Çocuk Hastalıkları Oglum basini one dogru kaldirmiyor.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mmelisa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2010
35
0
36
Diğer
Anneler oglusum 7 ayina girdi. Merak ettigim bir konu var
oglumun iki elini tutunca kaldirmaya calistigimiz zaman basini one dogru kaldirmaya calismiyor arkaya birakiyor (belini kaldiriyor), sanki boynunu kaldiramiyor gibi,
ama yuz uste cevirince basini kaldiriyor oynuyor keyfi yerinde hiperaktiv bir bebek. doktora 5 ayliken sormustum tembel demisti. simdi 7 aylik ama ayni.
simdiye kadar 3 doktora goturdum 3'de ilk basta normal bisey gibi bakmadilar
butun tahlileri yaptirdik Allaha cok sukur sonuclar cok iyi cikti. Sonra yuz ustu ceviriyorlardi kafayi kaldiriyor mu diye, baktilar kaldiriyor sorun yok dediler.

Birde oglum elerini dokunmaya hic sevmiyor,
acaba ondanmidir cunku elini tutuncda hemen elerini geri cekiyor..
dusunuyorumda doktorlar elerinden tutunca oglumda kurtulmaya celisiyor elerini kendi vucuduna dogru cekiyor bu yuzden kafasini degilde belini kaldiriyor.

Birde oglum 2 haftaliyken beri yuz ustu yatar oyle seviyor (kolik bir bebekti) 1.5 ayliken kafasini kaldiriyodu. acaba ondanmidir ?

Sizce bu durum normal mi ?

oglumun iki elini tutunca kaldirmaya calistigimiz zaman basini one dogru kaldirmaya calismiyor arkaya birakiyor (belini kaldiriyor), sanki boynunu kaldiramiyor gibi,
ama yuz uste cevirince basini kaldiriyor oynuyor keyfi yerinde hiperaktiv bir bebek. doktora 5 ayliken sormustum tembel demisti. simdi 7 aylik ama ayni.
butun tahlileri yaptirdik Allaha cok sukur sonuclar cok iyi cikti. Sonra yuz ustu ceviriyorlardi kafayi kaldiriyor mu diye, baktilar kaldiriyor sorun yok dediler.

dusunuyorumda doktorlar elerinden tutunca oglumda kurtulmaya celisiyor elerini kendi vucuduna dogru cekiyor bu yuzden kafasini degilde belini kaldiriyor.

Birde oglum 2 haftaliyken beri yuz ustu yatar oyle seviyor (kolik bir bebekti) 1.5 ayliken kafasini kaldiriyodu. acaba ondanmidir ?

Merhaba;
Norologlarin bebekler uzerinde baktiklari ilk sey hemen hemen, yatirip iki elinden kavrayip, kafasini kaldirip kaldiramadigi oluyor.
Ki siz zaten bunu yapabildigini yazmissiniz, ve endise duyarak doktora da goturerek kontrol ettirmissiniz, bunu okumamis olsaydim zaten ben de nacizane hemen bir doktora goturmenizi tavsiye edecektim.

gecmis olsun.

Merhaba;
Norologlarin bebekler uzerinde baktiklari ilk sey hemen hemen, yatirip iki elinden kavrayip, kafasini kaldirip kaldiramadigi oluyor.
Ki siz zaten bunu yapabildigini yazmissiniz, ve endise duyarak doktora da goturerek kontrol ettirmissiniz, bunu okumamis olsaydim zaten ben de nacizane hemen bir doktora goturmenizi tavsiye edecektim.

gecmis olsun.

Canim yalnis anlamissin.
Oglumda tam tersi bir durum
doktorlar yatirip iki elinden kavriyorlar ama kafasini kaldirmiyor arkaya birakiyor.. :(
o yuzden endiseleniyorum :(

Tabi sizin bebeginz 7 aylik olmus 7. Ayda nasil olur bilmem ama,bugun norologa kontrole gittik bebegim 48 gunluk. Ellerinden tutup kaldirmaya calistiginda doktor tabiki kafasini kaldirmiyor, basini tutamiyor pek biraz zayif dedi. Sonra doktora yuzustu yatarken basini kaldirdigi fotograflari gosterdim, e tamam cocuk tutuyor basini dedi. 3. Aya kadar basini tutamamasi normal ama zaten tutuyormus sorun yok dedi.

Yani normal olabilir yasadiginiz durum

Biz de aynı durumdayız 3.5 aylık bebeğim. Aynı durumda olan anneler varsa bilgi paylaşımı yapalım

Back