Oğlum 10 aylık 2 kelimeli cümle kuruyor yardımmm

FALARA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2008
70
0
86
40
Giresun
selam kızlar size bi kaç bişi danışıcam benim oğlum 4 aylıkken konuşmaya başladı (anne,dede,alla alla,..)tek kelimeleri söylüyordu şimdi baba mama,anne del,anne atti,men deldimm bunun gibi cümleler kuruyor,geceleri çok az uyuyor ve net değil hep aralıklı gündüz ise toplam belki 1 saat uyuyordur,hiç yerinde durmuyor sürekli hareketli.Şuan 11 aylık bugünlerde basket oynamaya başladı sanırım kendini büyük zannediyor..bide ben tek başıma bakıyorum gerçekten yetişemiyorum durmak bilmiyor benide hep yanında istiyor bana tavsiyeniz olabilirmi nasıl bi eğitim gerekli yada benim durumumda olan başka anneler varmı neler yapıyorsunuz lütfen yardım edin :18:

Benim kızımda 9.ayına girecek çok hareketli baba dede abu aba vs bazende hepsini bir araya getirip uzun uzun bir şeyler geveliyor anlamıyorum.Emekliyor bir yerlere tutunarak yağa kalkmaya çalışıyor ve çok sık düşüyor.Canı çok tatlı herşeye ağlıyor.Bir konuda kızacağımı anlayınca benden önce aba diyerek dudağını büzüyor haliyle bir şey diyemiyorum.Zıplamalar,hoplamalar bir yerlere bir şeyler fırlatmalar her şeyi ağıza atmalar birde diş çıkarma yüzünden bana daha bir düştü haliyle kollarımda derman kalmıyor.Klozette bile beraberiz düşün artık.Ben her şeye yetişebilmek için sürekli koşuyorum inan.Kızımın yemekleri bizim yemeklerimiz ev işleri eşim arkadaşlarım misafirler derken koşmazsam yetişemiyorum hiç bir şeye.Allah yardımcımız olsun canım.Yavrularımızında bizlerinde sağlığı yerinde olsunda önemli değil yetişebildiğimiz kadarıyla büyütelim Rabbimin izniyle...

desene seninkide benimkinin yolunda gidiyor 1 aya oda gayet ii yürür canım bende aynı senin gibiyim ama sanırım bi yolu olmalı..tv çizgifilm filan banamısın demiyor misafirlerimiz geldimi inan biraz rahatlıyorum hepsinin enerjisini bitiriyor:)istanbulda olsam yada büyük şehirlerde oyun alanlarına götürücem ama burada da öyle yerler yok değişik bir oyuncak bulursam alıcam araştırıyorum bakalım.Allah yardımcımız olsun tabii herşeyden önce sağlık çok önemli şükürler olsun

Resmine bakılırsa afacan olduğu anlaşılıyor.Komşu falan varmı çocuğu olan?Belki çocuklarla oynarsa enerjisini atmış olur biraz...

Resmine bakılırsa afacan olduğu anlaşılıyor.Komşu falan varmı çocuğu olan?Belki çocuklarla oynarsa enerjisini atmış olur biraz...

doğru tahmin:)yok cnm biz geçici süre için burdayız tanımıyorum kimseyi.arkadaşları sadece eşimin takım arkadaşları sadece onlarla vakit geçirebiliyoruz biraz rahatlıyorum

merhaba,
yazdıklarınızı okuyunca endişelendim biraz.oğlum 14 aylık fakat tam olarak bi kelime söyleyemiyor.
bana çok nadiren haanni(anne), babbba ,mamma bunların dışında başka bişey yok.
buarada reklamları çok seviyor reklam çıkınca ayrılmıyor tv nin başından,gülüyor sesler çıkartıp bağırıyor.
erkek çocuklarının herşeyi geç olur deniliyor,her çocuğunda gelişimi farklıdır biliyorum ama bu konuyu düşünmedende yapamıyorum açıkcası?????

internetten okuduğum ıQ çok yüksek çocuklara benziyo anladığım kadarıyla.
eğer öyleyse işiniz çok zor. çok zeki çocuklara eğitim verecek bir kurumumuz yok maalesef.

