerk kalmadı... Evet bir dönem bnde çip taktırmayı düşündüm, ama o asla kabul etmezdi... Ama şimdi kabul eder. Etkili mi peki deneyimledşysenniz?
Çok teşekkür ederim... Askere gidecek 10 gün sonra. Haftada 2 gün maç yapıyor...diğer hangi aktiviteye yollamak istediysem kabul etmedi... Daha yeni yeni bir şyleri kabul ediyor, ama askerlik çıktı karşımıza.Tabi etkili.Ama kişi kendi bırakmayı istiyorsa tam anlamıyla.Bir öğrencim vardı dernekte 22 yaşındaydı çip takiyordu hergün derneğe gelip resim yapıyordu,birşeylere ilgilenmesi açısından çok iyi oluyordu.Bi süreçte boşlukts tutmayın ama,oğlumuza bir hobi edinin.
Hergün gidip geleceği iş dışında bir erkinligi olsun mutlaka.Spor olabilir enerjisini atar.
Malesef tedavileri Red etti.. Psikiyatri, rehabilitasyon merkezlerini, amatem, hepsine götürdük en fazla 3 gün.... Sonrasında amatem ilaç yazdı. Sabah kullandı akşam evden gitti. 4 gün sonra ona ulaştım, ve o günden sonra kurtulduk.... Ve o gün içti.. Yani 4 ay sonra... Ama pişman olduğunu bir daha yapmıycağını söylemiş arkadaşına. İnş.Madde kullanımında, bir daha kullanmayacağım lafı çok geçerli olmuyor malesef.
Bağımlılık geçmişi olan birinin aylar hatta yıllar sonra tekrardan tek sefer maddeyi alması en başa dönmesine neden oluyor.
Bağımlılık tedavisi gördü mü oğlunuz ? Tedavi içeriği neydi ? Sizde bu tedavi sürecinde yeterince bilgilendirildiniz mi ?
İnşşşş cnm bnm inşşş..20li yaslarinda başında hele ki ailede sıkıntılar gördükçe herkeste bi varolussal sıkıntılar başlıyor. Oğlun en azından iyileşmek istiyor. Sen sakin kalırsan tatlı tatlı yola getirirsin bence çünkü çocuğun sıkıntısı babayla, annesinin güçlü dirayetli metin ve en önemlisi mutlu olduğunu gördükçe onun da üzülecek bi nedeni kalmayacaktır.
Ayyy çok iyisiniz, çok teşekkür ederimmm... İnş askerde bırakır... Zaten kriz falan durumu bizde yok. 4 ay sonra yolda arkadaşlarını grüp araca alıp bırakırken İkram ediyorlar bir anlık işte... İnş bir daha olmaz. Askerde de iyi insanlara denk gelirse çok iyi olur onun için.Nice hanım, sordum eşime askerlik durumunu. Yazmıştım onun işi gereği çok fazla madde bağımlısı tanıdığı var.
1- orda akıllanıp bırakabilirmiş. Süreç uzun. Temin edemiyor.
2- krize girerse ve komutanları fark ederse kliniğe nakil yaparlarmış. Bağımlılar askeriyenin disiplinine ayak uyduramayacağı için düzenlerini bozmamak adına uğraşmazlarmış.
3- oğlunuz maddeye çok yoksunluk çekerse firar edermiş.
Ayrıca yine eşimin söylediği eroini bile bırakan tanıdıkları varmış. Ama damardan almıyorlardı diyor. Kararlılık ve irade meselesi diyor.
Arabanın benzin, yıkama masrafı vardır mutlaka. Babasıyla konuşun bir daha 50 lira üstü para vermeyin. Çocuğun kullandığı şeyler sonuçta parayla alınıyor. Bu henüz 20 yaşında evde ailesiyle oturan çocuk. Baştan önlem alamazsanız önünü kesemezsiniz. Siz yaşlıyken sizi kullanır, evlenir karısına eziyet olur, siz göçüp gidersiniz elden ayaktan düşersiniz ablasına eziyet olur. Size şuan yazdıklarım abartı gelebilir ya da "ben oğlumu tanıyorum o hale asla gelmez" diyebilirsiniz. Ama bu konuda maalesef en kötüyü düşünüp önlem almanız gerekir.
