• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ödenmeyen nafaka için icra?

Teriyaki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2023
777
1.056
33
35
Merhaba hanımlar
Eylül ayından beri oğlumun nafakası baba kişisi tarafından ödenmiyor.
Sorum şu karşı taraf şuan işsiz fakat ben artık beklemek istemiyorum avukat tutmadan icraya versem süreç çok mu zorlar beni. Alacağım nafakanın yarısı avukat ücretine gidecek çünkü.
Birde bu adamla muhatap olmamak için sürekli olarak icradan alamıyor muyuz nafakayı bilen var mı lütfen bilgi !!

Nafakaya hükmedilen gerekçeli kararla birlikte icra takibi başlatabiliyorsunuz. Zaten icra takibi başlatıldıktan sonra oraya yatırmak zorunda. 3 aylık nafakayı yatırmadığı takdirde icra mahkemelerinden tazyik hapsi cezası da çıkıyor. Avukatsız halledebilirsiniz ama iyice araştırın soruşturun öyle yapın. Çok zor değil.

Nafakaya hükmedilen gerekçeli kararla birlikte icra takibi başlatabiliyorsunuz. Zaten icra takibi başlatıldıktan sonra oraya yatırmak zorunda. 3 aylık nafakayı yatırmadığı takdirde icra mahkemelerinden tazyik hapsi cezası da çıkıyor. Avukatsız halledebilirsiniz ama iyice araştırın soruşturun öyle yapın. Çok zor değil.
Şuan işsiz bu birinci sorun
Adresini de bilmiyorum bu da ikinci sorun
Adres bilgisi falan olmadan dava açabilir miyim acaba
Adliyede icra bölümüne gitsem yardım ederler mi bana

boşanma kararını al icraya git. Yanına da bir kalem bir kağıt al. Onlar muhtemelen yardımcı olur. İşsiz olsa bile o birikir faizi hesaplanır. Hesaplarına falan bloke konur. İlla ki öder

Şuan işsiz bu birinci sorun
Adresini de bilmiyorum bu da ikinci sorun
Adres bilgisi falan olmadan dava açabilir miyim acaba
Adliyede icra bölümüne gitsem yardım ederler mi bana
Evet icra müdürlüğüne sorun mutlaka. İşsiz olması nafaka olduğu için önemli değil tabi maaş haczi falan isteyemezsiniz. Ancak adresi bilmeniz gerekir. Tebligat gönderiliyor çünkü ödeme emri tebliğ edilecek. Gerekçeli kararda yazıyordur adres, ya da sistemde kayıtlı adresi vardır ordan görürler. Ama kendi farklı bi yerde duruyorsa süreç uzar.

Merhaba hanımlar
Eylül ayından beri oğlumun nafakası baba kişisi tarafından ödenmiyor.
Sorum şu karşı taraf şuan işsiz fakat ben artık beklemek istemiyorum avukat tutmadan icraya versem süreç çok mu zorlar beni. Alacağım nafakanın yarısı avukat ücretine gidecek çünkü.
Birde bu adamla muhatap olmamak için sürekli olarak icradan alamıyor muyuz nafakayı bilen var mı lütfen bilgi !!
Nafaka işlerinde nasıl yürür bilmiyorum ama yakın zamanda başımıza gelen bir olaydan biliyorum
İcraya vermek için yüzde bilmem kaçını teminat olarak yatırmak gerekiyor önce
Yine bir araştırın siz.
Yüzde 20 miydi ya
10 binse atıyorum 2 bin ödemeniz lazım önce evrak hazırlarken

Nafaka işlerinde nasıl yürür bilmiyorum ama yakın zamanda başımıza gelen bir olaydan biliyorum
İcraya vermek için yüzde bilmem kaçını teminat olarak yatırmak gerekiyor önce
Yine bir araştırın siz.
Yüzde 20 miydi ya
10 binse atıyorum 2 bin ödemeniz lazım önce evrak hazırlarken
Nafakada öyle birşey yok. Karşıdan alırken parayı kesiyor

Back