TV seyretmek cocuklarda gec konusmaya sebep olabilirmis. Özellikle reklamlar klip sendromu diye bir soruna yol acıyor ve cocuklarının zeka gelişimi olumsuz etkiliyormus. Ben de TV seyrettiriyorum ama hep bebek programları ve kesinlikle reklamlar degil.

cevabın için teşekkürler.
şunda zeka konusunda bi problemimiz yok.yaşıtlarının yaptığı tüm hareketleri ,davranişları sergiliyor.reklamlarda gördüğü hareketleri yapmaya falan çalışıyor.bişey dedğimde anlıyor.1 ay önce yürümeyede başladık.ben 2 yaşında konuşmaya başlamışım,genetik olabilirmi bilemiyorum??
Birde biz ailelerden uzakta başka bi şehirde yaşıyoruz.yani evimize gelen misafir akraba komşu falanda yok.gündüzleri oyuncaklarıyla oynamaktan sıkılınca mecbur tv yi açıyorum.

internetten okuduğum ıQ çok yüksek çocuklara benziyo anladığım kadarıyla.
eğer öyleyse işiniz çok zor. çok zeki çocuklara eğitim verecek bir kurumumuz yok maalesef.

evt galiba öğle olucak bende gerçekten zorlanıyorum bebek gibi hareket etmiyor.tam 1 yaş olduğunda bi destek almamız gerekicek,eğitime gelince dediğiniz gibi okul öncesi yokmuş galiba ancak fazlasıyla sosyal aktivite alanı oluşturmamız lazım bakalım hayırlısı

Her ne kadar konusmak konusunda benim oglum o kadar ileride olmasa da 9 aylıken yütümüş olan ve yerinde duramayan bir çocuk (19 aylık). Bizim yaptıgımız havalar güzel oldugu zamanlar saatlerce parkda zaman gecirmek. Yaklaşık iki saat boyunca hiç pusetine oturmadan oynayabiliyor. Sonunda zorla pusetine oturtup eve gittigimizde biraz enerjisini atmıs oldugundan hareketliliği azalıyor. Akşam da babası ile boğuşuyorlar bir süre. Bir de müzik acıp oynuyoruz, bu da enerjisi bir süreliigine alıyor. Örnegin radyo acık oluyor genelde, hareketlendigi zaman dans etmesi için teşfik edip alkıslıyorum. Yarım saat tepindikten sonra durulmaya baslıyor.

Konusmak konusuna gelince bence sevinmelisiniz, derdini anlatabiliyor olması sizin açınızdan bir rahatlıktır bence. Konusmak konusunda ilerlemesini saglamak icin cevrenizdeki herseyi sayabilir, renklerini isimlerini anlatabilirsiniz. Bir de resimli kitaplar, dergiler ilgisini çekebilir. Küçükken bebekler için yapılmıs resimli kitaplara bayılırdı oglum. Şimdi hepsini bildiginden sıkıcı geliyor. Araba dergilerine filan bakıyoruz. Motor, vites direksiyon gibi araba parçalarını anlatıyorum. Dikkatle dinliyor.

cnm endişelenicek birşey yok senin bebeişin normal olanı yapıyor.bence tabii sen bilirsin yinede bebeğini biraz reklamlardan uzak tut diğer arkadaşın da söylediği gibi..tv izlesin ama onlarda çizgi film bebek kanalı filan olsun ve sınırlı süre ile kafanada takma Allah sağlık versin hepimizin çocuklarına