Askere gidene kadar evde hasta numarası yapın, gerekirse ayağımı incittim diyerek tüm ilgiyi kendi üzerinize çekin. Gidin acilde 4-5 saat sıra bekleyin beraber. Al arabayı gez oraya buraya demeyin.
Eğer kız arkadaşı, oğlunuzun madde kullandığını bilmiyorsa LÜTFEN kıza bu madde olayını söyleyin. Genc kız belki o da yanlış yola sürüklenecek, buna neden olmayın.
Ben sizin yerinizde olsam bu madde kullanan çocuk benim kardeşim olsa, yatarak tedaviye zorlardım. Gerekirse 1 sene, dibinden ayrılmazdım. Ansızın bir merakla, hevesle, ya da aptal arkadaşlarının dürtmesiyle en başa dönebiliyor.
Yazık size de yazık. Sizin emeklerinize yazık. Henüz sizde gençken yaşınız ilerlemeden bu konuyu halledin. İsterse sizi 2 sene kötü anne baba bilsin. Ama 10 sene sonra sağlıklı olarak yanınızda olur.
Benim arkadaşımın babası 70 yaşına kadar icti okadar şey denediler ama olmadı. Kesinlikle ortam çok etkiliyor. Bu işi yapan kullanan kimse ile gorusmemesi lazım.Konularımı az çok biliyorsunuz. 2 buçuk yıldır madde içen oğlumu 4 aydır kurtarmıştım..o kdr güzel 4 ay geçirdim ki, ömrümde böyle mutlu olmadım diyebilirim. Çok iyiydi eskisinden de çok iyi. Ama bir kaç gündür bir şyler olacak hissiyatı vardı. Rüyamda oğlum elinde bombayla evimize girdi, ve üzgün bir hlde bna bakıyordu. Ona hmn polisi arıycaz ve boş araziye bırakalım dedim. Uyandım. Ve böyle bir şy olursa kahrolurum,,, çünkü rüyalarım hiç boşa çıkmaz bnm. Tabirleri dahi okumadım.
Belirttiğim gibi bir iki gündür bni spora bırakıp az dolaşıcam diyor, oysa kız arkadaşını almadan bni bırakmazdı. Dün babası iftar vermişti, oğlumda gitti. Bni aradı babsı, şimdi çıktı geliyor diye. Bekledim yok. Babası çıktı aramaya, bizim çevrede araçla dolaşırken karşılaşmışlar,, eve geçicem demiş. Yine gelmedi.babsı az daha dolanınca yan yana araçla geçmişler birbirlerinin yanında. 15 dk sonra yani toplamda 40 dk sonra geldi ki bunu 4 ayda hiç yapmadı. Bna masaj yaparmısın dedi. Odasına çıktı,yanına gittiğimde bir koku aldım. Çok farklı... Bir şey kokuyor ama dedim... Öptüm onu, senmi kokuyorsun dedim,,,, ama yok bir anlık geldi o koku. Sahura kaldırma bni dedi... Oysaki sahursuz bir günü yok. Tm dedim su verdim. Sabah 6 uyandı... Oruç tutmasam acıktım anne dedi. Bnde tm zorlama o zmn kendini diyip gözleme yaptım yedi. Ablamı işe bırakıcam dedi. ablası da istemedi... Bnde uyu dedim hyr bırakıcam dedi... Tm bnde geliyim o zmn dedim... Aslında işkilkenmiştim ondan bu ısrarım..hyr dedi... Tartıştık. Bu gitti ablası bni aradı, anne akşam kardeşimde bir koku vardı dedi. O an anladım Bn doğru tahmin etmişim. Akşam bna söyleseydi bu gün bırakmazdım.
