Bebek Beslenmesi oğlum 29 aylık memeden kesmek istiyorum yardımlarını bekliyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

siyah papatya

Guru
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2007
428
18
318
arkadaşlar benim oğlum şu an 29 ayının içinde gündüzleri çok iştahsız bir görseniz sebze meyve hiçbir şey yediremiyorum yedriceceğim zaman kafa sallıyor kaçıyor ya da ağlıyor.geceleride çok sık kalkıyor bazen oluyor ki hep emmek istiyor zaten sütümde o kadar azaldı ki,çok az geliyor ama benim oğllum düşkün olduğu için emeyim istiyor .biberondan nefret ediyor naptıysam alıştıramadım biberona hazır mam falanda hiç almadı hep anne sütü emdi şimdiye kadar.şimdi ben sabah peçeteye ketçap sürüp gögsüme koydum.oğlum emeceği zamanda tiksindi ve kaçtı.oğlum dedim meme eeh olmuş pis annem piss çok acıyo dedim. sen artık büyüdün yemek yemelisin annecim dedim .memeyi görünce kafa sallayıp kaçıyor.bugün akşama kadar vermeyi düşünmüyorum. asıl gece ne olucak bakalım keççap sürdümü unutmazda emmek istemez inşallah.birde arkadaşlar birden kesmeyi denemekle hatamı ediyorum sizce.ama biryanda da düşünüyorum şurda ne kaldı 1 ay sonra falan 2,5 yaşını dolduracak artık yetmez mi bu kadar emdiği.yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Valla daha önce hiç emzirmediğim için bu konuda pek yardımcı olamam ama birden kesmeniz gerekir diye düşünüyorum.
Bir kaç doktordan duymuştum belli bir süre sonra çocuklar sigara gibi bağımlı oluyorlarmış memeye
Bu konuda tecrübesizim ama 2.5 yaş da meme emmek için büyük değil mi?
Eltimin bebeği var 20 aylık kocaman çocuk emmesi bana tuhaf geliyor.:bbo:
Birde herkesin içinde anne meme diyorkaydirigubbakcemile3

ya büyüdü kocaman oldu geceleri uyanıyor az az emip tekrar uyor bazende sürekli emmek istiyor.bu sabah ketçap sürdüm tiksindi memeyi görünce kafa sallıyor emmek istemiyor eh eh diyor.öğlen uykusuna yatırdım ara ara dışarının gürültüsüne uyandı hemen ayağımda salladım tekrar daldı.ama en son uyandı artık unutmuş meme istiyor.bende ketçapı gösterince geri itti.gece çok ağlıcak galiba nasıl olucak bilmiyorum.uyandıkça su veririm ayağımda sallarım bakalım nasıl geçirecegiz bu geceyi

Görümcemin çocukları da 2 ,5 yaşındalar hem de ikiz.

O da sütten kesti 2 hafta önce felan.Saçından biraz kesip bantla yapıştırmış göğüs ucuna.Çocuklar istediği an çıkarıp gösteriyormuş göğsünü,çocuklar 3 günde alışmış emmemeye.

dün gece hiç emzirmedim oğlumu sadece huysuzluk yaptı önce ağlayınca su verdim biraz su içti sonra yatağa yattı sırtını sıvazladım uyudu kaldı diğer kalkmalarında da ayağımda salladım uyudu kaldı göğsüme ketçap sürüp emzirmeyi denedim hemen tiksindi emmedi hiç istemedi.birdaha meme istemez inşallah.dün gece istediğimdende güzel geçti bu işide halledicez inşallah

Siz karar olduktan sonra bebeğiniz kabullenecektir.
Annelerin genelde yaptığı en büyük hata bir iki gün emzirmeyin, sonra kıyamayıp vermesi.
Sakın bu hataya düşmeyin. Artık büyümüş ve gıdalarla beslenmesi lazım.
Evet emzirmek mükemmel bir duygu ama bir yerden sonra hem size hem bebeğe zarar.
ılk iki günü atlatınca gerisi gelecektir.
Bana kalırsa ketçap salça sürmek doğru bir yöntem değil ama birkez böyle başlamışsınız devam edin mecburen. Bu tarz yöntemler etkiler bebeğinizi.
Bundan sonra ne olursa olsun onu kandırmak yerine, doğruyu gösterip artık böyle böyle olması gerekiyor diye konuşun ve kararlı olduğunuzu hissettitin. Mümkünse geceleri siz değil başka biri gitsin yanına uyandığında.
3. gece gibi sizi zorlayabilir. Israrla isteyebilir memeyi. Çünkü gerçekten kaybettiğini anlayaktır memeyi. O yüzden siz gitmeyin yanına. Ve göğsü kapalı bişiyler giyin.
Dediğim gibi sakın kıyamayıp emzirmeyin.
Benim kızım 16 aylıkken kestim ve uykuları düzene girdi. Ama şu an bile açar, koklar ve sever. Dudaklarını sürer uçlarına meme yiyim biraz der. Aralarında güçlü bir bağ var hala memiklerle :)
Bundan sonrası daha güzel olacak sizin için. Hem siz rahat edeceksiniz hem bebeğiniz bağımsızlaşacak.

oğlumla memeyi kestiğim zaman zeten konuştum oğluşumla. emzirmemekle de kararlıyım.yorumlarınız için teşekkürler dün sabahtan bu sabaha kadar hiç emzirmedim oğlumda tiksindi zaten hiç istemiyor yoksa şimdiye kaç kere emerdi.3 güne kadar geçer inşallah.

