Bebek Beslenmesi oğlum banyo yapmayı hiç sevmiyor..nasıl sevdırebılırım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hale1903

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
419
4
0
36
Kahramanmaraş
merhaba arkadaslar oglum 14 aylık ve dogdugu bu gunden ıtıbaren banyomuz resmen bır kabus oluyor.hiç ama hiç sevmıyor banyo yapmayı neler denemedımkı oyuncaklarlamı oynatmadım suyun ıcınde alıssın dıye azmı şakrabanlık yaptım ama olmuyor resmen kaçmaya calısıyor çırpınıyor.tek başıma ımkanı yok yıkayamıyorum.vucudunu bı sekılde yıkıyorum çenem kopuyor artık dıkkatını bana çekmek ıcın guzel sözler söyleye söyleye:) ama suyu basından asagı dokerken sankı boguluyor öyle korkuyorkı çığlık çığlığa aglıyor zor zaptedıyorum resmen kucagıma kadar tırmanıyor.benım gıbı yasayan anneler varmı bu sorunu nasıl aştınızz.yardım edın nolurr...zevklı bır banyo yapamadık malesefff....yiğenımde tam tersı resmen su balığı.banyosu bıtıyor sudan cıkarıyorlar dıye aglıyorr..valla özenıyorumm

Son düzenleme:
banyo küvetininin içine oyuncak koyabilirsiniz.oyuncak ördekler işe yarıyor,gemi de olabilir..hadi sen de bunu yıka bakalım,yada hadi yüzdürelim gemiyi diyerek dikkatini onlara yönlendirebilirsiniz....

Benim çocuklarda kafalarına suyu boca ederken yırtınırlardı hala daha ufaklık hoşlanmaz.
Beraber banyo yapmayı deneyin. Giyin mayonuzu v.s. girin banyoya... Birde küveti doldurup köpük dökerseniz belki o ilgisini çeker. Sırf köpük uğruna banyo yapmışlığımız var bizim.

banyo küvetininin içine oyuncak koyabilirsiniz.oyuncak ördekler işe yarıyor,gemi de olabilir..hadi sen de bunu yıka bakalım,yada hadi yüzdürelim gemiyi diyerek dikkatini onlara yönlendirebilirsiniz....

canım o dedıgını yaptım ama olmuyor bebegım suyu gorunce kacacak delık arıyor

canım benım sırf oglum ıcın goz yakmayan ve kopuren bebe şampuanı aldım ama işe yaramıyor o yuzden buraya yazdım..beraber banyo yapıyoruz zaten ozaman bıraz guvende hıssedıyor ama cok cırpınıyor elını kolunu tutacam derken bır yerını kıracagım dıye cok korkuyorum köpüklüya kayıyor elımde...mazallah yaa alahım korusun olmadı öle bıse ama korkuyorum yınede

Merhaba benim kızımda 1 yaşında ve sizinde yaşadığınız gibi banyo yapmayı hiç sevmiyor özellikle su dökülürken kıyametler kopuyor , ne oyuncak ne başka birşey işe yaramadı sadece kucağımda yıkandığında biraz daha güvende olduğundan başını ykarken ağlıyor. Birşeyi merak ediyorum oğlunuz aile içinde size çok dahamı düşkün ?

Siperli bir şapkanın üstünü kesip onu kafasına takın, suyu da kafasına boca etmeyip, avuç avuç elinize alıp, okşar gibi sabunu akıtın. Biraz uzun sürüyor bu iş ama, çoğu çocuk böyle bir dönemden geçiyor sanırım. Düşü hafif hafif vucuduna, eline falan tutup alıştırmaya çalışın.

bizim sorunumuz da tam tersi suyu çok seviyo oynuyo sürekli küvetin içinde ama gel görelim ki sudan çıktıktan sonra yırtıyo kendini giydiremiyorum sürekli gözü suda ağlaya ağlaya giydiriyorum.benim için de banyodan sonrası kabus ne yapsam dikkatini başka yere çekemiyorum..annem doğumdan 2 saat sonra hemen poposunu yıkamaya başladı elini yüzünü de her popo yıkayışında yıkıyodu bende alıştım öle devam ettim etraftakiler ondan olabilir demişti daha ozaman suya alışmış o yüzden diyolar ama nekadar doğru bilemem..bide ilk banyo çok önemli eğer su çok sıcak veya soğuksaydı o da etkilemiş olabilir ilk banyoyu mümkün olduğu kadar dikkatli yaptırmak gerekir diyodu annem..zamanla düzelir inşallahbaşını yıkarken biraz daha yavaş dökmeyi deneyin suyuzor bi durum Allah kolaylık versin..

slm suyu kafasından aşağıya dökme kuaförlerde yıkıyolarya arkaya doğru başını o şekilde geriye doğru yaslayın yüzüne değil alnından geriye doğru elinizle beraber dökün bilmem anlatabildimmi.ben bebekliğinden beri o şekilde yaptım arada drekte döktüğüm oldu ama başından sudan korkutmayacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…