oğlum 4 ay 23 günlük ama hala geceleri 2 saatte bi uyanıp emmek istiyor bu normal mi

guzelannecik

Guru
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2011
159
20
318
arkadaslarım cocukları bütün gece uyuyor deliksiz olarak. 6 saat 7 saat uyuyorlarmış . Biz oğluşumla 2 saatte bir kalkıyoruz ve 45 dakika memede kaldıgı oluyor . O kadar çok yoruldum ki ne evimin işini yapabiliyorum doğru dürüst , ne yemek , ne koca . O uyudumu bnde uyumak istiyorum . Gece emzirmek sütü arttırıyor diyorlar ama benim sütüm azalmaya başladı gitgide zaten yetmiyordu... Bu konuda yardımlarnızı bekliyorum...

Oğlum tam 4 aylıkken doktora gittik. geceleri 2 kereden fazla emzirme dedi. Bu tamamen alışkanlıkmış. Gece yatarken yani 10:00 gibi çok iyi emziriyorum ve uyuyor. 2'de ve 5'te emiyor bir tek. aralarda uyanırsa pışpışlayıp yatırıyorum, ya da kokumu alsın diye biraz yanımda yatırıyorum. çok emmeye alışırsa hep istermiş. kesmeye çalışın yavaş yavaş.

benim oğlum 11 aylık hala 2 saatte hatta bazen saat başı kalkıyor.emen çocukların çoğu öyle.
bunun toklukla yada açlıkla alakası yok.memede uyumak istiyor.kokusuna alışmış olabilir.
arkadaşım 2 yaşına kadar emzirdi.yeni emzirmeden kesmiş.şimdi yeni yeni uykusu düzene giriyor demişti.
yani özetle bir çok bebek sık uyanır zaten.ben akşam çorbasını içirip yatırıyorum bir saat sonra uyanıyor.
acıktı uyandı desem 1 saatte acıkması imkansız.bebeğinde alışkanlık yapmıştır.daha diş çıkarmaya başlayınca daha sık uyanacak.
ama belki siz rahat çıkartırsınız.
sen ne kadar isterse okadar ver bence.bebeğin memeye düşkün olması güzel.erken bırakmaz seni.

Son düzenleme:
bunun hem biraz kokuyla,hem rahatlıkla ve konforla hem de açlıkla ilgisi var bence,
bebek kucağında rahat ediyor ve kokunla beraber uyuyup kalıyor,
bu konfor içinde de uyuyp kalıyor ve tam olarak karnı doymuyor,
karnı tam doymadığı için de kısa bir süre içinde tekrar uyanıyor,
bebeğin bütün gece emmeye devam ettiği ve sen de bu süreçte dinlenemediğin için sütün artmıyor,aksine azalıyor,
bu yüzden ben ikizlerimi büyütürken malesef gece uykularının daha uzun olması için sağıp biberonla daha çok yemelerini ve böylece tok oldukları için daha uzun süre uyumalrını sağlamak zorunda kaldım,
biberon vermek istersin istemezsin o ayrı,ancak tecrübe ettiğim bir seçenek bu..

biberonla veriyorum zaten malesef mama takviyeside yapıyorum sütüm yetmiyor cunku bende bu gece sagarak denedim ama soyle bir sey yaptım 100 cc sütüm geldi saat 11:30 da 100 cc mama vermistim 01:30 da uyandı sütü verdim 40 cc emdi uyudu sonra arada birde olsa 04:30 ( yani 4 saat uyumuş :)) ) uyandı kalan 60 cc nin 50 sini içti zorladım kalan 10 cc yi katiyen almadı ben sanki bizimkisi biraz alışkanlıktan diyorum

benim oğlum da 4 ay 11 günlük.gündüz 15-20 şer dakikalık uykuları var gece ise 2 saatte bir bazen saat başı uyanıyor ve emziriyorum.Ben doymadığı acıktığı için böyle yaptığını düşünüyorum.Artık uykusuzluktan yorgun ve bitap düşmüş bir haldeyim.1 ay sonra çalışmaya başlayacağım o zaman ne yapacağımı kara kara düşünüyorum.Zaten ilk bir ayım günde 1-2 saat uykuyla geçiyordu sürekli memede hem emip hem uyuyordu.İnşallah düzene girer...

Canım benim oğlumda aynen seninki gibi 1buçuk yaşını geçene kadar en fazla 2saatte bir uyanıp emdi.ben oğlumun uyanmalarını açlığına bağlıyorum şu anki tecrübemle,geçen yıl anlamıyordum.hiç biberon almadı,yemeği kaşığı bardağı da reddettiğinden aç kalıyordu,büyümüştü ve sütüm artık yetmiyordu.daha yemeye başlayalı 2ay oluyor,2aydır uzun uzun uyur oldu.
Bebeğin neredeyse 5aylık olmuş,ek gıdaya başlamadıysan başla,gece tok tutacak muhallebiler,mamalar ver.ayrıca üzülme de,benimki anne sütünden başka herşeyi reddetti,sütüm de boldu da ne oldu,hep zayıf,hep iştahsız,hep hasta bir çocuk.ek gıdayla doyur sen,memeyle de destekle

benim kızım 1 yaşına gelene kadar geceleri en az 2 defa besledim ki benim sütüm yoktu..kalkıp mama yaptım.1 yaşına kadar kendi uyanmasa ben uyandırıp yedirdim ...yani yaşına kadar gece besleyin diyolar....bide kendi sütüm olsaydı keşke...üşengeçlik yapıyosunuz galiba...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…