en iyisi aslında eğer düşünüyorsan imkanında varsa hemen yapıcaksın bizim biraz karmaşık birkaç yıl daha da öle her yıl farklı bi şehirdeyiz..poyraz yeterde artar bize:))evet öle diyolar kızlar uslu olurmuş,inşallah canım allah gönlünüze göre verir
yasemın burda da beng
canım parlak cocuk ve ılerı zeka çocuk bıraz farklı hele hiperaktıvıte cok farklı ama bunlara eslık edebılır.gelısım testlerı 6 aylıkken bıle yapılıyor cocuk psıkıyatrısı olmasada devlet hastanelerındekı psıkologlar bıle yapabılır bence degerlendırın.helekı yası bıraz buyuynce ılerı zeka oldugu anlasılırsa doğa kolejının ustun zekalılar sınıfları varbelkı kresıde vardır acaip eıtım verılıyr ama
bence ayrıca yuzmeyede goturun cok rahatlar.vemuzık aletlerıne yonelebılırsınız yavas yavas..sevgıler...
10 aylıkken hadi gel, baba gel derdi amam velasılı şimdi unuttu hatta ozman lar sanki kelime hazneside fazlaydı baba gel die bağırıdı sürekli kardeşime merve derdi şimdi azaldı konuşmaları ben anormal bir durum göremedim hareket derseniz lalhım 1 sn durmuyor o oda senin bu oda benim o çekmece bu çekmece çocukların erken konuşması veya yürümesi zeka durumunu göstermez die bir yazı okumuştum bulursam eklerim sizeede allahım kolaylıklar versin hepimize
Aynısı benim başımda da var. 11 aylık şimdi yürümeyi geç koşuyo. Konuşuyo. İstediği şeyi söylüyo. Yalnız Çok az uyuyo. Çok yemek seçiyo. Beni hep yanında istiyo.Gündüz sadece yarım saat.Gece12 de yatıyıo sabah 6 da kalkıyo bu arada 2 kere kalkıyo. Kucakta durmuyo. Ayakta durmuyo. Kıpır kıpır sürekli terliyo ve hep bi yerlerden düşüyo. Hep oyun istiyo. Herşeye ağlıyo. İstediği yapılmayınca ağlıyo. Yere düşyo ağlıyo. Yemek veriyorum ağlıyo. Beni iğne ipliğe çevirdi.7/24 mesai izin günüm yok. :))) Sonuç kaç tane doktora götürdüm. Kişiliği buymuş çocuğumun uykuya yapacak hiçbirşey yokmuş. Doktor bana son çare bitkisel bebekler için uyku şurubu verdi sana yemin ediyorum gram etkisi olmadı :) Ve kızım doğduğundan beri böle hep zordu Allah sana yardım etsin diyo herkes.
Bende sana Allah yardımcın olsun demekten başka bişi demiyorum. Konuşması çok güzel bişi çünkü ne istediğini ne için ağladığını anlıyosun. Kafana takacak bi durum yok tatlım.
zaten sırf konuşma ve hareket değil ki benim zorum..poyraz bildiğin büyük insan gibi davranıyor sadece büyüklerin durdurak bilmeyeni gibi:)mesela laptopun sarjını takıyo tv açıp kapatıyo bilgisayarda yada telde kişi resimlerini tanıyıp kim olduğunu söylüyor şuanda basket oynuyo şarkılara eşlik ediyo uyku uyumuyo çok hassas.yani cnm anlatmakla bitmez doğduğundan beri bi değişik bebekti küçücükken bile bizi şaşırtıyodu doğumdan eve gelmiştik 5-6 günlüktü sesin geldiği tarafa çeviriyodu kafasını:)hemde poyraz erken doğum 8 aylık doğdu yoğun bakımda kaldı soraki gelişimler bide böle olunca biz daha çok şaşırıyoruz ve ona karşı sorumluluklarımızı en ince ayrıntıya kadar yerine getirmek istiyoruz istiyoruz ki bişe atlamıyalım eğitimi için ne gerekliyse yapalı. çokkk zor gerçekten bu nesilde çocuk yetiştimek dediğin gibi Allah kolaylık versin hepimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?