Ofke kontrolunuzu nasil sagliyosunuz?

sirenamelita

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2010
262
2
46
İstanbul
Merhabalar
Daha once de actigim topiklerden de anladiginiz uzere 2 aylik kolik bi bebegim var ne gunduz uyuyor ne de gece dayanamadigim sabrimin tastigi cok anlar oluyo cunku dinlenemiyorum uyuyamiyorum yemek yiyemiyorum tum gunum 4 duvar arasinda onu sakinlestirmekle geciyo ama ben tukendim sinirlerim harab oldu aglamasina tahammul edemiyorum artik hayatim boyunca sagir olmak isteyecegimi hic dusunmemistim,kendi kendime sakin olmak icin teklinler veriyorum duymamazliktan geliyorum ama olmuyo sasirdim kaldim artik sabrimin sinirindayim bana yardim edin nolur :(

Allah yardımcın olsun arkadaşım,kolik bebek zordur gercekten ve bunun tek tesellisi de sonsuza kadar surmeyecegını kendine tekrar etmek,1 ay en fazla 2 ay daha surecek sonra bagırsakları alışacak ve sancıları kesilecek yavrunun,sende rahat bir nefes alacaksın.
benim iki tane kızım var Allah bagişlarsa,biri 2.5 yasında:nazar: digeri 5 aylık:nazar: benim de gun icinde zorlandıgım zamanlar oluyor,cok sinirlendigim zaman,yavrumun gozlerinin icine bakıyorum ve iyi ki varsın diyorum,iyi ki varsın da beni kızdırıyor sinirlendiriyor yoruyorsun, ya olmasaydın da ellerimi kavuşturup şu koltukta sessisce otursaydım,senin hayalini kursaydım ama kavuşamasaydım daha mi iyiydi...
gecen gun kızım inatlaştı ve kıymet verdigim bir mucevher kutusunu kırdı,cok sinirlendim,bagırmamak icin kendimi zor tuttum,ama o adna daha dusundum,simdi sen olmasaydın ve bu kutu saglam kalsaydı mutlu mu olacaktım,yada sen dogmadan once biri bana cocugun olacak ama su kutu su esya su mucevher kırılacak mahfolacak razı mısın deseydi ne derdim,elbette sahip oldugum herseyden vaz gecer evladım saglıklı olsun derdim,kırsın doksun derdim.Yada uykusuz kaldıgımda cok yoruludgumda eskiden ne kadar boş seyler icin uykusuz kaldıgımı hatırlatıyorum kendime,arkadaş sohbetleri icin,ders calışmak icin...şimdi ise benden başka guvenecek hic bir seyi olmayan ufacık bebem icin uykusuz kalıyorum yoruluyorum,bu yorgunluklar yuce bir amaca hizmet ediyor.
hic ev işi yapma arkadaşım,sadece kendinizi idare edecek kadar işini gor,gerekirse yemekle de ugraşma kahvaltı eder geçiştirirsiniz bir sure. bebek uyudukca sende uyu,biraz enerji toplayınca sabrın da artacaktır.bana diyorlar eee kadın da uyursa işleri kim yapacak yemegi im yapacak,kimse yapmayacak yahu,olmezsiniz ya,bebeginden daha mı kıymetli senin ukundan huzurundan daha mı kıymetli,1-2 ay sabır:emir_bebek:

Canim benim kizim koligi 6 aya kadar surdu.17 aylik yine mizmiz huzursuz seni korkutmus gibi olmayim.kaxc defa acillk olduk.yine susmadi yine.ilaclar suruplar hikaye.hicbirsey fayda etmiyor.bir bir yazida okumustum.bebeginiz agliyorsa hic dert etmeyin diyor.dusunun sizin aglamak isteyipte aglayamadiklarina bebeginiz agliyor.onu dusunerek rahatlayin.

2 aylık bebek için gaz sancısı normal ama aşırıysa Emziriyorsan yediklerine dikkat ediyor musun bazen anneler süt içiyor süt gelsin diye hiç alakası yokmuş yediklerin gazı arttırıyor olabilir havalar soğuk biraz üşüsen gaz yapar ve bu bebeğe de geçer ben temmuz ağustosta çorapla geziodum soğuk almıım diye çok dikkat ettim yediklerime de ve çok sancı yaşamadık normal olması gerektiği kadardı

Eltimin yeni bebeği oldu.. Şehir dışındalar geçen geldiler bebek hiiç susmuyor, ne kadar zor bişey olduğunu bizzat gördüm :50: Benim 2 saatte başım şişti

Üzüldüm yaa.. Allah bebişe sağlık sizede sabır versin :50:

Bebeğim yok nasıl sağlanır tecrübem yok.. keşke yardımcı olabilsem :50:

