Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesioğlum 3 yaşında emmeyi bıraktıramıyorum lütfen yardımmmm:((
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
oğlum üç yaşını geçti hala emiyor birden bıraktırmak travmatik sonuçlar doğurabildiği için birden kesmedim azaltarak bıraktırmak istedim oğlum biraz inatçı dediği dedik hep istediği zaman emmek istediği için azaltarak da bıraktıramadım. dün sabırtaşı (aloevera) sürdüm hiç emzirmedim ama çok ağladı. uykuya dalma problemi var gündüz emmemeyi kabul etse de emmeden uyuyamıyor ve gece uyanıp uykuya tekrar dalamıyor bu yüzden beni de perişan etti resmen bağıra bağıra ağlayarak uyudu.geceden sürdüğüm için sabah sanırım azalmış sabah uyandığımda kendimi oğlumla koyun koyuna onu emzirirken buldum..gülermisin ağlarmısın nasıl bıraktırabilirim birden kesemiyorum azaltarak da bıraktıramıyorum lütfen başka yöntem bilen yardım ederse sevinirim..........(((
yanlış davranış sergliyorsunuz. çocuğa tutarsız olursanız hiç bıraktıramazsınız hatta daha da ister. bir ver bir verme olayı olmaz. onunla konuşun inat etse bile. azarlamadan güzel bir dille onu emmediğinde yüceltecek sözler söyleyerek.. sofraya birlikte oturun. kendi yemek yemesini hep alkışlayın. sonra çocuğun tüm hayatını etkilersiniz ki başlangıçlarını yaşıyorsunuz onda da tutarsız davranışlar var bu da sizden kaynaklı. uyku olayı dahil.
öncelikle teşekkür ederim yalnız bu olayda tutarsızlık yok bir verip bir vermeme olayı yapmadım bir senedir bıraktırmak istediğim halde denemedim bile... sadece o sabırtaşının sabah azalacağını düşünemedim ben emzirmedim oğlum kendi açıp emmiş ben sanırım başarıyorum diye heveslenerek uyanıyordum ki bu talihsizliği yaşadım.Sofraya birlikte oturmuyoruz diye bir şey de demedim sadece uykuya dalma problemi var doğduğundan beri bunu emerek yapıyor ve uyku arasında da emmeye uyanıyor.azarlayarak çocuk yetiştiren bir anne değilim çok şükür öyle olsaydım zaten bıraktırırdım çoktan. en az üzüntüyle nasıl bırakır diye düşünüyorum ne diller döküyorum kabul ediyor emmemeyi gündüz ve bunu da uyguluyor fakat uyumadan önce emmemeyi başaramıyor tutarsızlık dediğiniz buysa. Aslına bakarsanız bıraktırma döneminde herhangi tiksindirici şeyler sürme taraftarı da değilim öyle olsaydı bunu iki yaşında yapardım ancak bu yaşa kadar emmesi de psikolojisine etki edeceğini bildiğim için başarabileceğime heveslendim ona daha fazla ilgi gösterdim hatta onun rızasını aldım kendi sürdü kapattı bir daha emmiycem diye. sonuç malum bilmiyorum başka fikri olan varsa sevinirim...
bir hastamızın kızı 5 yaşında ve hala emiyordu.oda defalrca denemiş ama olmuyor.çok zor bir durum.ayrı kalmayı deneyebilirsiniz.mesela onu bir kaç günlüğüne anneaneye ,babaanneye bırakmak gibi.uyurken biberon deneyebilirsiniz.
biberonu denemiştim onu istemedi, bugüne kadar hiç ayrı kalmadık kendi anneme bile bırakamam yani bırakabilsem de bunun doğru olduğunu sanmıyorum gerçekten öyle zor bir durum..
benim de oğlumu 34 aylıkken bıraktırdım emzirmeyi.şu anda 40 aylık.
kararlı olman lazım biliyorum sen de bıraktırmak istemiyorsun onu emzirmeyi zlüyorsun ama yani bi şekilde bırakması lazım vakti glmiş artık.Memenin acıdığını söylemen o emerken of çok acıyor falan demen etkili olabilir ben öle bıraktırdım.annecim şimdi olmaz çok acıyor falan de gerçi benim olum hala soruyor bir umutla anne iyleşmedimi hala diye:) birde kırmızı acı salça sür inat edip emmeye kalkarsa hem dili yanar hemde yara olduğunu söyleyebilirsin:)ben öle yaptım.gerçi silip emmeyi deniyor ama ona da sen mani olacaksın acıyor falan die.
oğlum üç yaşını geçti hala emiyor birden bıraktırmak travmatik sonuçlar doğurabildiği için birden kesmedim azaltarak bıraktırmak istedim oğlum biraz inatçı dediği dedik hep istediği zaman emmek istediği için azaltarak da bıraktıramadım. dün sabırtaşı (aloevera) sürdüm hiç emzirmedim ama çok ağladı. uykuya dalma problemi var gündüz emmemeyi kabul etse de emmeden uyuyamıyor ve gece uyanıp uykuya tekrar dalamıyor bu yüzden beni de perişan etti resmen bağıra bağıra ağlayarak uyudu.geceden sürdüğüm için sabah sanırım azalmış sabah uyandığımda kendimi oğlumla koyun koyuna onu emzirirken buldum..gülermisin ağlarmısın nasıl bıraktırabilirim birden kesemiyorum azaltarak da bıraktıramıyorum lütfen başka yöntem bilen yardım ederse sevinirim..........(((
çok kararlı davranmanız gerekiyor
bu ileride çocuğunuzun bütün hayatını etkileyecek
onunla telkinde bulunarak çözmeye çalışın gerekirse uzmandan yardım alın 3 yaş çok büyük bence
o sütün zaten faydası kalmamıştır