Oğlum 10 aylık 2 kelimeli cümle kuruyor yardımmm

amin canım allahım poyraza ve tüm bebeklerede uzun sağlıklı ömürler nasip etsin

yasemın burda da beng
canım parlak cocuk ve ılerı zeka çocuk bıraz farklı hele hiperaktıvıte cok farklı ama bunlara eslık edebılır.gelısım testlerı 6 aylıkken bıle yapılıyor cocuk psıkıyatrısı olmasada devlet hastanelerındekı psıkologlar bıle yapabılır bence degerlendırın.helekı yası bıraz buyuynce ılerı zeka oldugu anlasılırsa doğa kolejının ustun zekalılar sınıfları varbelkı kresıde vardır acaip eıtım verılıyr ama
bence ayrıca yuzmeyede goturun cok rahatlar.vemuzık aletlerıne yonelebılırsınız yavas yavas..sevgıler...

saol cnm araştırıyım o zaman ben burada dr giresunu pek bilmiyorum ?yüzmede olabilir haklısın yazın çok rahattık ,müzik aletleride bugün farkettim eline ne geçirirse onunla tempo tutuyo elindekileri birbirine vuruyo zevk alıyor ben araştırmalara başlıyorum bilgiler dorultusunda teşekkür ederim

10 aylıkken hadi gel, baba gel derdi amam velasılı şimdi unuttu hatta ozman lar sanki kelime hazneside fazlaydı baba gel die bağırıdı sürekli kardeşime merve derdi şimdi azaldı konuşmaları ben anormal bir durum göremedim hareket derseniz lalhım 1 sn durmuyor o oda senin bu oda benim o çekmece bu çekmece çocukların erken konuşması veya yürümesi zeka durumunu göstermez die bir yazı okumuştum bulursam eklerim sizeede allahım kolaylıklar versin hepimize

Aynısı benim başımda da var. 11 aylık şimdi yürümeyi geç koşuyo. Konuşuyo. İstediği şeyi söylüyo. Yalnız Çok az uyuyo. Çok yemek seçiyo. Beni hep yanında istiyo.Gündüz sadece yarım saat.Gece12 de yatıyıo sabah 6 da kalkıyo bu arada 2 kere kalkıyo. Kucakta durmuyo. Ayakta durmuyo. Kıpır kıpır sürekli terliyo ve hep bi yerlerden düşüyo. Hep oyun istiyo. Herşeye ağlıyo. İstediği yapılmayınca ağlıyo. Yere düşyo ağlıyo. Yemek veriyorum ağlıyo. Beni iğne ipliğe çevirdi.7/24 mesai izin günüm yok. :))) Sonuç kaç tane doktora götürdüm. Kişiliği buymuş çocuğumun uykuya yapacak hiçbirşey yokmuş. Doktor bana son çare bitkisel bebekler için uyku şurubu verdi sana yemin ediyorum gram etkisi olmadı :) Ve kızım doğduğundan beri böle hep zordu Allah sana yardım etsin diyo herkes.
Bende sana Allah yardımcın olsun demekten başka bişi demiyorum. Konuşması çok güzel bişi çünkü ne istediğini ne için ağladığını anlıyosun. Kafana takacak bi durum yok tatlım.

zaten sırf konuşma ve hareket değil ki benim zorum..poyraz bildiğin büyük insan gibi davranıyor sadece büyüklerin durdurak bilmeyeni gibi:)mesela laptopun sarjını takıyo tv açıp kapatıyo bilgisayarda yada telde kişi resimlerini tanıyıp kim olduğunu söylüyor şuanda basket oynuyo şarkılara eşlik ediyo uyku uyumuyo çok hassas.yani cnm anlatmakla bitmez doğduğundan beri bi değişik bebekti küçücükken bile bizi şaşırtıyodu doğumdan eve gelmiştik 5-6 günlüktü sesin geldiği tarafa çeviriyodu kafasını:)hemde poyraz erken doğum 8 aylık doğdu yoğun bakımda kaldı soraki gelişimler bide böle olunca biz daha çok şaşırıyoruz ve ona karşı sorumluluklarımızı en ince ayrıntıya kadar yerine getirmek istiyoruz istiyoruz ki bişe atlamıyalım eğitimi için ne gerekliyse yapalı. çokkk zor gerçekten bu nesilde çocuk yetiştimek dediğin gibi Allah kolaylık versin hepimize