Merhabalar
Daha once de actigim topiklerden de anladiginiz uzere 2 aylik kolik bi bebegim var ne gunduz uyuyor ne de gece dayanamadigim sabrimin tastigi cok anlar oluyo cunku dinlenemiyorum uyuyamiyorum yemek yiyemiyorum tum gunum 4 duvar arasinda onu sakinlestirmekle geciyo ama ben tukendim sinirlerim harab oldu aglamasina tahammul edemiyorum artik hayatim boyunca sagir olmak isteyecegimi hic dusunmemistim,kendi kendime sakin olmak icin teklinler veriyorum duymamazliktan geliyorum ama olmuyo sasirdim kaldim artik sabrimin sinirindayim bana yardim edin nolur :(

canım benim bende de aynı sorun var bir yöntem bulursam mutlaka yazarım ama hala bir yöntemini bulabilmiş değilim bulduğum yöntemler sadece o gün işe yarıyor ertesi gün yine aynı müzik dinletmeyi denedin mi kolikli bebekler için müzikler var ama sesini biraz fazla açman gerekiyor bu birkaç saatliğine işe yarıyor ben de o arada işlerimi halledip geliyorum

ha bir de ben sıcak su torbasından da çok fayda gördüm bunun yanında en önemlisi sindirim bir arkadaşın dediği gibi emziriyorsan yediklerine dikkat edeceksin mama veriyorsan mamanı değiştireceksin

bu arada ben de içimi dökmüş gibi oldum burada ama benim sorunlarıma tercüman olmuşsunuz ben de 2 ay nerdeyse hiç uyumadım her fırsatta şikayet ettim ama anladım ki sağlıklı olduğu için o günlere şükretmek lazımmış bebeğim şimdi ağır bir bronşit geçiriyor sesi kısıldı hiç ağlayamıyor kedi gibi vauv vauv diyebiliyor sadece ilaç ve iğnelerden de sürekli uyuyor ama ben onun ağlamasına razıyım yeter ki hasta olmasınlar

merhaba 10 aylık bir oğlum kolikti 5 aya yakın çektim ne gecem ne gündüzüm kalmıştı mahfolmuştum. şuruplar falan fasa fisoama yarayana yarıyor da bende yaramadı. cnm ben anason papatya ve kimyon aldım aktardan 1 er tutam 1 su bardağına yakın karnar suya attım demledim her mamadan önce 2 3 çay kaşığı verdim ılıkken o şekilde çözüldü gaz problemimiz şükür.
sakin ol demesi kolay olamıyorsun bliyorum. uykusuzluk insanı en mahfeden şey. zamanla geçecek bunu düşün en azından.

Allah yardımcın olsun arkadaşım,kolik bebek zordur gercekten ve bunun tek tesellisi de sonsuza kadar surmeyecegını kendine tekrar etmek,1 ay en fazla 2 ay daha surecek sonra bagırsakları alışacak ve sancıları kesilecek yavrunun,sende rahat bir nefes alacaksın.
benim iki tane kızım var Allah bagişlarsa,biri 2.5 yasında:nazar: digeri 5 aylık:nazar: benim de gun icinde zorlandıgım zamanlar oluyor,cok sinirlendigim zaman,yavrumun gozlerinin icine bakıyorum ve iyi ki varsın diyorum,iyi ki varsın da beni kızdırıyor sinirlendiriyor yoruyorsun, ya olmasaydın da ellerimi kavuşturup şu koltukta sessisce otursaydım,senin hayalini kursaydım ama kavuşamasaydım daha mi iyiydi...
gecen gun kızım inatlaştı ve kıymet verdigim bir mucevher kutusunu kırdı,cok sinirlendim,bagırmamak icin kendimi zor tuttum,ama o adna daha dusundum,simdi sen olmasaydın ve bu kutu saglam kalsaydı mutlu mu olacaktım,yada sen dogmadan once biri bana cocugun olacak ama su kutu su esya su mucevher kırılacak mahfolacak razı mısın deseydi ne derdim,elbette sahip oldugum herseyden vaz gecer evladım saglıklı olsun derdim,kırsın doksun derdim.Yada uykusuz kaldıgımda cok yoruludgumda eskiden ne kadar boş seyler icin uykusuz kaldıgımı hatırlatıyorum kendime,arkadaş sohbetleri icin,ders calışmak icin...şimdi ise benden başka guvenecek hic bir seyi olmayan ufacık bebem icin uykusuz kalıyorum yoruluyorum,bu yorgunluklar yuce bir amaca hizmet ediyor.
hic ev işi yapma arkadaşım,sadece kendinizi idare edecek kadar işini gor,gerekirse yemekle de ugraşma kahvaltı eder geçiştirirsiniz bir sure. bebek uyudukca sende uyu,biraz enerji toplayınca sabrın da artacaktır.bana diyorlar eee kadın da uyursa işleri kim yapacak yemegi im yapacak,kimse yapmayacak yahu,olmezsiniz ya,bebeginden daha mı kıymetli senin ukundan huzurundan daha mı kıymetli,1-2 ay sabır:emir_bebek:

