Sadece annesutu yetiyorsa asla mama ve benzerlerini ek gidaya gecsenizde hic vermeyin.. Dr.nuz demis ama bence hicbirsey vermeyin 6 ayı bitmeden..mamada aliyor olsaydi ek gida tamam ama bence agzinin tadini hic bozmayin bebisinizin.. Ya yemezse falan diyede dusunmeyin yiyen zaten yiyor yemeyen zaten yemiyor acele etmeyin derim ben..Ek gidalarida yavas yavas azar azar baslayacaksiniz 7 aydan sonra.. 9 ay civarina kadar zaten ana besin kaynagi sutunuz olacak..
çok teşekkür ederim cevabınız için doktorum kesinlikle doyumluk deil tadımlık verebilirsin istersen demişti ama ben henüz vermedim açıkçası tam 6 ay dolana kadar da anne sütünden başka hiçbir şey vermeyi istemiyorum hiç oralı değilim.sanki mama falan çok kötü birşey gibi geliyor bana aslında düşüncem yanlış sonuçta 6 ay dolunca başka gıdalar vermem gerekiyor.bir de benim bebeğimin gece uykuları düzenli maşallah fakat dün gece çok sık uyandı ve emdi. bu gece de yatırdım 1 saat sonra uyandı emdi yine uyandı hiç böyle birşey olmamıştı.şimdi sütüm yetmiyor mu acaba diye düşünmeye başladım ama bir taraftan da dişten kaynaklı olabiliir mi diye de düşünüyorum. anlayacağınz kafam karmakarışık
sütün yetiyordun canim ama bebgin büyüyor annesi artiksütün ona su gibi geliyor, ek gidaya baslamanizin zamani gelmis
ayy çok teşekkür ederim ne güzel ayrıntılı yazmışsınız aslında uyanmalarının hepsinde emmedi mesela uyanıyor alıyorum yerinden kendi yastığıma koyuyorum uyumaya devam ediyor sanki yerinde rahat edemiyor gibi yani bu sabah baktık başı terlemiş çarşaf ıslak sanırım çok sıcak oldu derece 27yi bulmuş ben de üzerini 2 gecedir fazla örttüm galiba bu gece azalttım evin sıcaklığınıda düşürdük bakalım deniycem.ama eğer yetmiyorsa sütüm birden doyumluk veremem sanırım ek gıda mama verebilirim herhalde açsa dimi. bugün elma suyu verdim 1 mama kaşığı sevdi.yavaş yavaş herşeyden tatırayım diyorum umarım sorunsuz geçeriz
27 derece coook sicak
normalde 16-18 derece olmasi gerekmis ebemiz öyle dedi, yalniz bize biraz soguk geldigi icin yattigimiz oda 19-20 derecede.
aklinda bulunsun cocugunun ayaklari sicaksa üsümüyor, eger ensesi sicak olduysa cok sicak olmus bebegin icin.
elleri veya yüzü soguksa korkma bebegin üsümüyor.
benim oglum 20.10.2011 dogumlu yani biz bütün kisi böyle gecirdik, cok sükür bir defa bile hasta olmadik
benim kızımda 5 aylık 6. ayına yeni girdi, bende sadece anne sütü veriyom, bu ek gıdaya geçiş nasıl nezaman bende çok düşünüyorum, cevap yazıp yardımcı olan arkadaşlara çok teşekürler...
yedigin herseyden tatdirarak baslayabilirsin, bebgine önce baska lezzetlerin de oldugunu ögretiyorsun, 1 hafta falan böyle yaptiktan sonra ögün olarak vermeye baslayabilirsin.
misal bir günlük menü
sabah emzir yarim saat yada bir saat sonra 2 yemek kasigi yogurt istersen icine bir dilim elma rendesi de koyabilirsin cok sevecektir tahminim. ardindan iki cay kasigi su verebilirsin, sonra da emzirip uyutabilirsin tahmin onlari yedikten sonra uykusu gelir.
öglen de önden yine az emzir istersen yarim saat yada bir saat sonra patades ezmesi hafif suyla püre haline getirip tuz katmadan iki yemek kasigi kadar yedirebilirsin arkasindan suyu unutma. sonra da uykusu gelince tekrardan eger bebgin istiyorsa emzirip uyutabilirsin, biz ögle uyudugumuz icin öyle diyorum. siz artik nasil uyuyorsaniz sen öyle uyut, tahminim uykusu gelir.
aksam yatmadan 1.5-2 saat önce yine yogurt verebilirsin icine istersen yine bir dilim elma rendesi yada cok az bir sey muz koyabilirsin, bunlar tabi püre halinde olacak, iki yemek kasigi kadar. sonrada gine bebegin istersen emzirebilirsin.
benim oglum ek gidaya baslamasina ragmen emmeyi birakmadi, zaten birakmasinida istemiyordum iyi oldu. yoksa gece falan hazir mama vermem gerekecekti.
bu arada eger emzirmeyi biraktirmak istemiyorsan, bebegin istedigi zaman emzir.
yedigin herseyden tatdirarak baslayabilirsin, bebgine önce baska lezzetlerin de oldugunu ögretiyorsun, 1 hafta falan böyle yaptiktan sonra ögün olarak vermeye baslayabilirsin.
misal bir günlük menü
sabah emzir yarim saat yada bir saat sonra 2 yemek kasigi yogurt istersen icine bir dilim elma rendesi de koyabilirsin cok sevecektir tahminim. ardindan iki cay kasigi su verebilirsin, sonra da emzirip uyutabilirsin tahmin onlari yedikten sonra uykusu gelir.
öglen de önden yine az emzir istersen yarim saat yada bir saat sonra patades ezmesi hafif suyla püre haline getirip tuz katmadan iki yemek kasigi kadar yedirebilirsin arkasindan suyu unutma. sonra da uykusu gelince tekrardan eger bebgin istiyorsa emzirip uyutabilirsin, biz ögle uyudugumuz icin öyle diyorum. siz artik nasil uyuyorsaniz sen öyle uyut, tahminim uykusu gelir.
aksam yatmadan 1.5-2 saat önce yine yogurt verebilirsin icine istersen yine bir dilim elma rendesi yada cok az bir sey muz koyabilirsin, bunlar tabi püre halinde olacak, iki yemek kasigi kadar. sonrada gine bebegin istersen emzirebilirsin.
benim oglum ek gidaya baslamasina ragmen emmeyi birakmadi, zaten birakmasinida istemiyordum iyi oldu. yoksa gece falan hazir mama vermem gerekecekti.
bu arada eger emzirmeyi biraktirmak istemiyorsan, bebegin istedigi zaman emzir.
şu anda elma suyu veriyorum bugün biraz da püresinden verdim tattırdım yani.beni emmeyi bırakmasın istiyorum gece uykularımız düzeldi yani yetiyormuş sütüm çok mutlu oldum.emzirebildiğim müddetçe emzireceğim inşallah.su benden aldığı için anne sütüyle birlikte vermiyorum ama ek besinlere geçince mutlaka vermem gerekiyor unutmamalıyım :) o zaman ben 2 hafta daha tattırayım böyle sonra geçeyim yavaş yavaş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?