saol cnm önerilerin için:) benim eşim sporcu ve ben gün aşırı antremana giderim sahaya bırakıyoruz antreman öncesi bi o yana bi bu yana gidiyo takımdan çocuklarla oyunlar oynuo:)hatta onları bile yoruyor:)babasından ne görürse onları yapıyor yapamazsa sinir oluyo inat ediyo..bizde parka gidiyoruz tiyatroya gidiyoruz,cafeye gderiz (çok sever paşamız) masa masa geziyo..o dediğin kitaplardan ve dergilerden aldım ama nafile ilk bakıyor sonra sıkılıp onları hızlı hızlı çeviriyor, yırtıyo sorada parçaları ağzına atıp bizden kaçıyor,sadece pc çok hoşuna gidiyor birlikte aile resimlerine bakıyoruz resimlerin kim olduğunu söylüyor:)buda 5 dk filan sürüyor sonra kendisi alıp bakıcak diye kızıyor ağlıyor,uykusuda çok kötü mesela şuan ayağımda sallıyorum ancak böle yarım saat uyuyo sallamassam tık olsa uyanır( napıcam bilemiyorum..
seninkine de maaşallah cnm anlattığına göre sakin bi bebek

oğlumda aynı
gün boyu hareket halinde ve 4 aylıkken ane baba dede meme demeye 10 aylıkken anne geeeel
babba veeeel, hadi diiiit gibi iki kelimelilere geçti
doğduğundan beri geceleri uyku doğru düzgün uyumuyor
gündüzleri en fazla 1 saat

şu an 11,5 aylık oğlum kumandayı getir diyo babası getiriyo
ben eline herhangi bişey veriyorum babaya götür diyorum götürüyo
suyunu al iç diyorum gidip biberonunu buluyo ve içiyo

çok hareketli olduğu için çok yoruluyorum ama güzel bişey çocuklarımızın böyle olması

saol cnm dediğin gibi süper bişe maşallah ama bizde ne yapıcağımızı şaşırmış durumdayız eğitimle alakalı ona yetemiycez gbi geliyor.1 ay kaldı 1 yaşında olsun götürcez dra doktor 7 aylıkken gördüğünde söylemişti ileri zeka diye yapılabilecek birşey yoktu (destek olucaz,ona kızmıcaz ve enerjisini attırmaya çalışıcaz)1 yaşından sora tekrar görmek istedi bizde o günü bekliyoruz benim durumumda biri varsa bende merak ediyorum onlar neler yapıyorlar

maşallah cnm benimki gibi aynı,bebişinde çok şirin allah nazardan saklasın peki gün içinde nasıl davranışları

sağol canım seninkide çok tatlı maşallah
oğlum hep kendiyle ilgilenmemi istiyo
iş yapmama izin vermiyo eşefmanımı çekiştirip duruyo anneeeeee anneeeee diye :)))
sürekli hareket halinde, hiç durmuyo ne yazık ki
12 haftalık ikinci bebeğe hamile olduğum için çok zor oluyo durumum haliyle
bende yaşıma girmeden konuşmuş yürümüşüm
4 yaşında okuma yazma öğrenmişim ablam evde ders çalışırken,
sana benziyo diyo annem :))))

bravo valla size ben bi daha asla diyorum siz hemen 2.yi allah yardımcınız olsun:))bende öyleymişim ama yaramaz değilmişim:)poyrazda öle tüm gün dibimde bacağıma sarılmış durumda ben nerde o orda ayrılmıyo bi yemek yapıyorum nasıl yaptığımı allah bilir "oğlum dur oğlum yapma elin sıkışıcak kafana düşürücen "diye diye:))

yaşım küçük değil
e 2.yide düşünüyodum
ara vermedim ikisi bi arada büyürler başta zor olur ama sonu iyi olur
zaten haktan'dan rahat yok uyku yok ha biri ha ikisi
aynı bağırışlar bizim evde de mevcut
çekmeceyi açma dolabı açma örtüyü çekme dur
erkek çocukları daha bi yaramaz oluyo sanırım kızlara nazaran
inşallah ikincim kız olur

en iyisi aslında eğer düşünüyorsan imkanında varsa hemen yapıcaksın bizim biraz karmaşık birkaç yıl daha da öle her yıl farklı bi şehirdeyiz..poyraz yeterde artar bize:))evet öle diyolar kızlar uslu olurmuş,inşallah canım allah gönlünüze göre verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…