Bir gece once bagirdi ve uyandi ama uyaninca anne cis yapicam dedi yapti.Sabah uyandi anne cok cok cis yaptim dedi ananesini uyandirdi onunla konusti muhabbet etti.Sonra birden oldu iste.korkmuş olabilir mi ?
bazen ani korkulardan bu tarz şeyler yaşanabilir.
geçmiş olsun
Peki sizde de durum birden mi basladi ve dil terapistine ne zaman gitmeye basladiniz?Video, çizgifilm telefon oyunu vs oynuyorsa korkmuş olabilir. bir süre uzak tutun. daha uzun sürerse dil terapiştine gidersiniz.. henüz erken.
oğlumunda benzer sorunları oldu, takılmaları ve harf çıkarmalarında sorun var. ki 2,5 yaşında konuşmaya başlamıştı. şimdi dil terapistine gidiyoruz. dil terapisti de korkulacak birşey değil sonuçta. 6 yaşında geç kalmaması için gitmeye başladık.
Arkadaşımın 2,5 yaşındaki çocuğuna olmuştu, sürekli dinlediği bi şarkıdan kaynaklandığını anladılar, 2 hafta sürdü geçti, şarkı baby shark, onu taklit ediyormuş, şarkıyı dinlemeyi kesince azalarak bitmiş.Kafayı sıyırmak uzereyim.6 gun oncesine kadar kendini ifade etmeyi bilen(yeni yeni uzun cumlelere baslamisti yari dogru yari yanlis ) 34 aylık ikiz ogullarimdan biri birden kekelemeye basladi.Nedenini nicinini dusunmekten delirecegim.Dün cocuk psikologuna gittik.Bunun tutulma oldugunu soyledi.Endise edilecek bir durum olmadigini soyledi ama yok icim asla rahat degil.Durumu sindirmeye calisiyorum.Henuz cok erken hemen dil terapistine gitmeyin doktor stresi yasatmayin tavsiyesi verdi dun doktor ama biraz daha zamana birakip gidecegim.
Konu acmamin sebebi benzer durumu yasayan varsa cocuga yaklasiminiz nasildi? Nelere dikkat ettiniz? Ne yapmali ,nasil davranmali?
Gunlerdir kendimde degilim.Nasil davranmaliyim,ne yapmaliyim doktor az cok anlatti ama sizlerden de yasayan varsa atladigim biseyleri ogrenmek isterim su kritik surecte.
Cok mutsuzum
Yok sanmıyorum ufak tefek kızmalarda olacağını. İzlediği birşeyden etkilenmiş olabilir. Başka neyden olabiliyormuş peki kekeleme?Dil terapistleri bunun tek korkuyla alakali olmadigini soyluyor.Oyle asiri bagirmam,ufak tefek kizmalarim olur sadece o etkilemis olabilir mi? Cok dusundum bu surecte ne yaomis olabilirim diye.
Bir gece once bagirdi ve uyandi ama uyaninca anne cis yapicam dedi yapti.Sabah uyandi anne cok cok cis yaptim dedi ananesini uyandirdi onunla konusti muhabbet etti.Sonra birden oldu iste.
Su anki dil gelisiminin bir sureci de dedi.Konusma hizi dusunme hizina yetisemeyince oluyormus.Yok sanmıyorum ufak tefek kızmalarda olacağını. İzlediği birşeyden etkilenmiş olabilir. Başka neyden olabiliyormuş peki kekeleme?
Yok yok hic sorgulamiyoruz.Zaman diyorum zaten.Biraz zaman gecsin devam ederse terapistten yardim alacagiz.dediğim gibi korkmuş olabilir. geçmiş olsun biraz zaman tanıyın devamlı konuşun ama eğer korktuysa korkularını sorgulamayın. Allah bağışlasın
Yaninda asla konusmuyoruz bu konuyu.Bazen vazgeciyor o cumleyi kurmaktan ustelemiyorum.O konusurken bakismiyoruz kendi aramizda anlatmasini bekliyoruz her seyi.Kelimelerini onun yerine düzeltmeyin, tamalamayın. Sabırla kelimelerini bitirmesini bekleyin. Bu konu üzerine onun yanında çok düşmeyin ki stres olmasın.
canımKafayı sıyırmak uzereyim.6 gun oncesine kadar kendini ifade etmeyi bilen(yeni yeni uzun cumlelere baslamisti yari dogru yari yanlis ) 34 aylık ikiz ogullarimdan biri birden kekelemeye basladi.Nedenini nicinini dusunmekten delirecegim.Dün cocuk psikologuna gittik.Bunun tutulma oldugunu soyledi.Endise edilecek bir durum olmadigini soyledi ama yok icim asla rahat degil.Durumu sindirmeye calisiyorum.Henuz cok erken hemen dil terapistine gitmeyin doktor stresi yasatmayin tavsiyesi verdi dun doktor ama biraz daha zamana birakip gidecegim.
Konu acmamin sebebi benzer durumu yasayan varsa cocuga yaklasiminiz nasildi? Nelere dikkat ettiniz? Ne yapmali ,nasil davranmali?
Gunlerdir kendimde degilim.Nasil davranmaliyim,ne yapmaliyim doktor az cok anlatti ama sizlerden de yasayan varsa atladigim biseyleri ogrenmek isterim su kritik surecte.