Bir yere yatılı misafire gidin, oğlunuz yeni yerler görünce emmeyi unutacaktır, bırakmak daha kolay olur. Ama bildiğim kadarı ile göğse bişeler sürüp pis öcü falan demek çocuk için iyi değil, unutmasını sağlamakla bırakırmış çocuk.

benim kuzumda 18 aylık bende 2 yaşında bıraktırmayı düşünüyorum.
bi tanıdık uçlarına bant yapıştırıp bıraktırmış. anladığım kadarıyla ilk gün zor sonraa unutuyorlar

kolay kolay bırakmazdı benim oğlum sütümün az olmasına ragmen sürekli emiyordu.tiksinmesi iyi oldu bu yolla daha çabuk bıraktı

canım bende kızımı bir ay önce bıraktım aynı senin gibi salça sürdüm tiksindi emmedi sürekli ona anlattım büyüdüğünü soyledim artık sütü bardaktan içeceğini soyledim
gecede kalktı ama hiç emmek istemiyo aklında sürekli ağladı sevdim okşadım ayağımda salladım uyudu ertesi gün hiç meme istemedi gece de bikaç defa kalktı ama mem istemiyo sadece alışkanlık varya ona kalkıyolar budefa süt vermeye başladım önce bardakla içti sonra biberona döndük ki kızım biberonu hayatta ağzına sürmezdi ama alıştı şimdi gece kalkıyo anne süt diyo ısıtıp veriyorum içiyo yatıyo yani benim beklediğimden kolay oldu aslında onlar bizden daha kararlı biz biraz aramızdaki bağdan dolayı üzülüyorüz nasıl olur nasıl yaparız diye

bende dün sabah ketçap sürdüm tiksindi ve emmek istemedi gecede uyandıkça ayağımda salladım uyudu ama birkaç kere kalktı.bak akşam oldu bir kere öğlen uykudan kalkınca istedi ketçapı görünce istemedi. akşam oldu hiç emmedi mesela inşallah bu gecede iyi geçer.benim oğlum biberonu sevmiyor artık bu saatten sonrada almaz diye düşünüyorum.gece yatmadan karnını doyurup öyle yatırıyorum sabaha kadarda uyudu

bana o kadar uzak geliyoki yazdıklarınız 4.5aylık oğlum var ve ben doğdugundan beri sütümü sağıp veriyorum.üstelik artık azaldı sütüm.keşke benim oğlumda emseydide istediği yaşa kadar emzirseydim..bir iki kere yarım yamalagın dışında hiç emziremedim ben.biberona sağıp vermekten bıktım...

keşke sizde bebeğinizi emzirebilseydiniz iyi hoşta benim oğlum 2,5 yaşına gelmiş şimdi değilde ne zaman keseyim hem yetmezmi bu kadar emdiği doktorlar 2 yaşa kadar emzirin diyorlar

canım benim kızım doğdu memeyi almadı bikaç gün aç kaldı açlıkdan sarılık oldu almamak için okadar direniyoduki görsen yeni doğmuş bebek demezsin hemşireler bile ben boyle inatçı bi bebek görmedim diyolardı tam 10 gün sürdü sağıp verdim sağıp verdim ama annem kayınvalidem sayesinde başardık sonunda biri üsten süt döker biri pış pış pış ben ayakda çok zor günler atlattık ben tam 5 aylığa kadar hep ayakda amzirdim oturduğum an bırakırdı memey i ellerim kopardı ama işte anne olmak boyle bişey herşeye değer kıızımmm rabbim onların acısı göstermesin tek duam bu

eğerki memeyi ucu olmadığı için almıyorsa benim bi tavsiyem olacak.
benimde bi göğsümün uçu yoktu bebeğim almak istemedi onu.
1 haftalıkken doktora gittiğimizde doktora anlattım durumu oda 5 lik şırınganın iğne takılan kısmını kesmemi ve şırınganın çekme kısmını ( 3 kısımdan oluştuğunu düşünürsek ucu siyah olan çekme kısmı)
kestiğim yere takmamı diğer yerinide göğüs ucuna koyup biraz çekiştirmemi söyledi
söylediğini hemen yapmıştım ve işe yaramıştı. Böyle bi sorun varsa tavsiye ederim.

o kadar düşkündü ki oğlum anne sütüne nasıl bıraktıracam acaba diye düşünüyordum karnımda bir sancıydı adeta umduğum kadar hiç zorlanmadık oğlumda unuttu gitti memeyi

ben de kızımı 27 ay boyunca emzirdim.geceleri 3 kez uyanırdı.27.ayın sonunda göğüs ucuma daha önce kullandığımız ama tadını hiç mi hiç sevmediği katarin şurup vardı onu sürdüm.gece sürdüğüm için tam olarak anlayamadı acı acı dedi memeyi almadı.3 gün aynı taktiği uyguladım ve sonunda bıraktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…