Bu arada oğlm telefon kullanmıyor, eski arkadaşlardan uzak olmak adına. Bu nedenle ona ulaşamadık. 4 saat babası aradı çevreyi. Ve kapıda ikisi, oğlmn gözleri kıpkırmızı. Kahroldum. Onca emek, onca, hayal, onca umut çöp oldu. Yıkıldım. Şimdi uyuyor, bense iftar soframı kurmadım, yatakta bir kaç damla suyla orucumu açtım. Mayısın 2 de askere gidecek. Artık çok karamsarım. Hiç umudum yok. Gücümde yok eskisi gibi. Muhtemelen dün akşam arkadaşıyla yolda karşılaştı ve o da madde içmeyi teklif etti, içti ve bu günde devamı geldi..
Konuma bir ekleme yapmak istiyorum. Dün yukarıda yazdıklarımdan sonra ben hiç konuşmadım, zaten uyuyordu. Bu gün kız arkadaşıyla konştum. Eve gelirken 2 arkadaşını görüyor arabaya alıyor, onlarda var içermisin diyor ve devamı geliyorpişman olduğunu, bir daha yapmıycağını söylemiş.
Cevremde son zamanlarda gördügüm cok kisi malesef metamtefamin denilen tuzağa düsmüs durumda ve tedavisi yokmus tek tedavisi bağımlılık krizi gecirip yoksunlık ceke ceke temizlenmeks. Mslesef pek cogu da bunu başaramıyor 3 ay sonra 6 ay sonra tekrar tekrar başlıyor… Eğer tedavide basarılı olamazsa bunun çaresi ametem değil biz cok arastırdık ametem torbacı yatağı bunla alakalı cok youtube videosu var inceleyin… benim aklıma ihbar edip önce denetime tabi olması, denetimde madde kullandıgı tespit edilirse hapis cezası alması orada kullanamayacağı icin de temizlenmesi dısında hic bisey gelmiyor… cünkü yeni torba yasa ile cezalar özellikle uyusturucuda o kadar arttı ki… cünkü bugün evde uyusturucu icen insan yarın para bulamayınca gasp yapacak hırsızlık yapacak tecavüz edecek belki, isin kısası uyusturucu icen her kimse topluma zararı henüz olmamıssada olacak olan bireydir… o yüzden lütfen evde dualarla falan iyilesmesini beklemeyin.Konularımı az çok biliyorsunuz. 2 buçuk yıldır madde içen oğlumu 4 aydır kurtarmıştım..o kdr güzel 4 ay geçirdim ki, ömrümde böyle mutlu olmadım diyebilirim. Çok iyiydi eskisinden de çok iyi. Ama bir kaç gündür bir şyler olacak hissiyatı vardı. Rüyamda oğlum elinde bombayla evimize girdi, ve üzgün bir hlde bna bakıyordu. Ona hmn polisi arıycaz ve boş araziye bırakalım dedim. Uyandım. Ve böyle bir şy olursa kahrolurum,,, çünkü rüyalarım hiç boşa çıkmaz bnm. Tabirleri dahi okumadım.
