Konuşma Problemleri Oğlum birden kekelemeye başladı.

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
korkmuş olabilir mi ?

bazen ani korkulardan bu tarz şeyler yaşanabilir.

geçmiş olsun
Bir gece once bagirdi ve uyandi ama uyaninca anne cis yapicam dedi yapti.Sabah uyandi anne cok cok cis yaptim dedi ananesini uyandirdi onunla konusti muhabbet etti.Sonra birden oldu iste.

Panik yapmayın, sakin olun, drunuzu dinleyin, 6 ay -1 sene düzelme olmazsa terapiste götürebilirsiniz,
Benim oğlum şuan 29 aylık, çok erken konuşmaya başladı, yaklaşık bir aydır kekelemeye başladı, bunu bir süreç olduğunu ve geçeceğini düşünüyorum, her zaman değil ama ara ara kekeliyor, ilk başta ben de korktum, çok üzüldüm ama araştırınca bu yaşlarda olabileceğini geçici bir süreç olduğunu gördüm

Peki sizde de durum birden mi basladi ve dil terapistine ne zaman gitmeye basladiniz?

Arkadaşımın 2,5 yaşındaki çocuğuna olmuştu, sürekli dinlediği bi şarkıdan kaynaklandığını anladılar, 2 hafta sürdü geçti, şarkı baby shark, onu taklit ediyormuş, şarkıyı dinlemeyi kesince azalarak bitmiş.

Dil terapistleri bunun tek korkuyla alakali olmadigini soyluyor.Oyle asiri bagirmam,ufak tefek kizmalarim olur sadece o etkilemis olabilir mi? Cok dusundum bu surecte ne yaomis olabilirim diye.
Yok sanmıyorum ufak tefek kızmalarda olacağını. İzlediği birşeyden etkilenmiş olabilir. Başka neyden olabiliyormuş peki kekeleme?

Bir gece once bagirdi ve uyandi ama uyaninca anne cis yapicam dedi yapti.Sabah uyandi anne cok cok cis yaptim dedi ananesini uyandirdi onunla konusti muhabbet etti.Sonra birden oldu iste.

dediğim gibi korkmuş olabilir. geçmiş olsun biraz zaman tanıyın devamlı konuşun ama eğer korktuysa korkularını sorgulamayın. Allah bağışlasın

Kelimelerini onun yerine düzeltmeyin, tamalamayın. Sabırla kelimelerini bitirmesini bekleyin. Bu konu üzerine onun yanında çok düşmeyin ki stres olmasın.

dediğim gibi korkmuş olabilir. geçmiş olsun biraz zaman tanıyın devamlı konuşun ama eğer korktuysa korkularını sorgulamayın. Allah bağışlasın
Yok yok hic sorgulamiyoruz.Zaman diyorum zaten.Biraz zaman gecsin devam ederse terapistten yardim alacagiz.

Merhaba benim kardeşim de olmuştu, erkek çocuklarında daha sık rastlandığını ve geçici olduğunu söylemişlerdi. Şimdi hiç susmuyor çok şükür hiç merak etmeyin. Bize denilen şuydu karşısında panik yapmayın düzeltmeyin sabırla bitirmesini bekleyin denmişti öyle de yaptık ve düzeldi. İnşallah sizin çocuğunuz da atlatacak en kısa zamanda

Kelimelerini onun yerine düzeltmeyin, tamalamayın. Sabırla kelimelerini bitirmesini bekleyin. Bu konu üzerine onun yanında çok düşmeyin ki stres olmasın.
Yaninda asla konusmuyoruz bu konuyu.Bazen vazgeciyor o cumleyi kurmaktan ustelemiyorum.O konusurken bakismiyoruz kendi aramizda anlatmasini bekliyoruz her seyi.

canım sakin ol ... doktor dil terapistine şimdilik gerek bile görmemiş şimdi boşuna doktor stresi yaşamasın demiş aslında bu iyi birşey kendiliğinden geçebileceğini düşünüyor demek ki ...

birşeyden mi etkilendi korktu acaba... belki öyle bir sebep varsa onu tetikleyecek şeyi ortadan kaldırırsan daha kolay olur zamana bırak şimdilik senin stresini üzüntünü hisseder biliyorsun

Dil terapistleri bunun tek korkuyla alakali olmadigini soyluyor.Oyle asiri bagirmam,ufak tefek kizmalarim olur sadece o etkilemis olabilir mi? Cok dusundum bu surecte ne yaomis olabilirim diye.
senin bir hatan veya ihmalin yok gayet sabırlı ilgili annesin kendinde suç arama, hiç senlik mevzu değil bu ... parkta oynarken birinin bir anda sesiyle irkilip tutulan sonra geri kendiliğinden geçen çocuk da gördüm gördüğü bir böcekle korkup sonra geri yine kendiliğinden geçtiğini duydum . yani olabiliyor böyle şeyler .

ya bu çocuklar bir alem allah bilir neresinde neden durdu aklında neler geçti acaba hay allahım ya

Canimm..Inan bilmiyorum ki gece ruya gordu ama uyandiginda bu olay olasiya kadarki surece kadar gayet guzel konusuyodu.Birden ya.Noldu anlamadik hic.Iste bende tetikleyici olayi ortadan kaldirmak icin Izmirden geldik simdi esimin köyüne.Burayi cok seviyor.Cok ozgur dag,bag bahce,tarla takilsin 10 gun diye.Ben de daha dirayetli olmaya calisiyorum.Farkettirmemeye calisiyorum.
Insallah kisa surede atlatiriz

Insallah gecer.Heyecqn yapti soylemek istedigini soyleyemedi ondan oldu gibime geliyor.Yoksa o ana kadar 20 sn once normal cumlesini kurdu.
Sabirli olmaliyim diyorum ama zormus.

Çok normal mutsuz olacağınız bisey yok bebeğinizin beyni hızlı düşünüyor o yüzden ifade ederken kekeliyor bu geçici bi süreç müdahale etmeyin

Insallah gecer.Heyecqn yapti soylemek istedigini soyleyemedi ondan oldu gibime geliyor.Yoksa o ana kadar 20 sn once normal cumlesini kurdu.
Sabirli olmaliyim diyorum ama zormus.
baksana baby sharka takılan varmış çocukların akıllarrından neler geçiyor kimbilir kıyamam ya , anneler hisseder ve çocuğunu iyi tanır sen söylemek istediğini söyleyemedikten sonra öyle oldu diyorsan ondandır, zamana bırak hiçbirşey yokmuş gayet herşey yolunda şeklinde devam edin hepiniz kendiliğinden geçecek

Barış muslu nün anne beni iyilestir kitabını okuyun. Yanına düşen biseyden korkmuş olabilir. Gece uyurken konuşun oğlunuzla ben yanindayim korkmana gerek yok vs gibi.

Kendini ifade etmeye çalışırken susturulmus olabilir yada kardeşini kıskanmış vs olabilir kitabı okuyun çözüm olur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…