Cok mutsuzum
senin bir hatan veya ihmalin yok gayet sabırlı ilgili annesin kendinde suç arama, hiç senlik mevzu değil bu ... parkta oynarken birinin bir anda sesiyle irkilip tutulan sonra geri kendiliğinden geçen çocuk da gördüm gördüğü bir böcekle korkup sonra geri yine kendiliğinden geçtiğini duydum . yani olabiliyor böyle şeyler .Dil terapistleri bunun tek korkuyla alakali olmadigini soyluyor.Oyle asiri bagirmam,ufak tefek kizmalarim olur sadece o etkilemis olabilir mi? Cok dusundum bu surecte ne yaomis olabilirim diye.
ya bu çocuklar bir alem allah bilir neresinde neden durduArkadaşımın 2,5 yaşındaki çocuğuna olmuştu, sürekli dinlediği bi şarkıdan kaynaklandığını anladılar, 2 hafta sürdü geçti, şarkı baby shark, onu taklit ediyormuş, şarkıyı dinlemeyi kesince azalarak bitmiş.
Canimm..Inan bilmiyorum ki gece ruya gordu ama uyandiginda bu olay olasiya kadarki surece kadar gayet guzel konusuyodu.Birden ya.Noldu anlamadik hic.Iste bende tetikleyici olayi ortadan kaldirmak icin Izmirden geldik simdi esimin köyüne.Burayi cok seviyor.Cok ozgur dag,bag bahce,tarla takilsin 10 gun diye.Ben de daha dirayetli olmaya calisiyorum.Farkettirmemeye calisiyorum.canımsakin ol ... doktor dil terapistine şimdilik gerek bile görmemiş şimdi boşuna doktor stresi yaşamasın demiş aslında bu iyi birşey kendiliğinden geçebileceğini düşünüyor demek ki ...
birşeyden mi etkilendi korktu acaba... belki öyle bir sebep varsa onu tetikleyecek şeyi ortadan kaldırırsan daha kolay olur zamana bırak şimdilik senin stresini üzüntünü hisseder biliyorsun
Insallah gecer.Heyecqn yapti soylemek istedigini soyleyemedi ondan oldu gibime geliyor.Yoksa o ana kadar 20 sn once normal cumlesini kurdu.senin bir hatan veya ihmalin yok gayet sabırlı ilgili annesin kendinde suç arama, hiç senlik mevzu değil bu ... parkta oynarken birinin bir anda sesiyle irkilip tutulan sonra geri kendiliğinden geçen çocuk da gördüm gördüğü bir böcekle korkup sonra geri yine kendiliğinden geçtiğini duydum . yani olabiliyor böyle şeyler .
Çok normal mutsuz olacağınız bisey yok bebeğinizin beyni hızlı düşünüyor o yüzden ifade ederken kekeliyor bu geçici bi süreç müdahale etmeyinKafayı sıyırmak uzereyim.6 gun oncesine kadar kendini ifade etmeyi bilen(yeni yeni uzun cumlelere baslamisti yari dogru yari yanlis ) 34 aylık ikiz ogullarimdan biri birden kekelemeye basladi.Nedenini nicinini dusunmekten delirecegim.Dün cocuk psikologuna gittik.Bunun tutulma oldugunu soyledi.Endise edilecek bir durum olmadigini soyledi ama yok icim asla rahat degil.Durumu sindirmeye calisiyorum.Henuz cok erken hemen dil terapistine gitmeyin doktor stresi yasatmayin tavsiyesi verdi dun doktor ama biraz daha zamana birakip gidecegim.
Cok mutsuzum
baksana baby sharka takılan varmış çocukların akıllarrından neler geçiyor kimbilir kıyamam ya , anneler hisseder ve çocuğunu iyi tanır sen söylemek istediğini söyleyemedikten sonra öyle oldu diyorsan ondandır, zamana bırak hiçbirşey yokmuş gayet herşey yolunda şeklinde devam edin hepiniz kendiliğinden geçecekInsallah gecer.Heyecqn yapti soylemek istedigini soyleyemedi ondan oldu gibime geliyor.Yoksa o ana kadar 20 sn once normal cumlesini kurdu.
Sabirli olmaliyim diyorum ama zormus.
Barış muslu nün anne beni iyilestir kitabını okuyun. Yanına düşen biseyden korkmuş olabilir. Gece uyurken konuşun oğlunuzla ben yanindayim korkmana gerek yok vs gibi.Kafayı sıyırmak uzereyim.6 gun oncesine kadar kendini ifade etmeyi bilen(yeni yeni uzun cumlelere baslamisti yari dogru yari yanlis ) 34 aylık ikiz ogullarimdan biri birden kekelemeye basladi.Nedenini nicinini dusunmekten delirecegim.Dün cocuk psikologuna gittik.Bunun tutulma oldugunu soyledi.Endise edilecek bir durum olmadigini soyledi ama yok icim asla rahat degil.Durumu sindirmeye calisiyorum.Henuz cok erken hemen dil terapistine gitmeyin doktor stresi yasatmayin tavsiyesi verdi dun doktor ama biraz daha zamana birakip gidecegim.
Cok mutsuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?