Belirttiğim gibi bir iki gündür bni spora bırakıp az dolaşıcam diyor, oysa kız arkadaşını almadan bni bırakmazdı. Dün babası iftar vermişti, oğlumda gitti. Bni aradı babsı, şimdi çıktı geliyor diye. Bekledim yok. Babası çıktı aramaya, bizim çevrede araçla dolaşırken karşılaşmışlar,, eve geçicem demiş. Yine gelmedi.babsı az daha dolanınca yan yana araçla geçmişler birbirlerinin yanında. 15 dk sonra yani toplamda 40 dk sonra geldi ki bunu 4 ayda hiç yapmadı. Bna masaj yaparmısın dedi. Odasına çıktı,yanına gittiğimde bir koku aldım. Çok farklı... Bir şey kokuyor ama dedim... Öptüm onu, senmi kokuyorsun dedim,,,, ama yok bir anlık geldi o koku. Sahura kaldırma bni dedi... Oysaki sahursuz bir günü yok. Tm dedim su verdim. Sabah 6 uyandı... Oruç tutmasam acıktım anne dedi. Bnde tm zorlama o zmn kendini diyip gözleme yaptım yedi. Ablamı işe bırakıcam dedi. ablası da istemedi... Bnde uyu dedim hyr bırakıcam dedi... Tm bnde geliyim o zmn dedim... Aslında işkilkenmiştim ondan bu ısrarım..hyr dedi... Tartıştık. Bu gitti ablası bni aradı, anne akşam kardeşimde bir koku vardı dedi. O an anladım Bn doğru tahmin etmişim. Akşam bna söyleseydi bu gün bırakmazdım.
Bu arada oğlm telefon kullanmıyor, eski arkadaşlardan uzak olmak adına. Bu nedenle ona ulaşamadık. 4 saat babası aradı çevreyi. Ve kapıda ikisi, oğlmn gözleri kıpkırmızı. Kahroldum. Onca emek, onca, hayal, onca umut çöp oldu. Yıkıldım. Şimdi uyuyor, bense iftar soframı kurmadım, yatakta bir kaç damla suyla orucumu açtım. Mayısın 2 de askere gidecek. Artık çok karamsarım. Hiç umudum yok. Gücümde yok eskisi gibi. Muhtemelen dün akşam arkadaşıyla yolda karşılaştı ve o da madde içmeyi teklif etti, içti ve bu günde devamı geldi..
Konuma bir ekleme yapmak istiyorum. Dün yukarıda yazdıklarımdan sonra ben hiç konuşmadım, zaten uyuyordu. Bu gün kız arkadaşıyla konştum. Eve gelirken 2 arkadaşını görüyor arabaya alıyor, onlarda var içermisin diyor ve devamı geliyorpişman olduğunu, bir daha yapmıycağını söylemiş.
Allahım Allahım 2 tane oğlum var büyük konuşmak istemiyorum.Konularımı az çok biliyorsunuz. 2 buçuk yıldır madde içen oğlumu 4 aydır kurtarmıştım..o kdr güzel 4 ay geçirdim ki, ömrümde böyle mutlu olmadım diyebilirim. Çok iyiydi eskisinden de çok iyi. Ama bir kaç gündür bir şyler olacak hissiyatı vardı. Rüyamda oğlum elinde bombayla evimize girdi, ve üzgün bir hlde bna bakıyordu. Ona hmn polisi arıycaz ve boş araziye bırakalım dedim. Uyandım. Ve böyle bir şy olursa kahrolurum,,, çünkü rüyalarım hiç boşa çıkmaz bnm. Tabirleri dahi okumadım.
Çok özür dileyerek yaklaşımınızı "kanka 1 dal sigara içtim bağımlı değilim istesem bırakırım" diyenlere benzettim. Eroin dışındaki maddeler nasıl bağımlılık yapmıyor? Yaşadığınız ülkeyi bilemem ama Türkiye'de bağımlılık merkezlerini bir ziyaret edin lütfen geldiğinizde. Ya da birkaç nörolojik görüntüleme inceleyin madde kullanan ve kullanmayan arasında. Yazılarınızı çok daha küçük arkadaşlarımız da okuyor, çok yönlendirici ve sakıncalı geldi bu yazınız.Benimde bir kuzenim var madde bağımlısı (hangi madde olduğunu bilmiyorum, muhtemelen esrar). Bir çok kötü davranış sergiliyor, hırsızlık, kavga-dayak vb gibi.
Ama aslında esrar yani ot bağımlılık yapan bir madde değil, yada kötü davranışlara itmiyor. Eroin (o kola enjekte edilen) dışında diğerleri bağımlılık yapmıyor aslında. - Hepsini denemişliğim var -eroin dışında- bağımlı olsam ben olurdum.
