selam kızlar size bi kaç bişi danışıcam benim oğlum 4 aylıkken konuşmaya başladı (anne,dede,alla alla,..)tek kelimeleri söylüyordu şimdi baba mama,anne del,anne atti,men deldimm bunun gibi cümleler kuruyor,geceleri çok az uyuyor ve net değil hep aralıklı gündüz ise toplam belki 1 saat uyuyordur,hiç yerinde durmuyor sürekli hareketli.Şuan 11 aylık bugünlerde basket oynamaya başladı sanırım kendini büyük zannediyor..bide ben tek başıma bakıyorum gerçekten yetişemiyorum durmak bilmiyor benide hep yanında istiyorbana tavsiyeniz olabilirmi nasıl bi eğitim gerekli yada benim durumumda olan başka anneler varmı neler yapıyorsunuz lütfen yardım edin :18:
Resmine bakılırsa afacan olduğu anlaşılıyor.Komşu falan varmı çocuğu olan?Belki çocuklarla oynarsa enerjisini atmış olur biraz...
merhaba,
yazdıklarınızı okuyunca endişelendim biraz.oğlum 14 aylık fakat tam olarak bi kelime söyleyemiyor.
bana çok nadiren haanni(anne), babbba ,mamma bunların dışında başka bişey yok.
buarada reklamları çok seviyor reklam çıkınca ayrılmıyor tv nin başından,gülüyor sesler çıkartıp bağırıyor.
erkek çocuklarının herşeyi geç olur deniliyor,her çocuğunda gelişimi farklıdır biliyorum ama bu konuyu düşünmedende yapamıyorum açıkcası?????
cevabın için teşekkürler.TV seyretmek cocuklarda gec konusmaya sebep olabilirmis. Özellikle reklamlar klip sendromu diye bir soruna yol acıyor ve cocuklarının zeka gelişimi olumsuz etkiliyormus. Ben de TV seyrettiriyorum ama hep bebek programları ve kesinlikle reklamlar degil.
internetten okuduğum ıQ çok yüksek çocuklara benziyo anladığım kadarıyla.
eğer öyleyse işiniz çok zor. çok zeki çocuklara eğitim verecek bir kurumumuz yok maalesef.
selam kızlar size bi kaç bişi danışıcam benim oğlum 4 aylıkken konuşmaya başladı (anne,dede,alla alla,..)tek kelimeleri söylüyordu şimdi baba mama,anne del,anne atti,men deldimm bunun gibi cümleler kuruyor,geceleri çok az uyuyor ve net değil hep aralıklı gündüz ise toplam belki 1 saat uyuyordur,hiç yerinde durmuyor sürekli hareketli.Şuan 11 aylık bugünlerde basket oynamaya başladı sanırım kendini büyük zannediyor..bide ben tek başıma bakıyorum gerçekten yetişemiyorum durmak bilmiyor benide hep yanında istiyorbana tavsiyeniz olabilirmi nasıl bi eğitim gerekli yada benim durumumda olan başka anneler varmı neler yapıyorsunuz lütfen yardım edin :18:
Her ne kadar konusmak konusunda benim oglum o kadar ileride olmasa da 9 aylıken yütümüş olan ve yerinde duramayan bir çocuk (19 aylık). Bizim yaptıgımız havalar güzel oldugu zamanlar saatlerce parkda zaman gecirmek. Yaklaşık iki saat boyunca hiç pusetine oturmadan oynayabiliyor. Sonunda zorla pusetine oturtup eve gittigimizde biraz enerjisini atmıs oldugundan hareketliliği azalıyor. Akşam da babası ile boğuşuyorlar bir süre. Bir de müzik acıp oynuyoruz, bu da enerjisi bir süreliigine alıyor. Örnegin radyo acık oluyor genelde, hareketlendigi zaman dans etmesi için teşfik edip alkıslıyorum. Yarım saat tepindikten sonra durulmaya baslıyor.
Konusmak konusuna gelince bence sevinmelisiniz, derdini anlatabiliyor olması sizin açınızdan bir rahatlıktır bence. Konusmak konusunda ilerlemesini saglamak icin cevrenizdeki herseyi sayabilir, renklerini isimlerini anlatabilirsiniz. Bir de resimli kitaplar, dergiler ilgisini çekebilir. Küçükken bebekler için yapılmıs resimli kitaplara bayılırdı oglum. Şimdi hepsini bildiginden sıkıcı geliyor. Araba dergilerine filan bakıyoruz. Motor, vites direksiyon gibi araba parçalarını anlatıyorum. Dikkatle dinliyor.
Bence herkese söylemeyin nazar değer, şu anda karar vermek için çok erken, bence doktora gösterin ama ileri zekalı bir çocuk olduğu kesin, kendisini geliştirecek kitaplar alın , kelimeler ögretin, sayıları, harfleri vb seyleri bakalım nasıl alım yapabiliyor mu bunları degerlendirin, demekki diğer bebeklerden daha hızlı gelişiyor, sizde destek olun, onunla bol bol yetişkin gibi konusun, bence süper birşey bu :) maşllah nazar degmesin.
oğlumda aynı
gün boyu hareket halinde ve 4 aylıkken ane baba dede meme demeye 10 aylıkken anne geeeel
babba veeeel, hadi diiiit gibi iki kelimelilere geçti
doğduğundan beri geceleri uyku doğru düzgün uyumuyor
gündüzleri en fazla 1 saat
şu an 11,5 aylık oğlum kumandayı getir diyo babası getiriyo
ben eline herhangi bişey veriyorum babaya götür diyorum götürüyo
suyunu al iç diyorum gidip biberonunu buluyo ve içiyo
çok hareketli olduğu için çok yoruluyorum ama güzel bişey çocuklarımızın böyle olması
sağol canım seninkide çok tatlı maşallah
oğlum hep kendiyle ilgilenmemi istiyo
iş yapmama izin vermiyo eşefmanımı çekiştirip duruyo anneeeeee anneeeee diye :)))
sürekli hareket halinde, hiç durmuyo ne yazık ki
12 haftalık ikinci bebeğe hamile olduğum için çok zor oluyo durumum haliyle
bende yaşıma girmeden konuşmuş yürümüşüm
4 yaşında okuma yazma öğrenmişim ablam evde ders çalışırken,
sana benziyo diyo annem :))))
bravo valla size ben bi daha asla diyorum siz hemen 2.yi allah yardımcınız olsun:))bende öyleymişim ama yaramaz değilmişim:)poyrazda öle tüm gün dibimde bacağıma sarılmış durumda ben nerde o orda ayrılmıyo bi yemek yapıyorum nasıl yaptığımı allah bilir "oğlum dur oğlum yapma elin sıkışıcak kafana düşürücen "diye diye:))
yaşım küçük değil
e 2.yide düşünüyodum
ara vermedim ikisi bi arada büyürler başta zor olur ama sonu iyi olur
zaten haktan'dan rahat yok uyku yok ha biri ha ikisi
aynı bağırışlar bizim evde de mevcut
çekmeceyi açma dolabı açma örtüyü çekme dur
erkek çocukları daha bi yaramaz oluyo sanırım kızlara nazaran
inşallah ikincim kız olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?