• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Off bi bakar mısınız :(

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Kızlar kendime çok beğenerek bi pembe bi sarı gömlek aldım aynı model. Daha hic giymeden makineye attım renklilerle yıkadım doğal olarak. Makineyi bi açtım gömleklerin bazı yerlerine mavi boya bulaşmış. :( Nasıl eski haline getirebilirim bi fikriniz var mı? Öyle tamamen renk degistirmemisler sadece nokta nokta mavili lekeler var. Nasıl kurtarıcam bi yardım edin düğünde giyicektim. :(

Zor çıkar arada bir yıka kurut tekrar yika

Geçenlerde aynı şey başıma geldi. Çamaşır suyuyla yani domestoslu su hazırladım ve tişörtümü içine bastım beklettim bikaç saat.. boyalı yerler çıkmış kendi rengi kalmıştı. Gömlek kurumadan ıslağıyla bi an önce yapmanız gerekiyor. Kolay gelsin

Geçenlerde aynı şey başıma geldi. Çamaşır suyuyla yani domestoslu su hazırladım ve tişörtümü içine bastım beklettim bikaç saat.. boyalı yerler çıkmış kendi rengi kalmıştı. Gömlek kurumadan ıslağıyla bi an önce yapmanız gerekiyor. Kolay gelsin
Nasıl yani domestos kendi rengini de soldurmaz mı?

Bende arkadaşın dediği gibi yapmıştım.
Domestoslu suda beklettim, boya gitti kendi rengi kaldı.

Ben olsam kosla vanishle ikisini de ayri ayri ve tek tek bir daha yıkarım kurumadan

Ikisini ayri ayri koslali suda beklet 2 3 saat. Daha sonra makinada yika. Insallah ise yarar.

Çamasır suyu kullanılabilir ama dikkat edin. Çamaşır suyunun iki çeşidi var biri klorlu diğeri oksijenli olan. Siz oksijenliyi kullanmalisinız klorlu olan ağarma ozelligi var banyoda falan kullanılan oksijenli olan daha pahalı. Buraya kadar yazdıklarım kimya bilgisi oksijenli olan markette nasil satılıyor onu hic bilmiyorum bilen bir hanım varsa eklerse sevinirim

Ben bir kova sıcak suda toz çamaşır deterjanını eritip içerisinde bekletiyorum üzerine başka kıyafet solan giysileri. Su soğuyana kadar kıyafeti tutuyorum, 4-5 saat eder ortalama. Sonra da makineye atıp kosla ile ön yıkama yapıp kısa programda uygun ısıda yıkıyorum. Bu şekilde hep çıkardım. Dene istersen. Kovada deterjan çözdürdüğün suyun kıyafeti koyarken kaynar olmamasına dikkat et, biraz soğuk suyla ılıt kıyafeti koyarken ama çok soğuk da olmasın.

Back
X