İnan cok haklisin o benim kiymetlim ama huysuz obur ve kolik :) simdi de meme red etmeye basladi ilk once sol gogsumu istemedi 2 gun sonra sag tarafi da almadi resmen savas cikiyo emzirmeye calisirken o kafasini ceviriyo ben zorla memeyi agzina tikiyorum bi kac gundur adam gibi emziremedigim icin az olan sutum iyice kacti mama vermek zorunda kaldim bu defa daha cok gaz sikismasi yasiyo sanki kolik agrisi yetmiyomus gibi...Rabbim sabrimi siniyo biliyorum ama pes etmicem isyan etmicem rabbim baska dert vermesin hic birimize insallah

Canim benim kizim koligi 6 aya kadar surdu.17 aylik yine mizmiz huzursuz seni korkutmus gibi olmayim.kaxc defa acillk olduk.yine susmadi yine.ilaclar suruplar hikaye.hicbirsey fayda etmiyor.bir bir yazida okumustum.bebeginiz agliyorsa hic dert etmeyin diyor.dusunun sizin aglamak isteyipte aglayamadiklarina bebeginiz agliyor.onu dusunerek rahatlayin.

Hakli sanirim ama o oyle kivranirken insan tas olsa catliyo iste :(

2 aylık bebek için gaz sancısı normal ama aşırıysa Emziriyorsan yediklerine dikkat ediyor musun bazen anneler süt içiyor süt gelsin diye hiç alakası yokmuş yediklerin gazı arttırıyor olabilir havalar soğuk biraz üşüsen gaz yapar ve bu bebeğe de geçer ben temmuz ağustosta çorapla geziodum soğuk almıım diye çok dikkat ettim yediklerime de ve çok sancı yaşamadık normal olması gerektiği kadardı

Yedigime ictigime cok dikkat ediyorum sut zaten sevmem icmem de ama ben yaz kis kisa kollu gezerim sicaga asla tahammulum yok bebek usumesin diye evin ici cok sicak ben askili ve sort la dolasiyorum biraz kalin giyinsem sakir sakir ter dokuyorum malesef :(

bu arada ben de içimi dökmüş gibi oldum burada ama benim sorunlarıma tercüman olmuşsunuz ben de 2 ay nerdeyse hiç uyumadım her fırsatta şikayet ettim ama anladım ki sağlıklı olduğu için o günlere şükretmek lazımmış bebeğim şimdi ağır bir bronşit geçiriyor sesi kısıldı hiç ağlayamıyor kedi gibi vauv vauv diyebiliyor sadece ilaç ve iğnelerden de sürekli uyuyor ama ben onun ağlamasına razıyım yeter ki hasta olmasınlar

Canim benim ya kiyamam rabbim sifa versin insallah en kisa zaman da sagligina kavussun minik melegin cok haklisin rabbim baska dert vermesin insallah

benim kızım da kolikti, 2 haftalıkkken başladı, genelde gündüz iyi olurdu akşam 6 dan sonra başlardı gece yarılarına kadar uyumazdı, uyutmazdı neler çektim, bazen ben de zor dayanıyordum ama geçeceğini de düşünüyordum ve rahatlatıyordum kendimi bizimki çok sürmedi 3 ay civarında geçti, 1 buçuk 2 aylıkkken hat safhadaydı, öyle bir ağlardı ki sanki kesiyorlar en sonunda yorgun düşüp kendiliğinden uykuya dalardı, çok üzülürdüm o dönemde acı çektiğini düşünürdüm ve kahrolurdum anne yüreği dayanmıyor ama geçiyor sabret tek derdi bu olsun...

oğlumun bronşiti iğnelerden sonra iyileşti tekrar gaz sancısı başladı ama 2 gündür gece 4-5 saat kadar uyuyor ve bu uyku da ikimize de yetiyor gündüz de 1-2 saat kesintisiz 15 dakika gibi aralıklarla da birkaç defa uyumaya başladı artık uyanıkken eskisi gibi de ortalığı da yıkmıyor 5-10 dakika kucağa alınmadan sabredebiliyor sanırım yavaş yavaş düzene giriyor bütün sıkıntılı bebeklere allah rahatlamayı nasip etsin

Kolikli bebeğe elektrik süpürgesi sesi ve fön makinası sesi bir nebze iyi geldiğini biliyorum hoş o seslerde bir müddet sonra kafa ağrıtıyor ama en azından uyuyasıya kadar açmayı deneyebilirsin. Birde buzuki orhanın anne karnındaki sesler ile ilgili albümü var benim kızıma açtığımda hemen dalıyor int. Indirmiştim işine yarar belki sağlıcakla...

Back