Benim yaşadığım ülkede esrar satışı yasal ve devlet kontrolünde satılıyor, hemen her sokakta dükkan var onları satan. Ve birçok arkadaşımda kullanıyor, bazıları eğlenirken, bazıları evde yalnızken falan. Çok tehlikeli ve düzenli kullanıma iten birşey değil aslında. Alkol ve sigara hatta daha zararlı, etkilerini karşılaştırdığımızda.
Fakat sanırım türkiyede, satanlar içine kimyasal mı katıyorlar nedir bilmem, nasıl bağımlı oluyorlar bu velede anlayamadım gitti.
Kuzenim şimdi 27 yaşında sanırım, teyzemler yıllardır müzdarip bu durumdan, ve bence en başlarında mahalle yada şehir değiştirmelilerdi çocuğun o arkadaş ortamlarından kurtulabilmesi için. Sizinki daha erken evre gibi duruyor, hiç imkanınız yok mu lokasyon değiştirmek için? Biliyorum zor olacaktır, düzen değiştirmek kolay birşey değil. Ama evladınız için değerse, bu tek çözüm gibi görünüyor. Belliki bir şekilde bırakmayı denemiş, ama çevre onun bırakmasını istemiyor. Birşekilde bulurlar onu. Askere gitse gelse bile düzelmeyebiliyor (benim kuzenim öyle oldu, 12 ay askere gitti geldi, yine başladı).
yaklaşım değil deneyimimi yazdım.!!! Ve güzellemede yapmıyorum.....Çok özür dileyerek yaklaşımınızı "kanka 1 dal sigara içtim bağımlı değilim istesem bırakırım" diyenlere benzettim. Eroin dışındaki maddeler nasıl bağımlılık yapmıyor? Yaşadığınız ülkeyi bilemem ama Türkiye'de bağımlılık merkezlerini bir ziyaret edin lütfen geldiğinizde. Ya da birkaç nörolojik görüntüleme inceleyin madde kullanan ve kullanmayan arasında. Yazılarınızı çok daha küçük arkadaşlarımız da okuyor, çok yönlendirici ve sakıncalı geldi bu yazınız.
Deneyiminizi yazdığınızı anladım ama "olsam ben bağımlı olurdum" demek ben bile olmadıysam kimse olmaz demeye çıkıyor. Dünyada geçen sene 500 binden fazla kişi öldü uyuşturucudan. Sizi etkilemeyen şey binlerce kişiyi etkiliyor yani. Cümleleriniz tüm tıbbi bilgileri yalanlayacak şekilde yazıldığı için etiketleme ihtiyacı duydum "bağımlılık yapmaz" diye bir şey yok, size yapmamış, ne güzel.yaklaşım değil deneyimimi yazdım.!!! Ve güzellemede yapmıyorum.....
Hiçbir maddenin kullanımını desteklemiyorum, sadece benim deneyimimi yazdım.... Pandemi dönemi evde kapalıyken hemen hergün ot içtim (neredeyse 2 ay kadar). Sonrasında işe falan başladım pandemi bitti, hiç içmedim ve yoksunlukta yaşamadım. Bir daha kullanmadım, alma ihtiyacı hissetmedim... Yaklaşık 3-4 ay önce arkadaşlarımla bir partideydim, en son o zaman içtim, son içişimden 1.5 yıl sonraydı, ve bundan sonrada içmedim. Bağımlılık yapmadı, yapmıyor.. ne diyeyim? yapmıyor yani, ne bana ne başkasına...
Ayrıca birçok diğer uyuşturucularıda denedim (adlarını burada tek tek yazmayacağım - eroin hariç hepsi diyebilirm), -birer sefer oldu gerçi- bağımlılık yapmadı, yoksunlu çekmedim, birdaha kullanmadım, isteğimde olmadı.
Amaaa sigaraaaaa... 1 saat içmesem gergin hissetmeye başlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?