anlatıyosun ya aynı aynı diyorum yazık sanada yaa ben yanlız değilim demekki:))evet cnm allah yardımcımız olsun kimse bakamıo benimkinede hemen diolar senin çocuun durcak gibi deil ..bende napim yanlız büyütüyorum (eşim saolsun)

benim kızımda 9 aylıkken kendi kendine bişiler diyodu manalı manasız
10 11 aylıkkende baba anne babaanne bile diyo abi mama meme bunları demesi normal bence
şimdi mesala babanneyi unuttu 1 buçuk yaşına babaanne demiyo onun yerine başka bişey diyor
şimdi konuşmaya başladığı için herşeyi tekrarlamak ister tekrarlar ama onu bildiğinden değil duyduğu için der
zamanla başka şeyler öğrenir başka şeyler der benim kızımda 1 dk yerinde durmaz kıpır kıpır 6 yaşında kuzeni var erkek
o ne yaparsa aynılarını yapıyo hiç korkmadan dediklerini tekrarlıyor oynarken
çocukların beyni çok taze hemen herşeyi kapıyolar

benim oğlumda yaşıtlarına göre normal gidiyor.
şuan 13 aylık ve konuşması netleşmeye başladı.
5 aylıkken kendi kendine mırıldanıyordu.baba dede abla arda gibi kelimeler türetiyordu..
bir ara sadece arda demeye başladı ağlarken gülerken oyun oynarken.
ismini tanıyordu ve tekrarlıyordu.şuan konuşması daha net
konuşması derken cümle falan kuramıyor henüz
anne,baba ver gel bay bay.gol şeklinde konuşuyor.
topu görünce hemen ayağıyla topa vurup goll diyor.
tv aç diyorum açıyor,yastığı getir uyutucam seni deyince getiriyor..
zil çalınca kapıya koşup baba diyor sonra gel gel diyor..
yani buna benzer..
falara anlatıkalrına baklırsa senin poyraz hızlı ilerliyor..
çok güzel bişey bence piskolağa danışabilirsin.
o seni yönlendirebeilir.zeka testi yaptırabilirsin.
benim oğlumun şuan yaptıkalrını sizinki daha önceleri yapmaya başlamış
bizim dr.umuz oğlumun gelişimindne çok çok memnun artıları çok fazla olan bir bebek diyor
birde sizinkini düşününce süper diyorum.
allahım kolaylık versin sana canım.
christian,yanlız değilsin bizimkide anlattığın gibi canım,acayip hareketli benim yetişmem imkansız oluyor ,kafamız sürekli mosmor,gece uykumuz hiç yok gecede en az 4 defa kalkarız birde arda uyurken bile kendini sallatıyor.sallaya sallaya uyuyor,benim artık halim kalmıyor bırakıyorum.bu sefer oturup aağlıyor.
dr.umuza danıştım bunun için ilaç bile istedim,normal diyor.
evimiz dubleks bu eve daha yeni geçtik merdivenle hiç tanışmamıştı arda.
ama ilk eve geldiği gün daha merdivenelrden bir çıkışı vardı hızlı hzılı şok olduk eşimde arkasından tabi ama yardım almadan 1 kat çıktı.herkez çok şaşırmıştı.yani herşeyi çabuk çözüyor.merdivenden inip çıkmayı bile.
tabi hal böyle olunca tehlikelerde çoğalıyor.
allah yavrularımızı bu gibi ev kazalarından tehlikeli durumlardan korusun....

zor günlerden geçmişsiniz cnm algılarının açık oluşu ilk günlerden belli edior bende işitmesini ve sen gibi tepkilerini ölçmek için arkadaşım 8 günlük videosu var tık tık sehpaya vuruyor o tarafa bakıyor hemen bizide şaşırtmıştı geçekten büyümüş gibiler maşallah yavrulara bizimkide tv yi sürekli açar kapar telefon ve kumanda zaten en vazgeçilmexzleri yatağın altına düşen oyuncağı uzanıp upuzun eliyle almaya çalışıyordu önceki gece eşimle şaşırdık kaldık değiyor yine uzanıp yine denedi çok uzaklaşınca oyuncağı ümidi kesp kalktı bu sbh yürüyüşe çıktık birlikte uzunca yürüdük geldiğimizde merdivenlerimize merdivenleri adımladı şok oldum asla öğretmedik ve denememiştik yani öyle şeyler yapıyolarki sağolsunlar ama ben hiçbir anormallik göremiyorum demek istediğim bu hareketlerinde normal seyrediyor yani siz farklı olduğunu düşünüdüğünüz için akranlarından bence bir pedagoga götürün belkie test istiyecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…