Bebek İkinci El Ödeme şekli konusunda tavsiye lütfennnn....

ikican

İki prens annesi :))
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
1.146
52
73
Bu sitede yeniyim. Albümlerimdeki ürünlere talip olan arkadaşlar ödeme hususunda sorular soruyorlar. Benim için en uygun ve tabii ki güvenli ödeme şekli nedir? Ptt ile kapıda ödeme şekli satıcı açısından güvenli mi? Zira ürün gönderip parasını alamayan üyeler olmuş. Aynı durumu yaşamak istemem. Şimdiden teşekkürler.

Evet cnm ben artk hep ptt yi kullanıyrum alıcınında ıcı rahat oluyor ucretını odemededen kargoyu teslım alamaz zaten
Ama hesap acman gerek 2,5 tl olan havale parası hesabın olmazsa 5tl oluyr bıda caydırıcı olablir

Son düzenleme:
Canim en iyisi bence de ptt. Ben de onu kullaniyorum. Buradan alım yapan annelerin de tercihi ptt oluyor çoğunlukla.
2 adet kimlik fotokopisi ve 5 tl karsiliginda hesap actirabiliyorsun. Sana en yakın ptt subesine gudip islemini yaparsın. Daha sonra istedigin zaman gidip hesabindaki paralari alabiliyorsun.
Ben istanbuldayım. Burada her odemeden 1 tl masraf aliniyor. Yani ben urunu 20 tl.ye satmissam hesabima 19 tl yatiriyor ptt.
Ama hesabin yoksa bu odan 5 tl oluyor.
Eğer surekli satış yapacaksan mutlaka hesap actirmani tavsiye ederim.

Merhaba arkadaşım,

Öncelikle teşekkürler. Çok yardımcı oldun.
Bugün gerekli şeyleri hazırlayıp gittim ptt şubesine ama hesap açtırmak için merkez e gitmem gerektiği söylendi. Yeni taşındım mühite, yol iz bilmiyorum. Hasta 2 yaşında bir oğlum ve benden bayram öncesi bayağı ürün bekleyen 3 arkadaş var.İnsanların güvenini sarsmak istemiyorum daha yolun başında. Ama bu hafta hesap açtırmam da pek mümkün görünmüyor. Bayram sonrasına kalır büyük ihtimalle. Ne yapmamı tavsiye edersin?

Öncelikle çocuğuna çok geçmiş olsun canım evde bebek veya çocuk olunca uzak yerlere gitmek pek mümkün olamıyor bazen seni çok iyi anlıyorum. Ben de ptt merkeze uzağım oraya gidip 5 tl verip hesap açtırmak istemiyorum. Banka hesabıma eft veya havale ile ödemeyi aldıktan sonra evime en yakın ptt.den kargoyu yolluyorum. Sende bunu teklif et canım veya eldenteslimetmeyi... Zira bir çok sitede peşin ödeme yapılıp kargo ödeme tutarını görünce karşı tarafa yollanıyor zaten. Burada hepimiz anneyiz elimizdeki ürünleri hem bebeğimize yeni şeyler almak hem de başka bebeklerin, annelerin işine yarasın diye satıyoruz. Karşılıklı defalarca yapılan görüşmelerde güven oluşmuşsa zaten sorun yoktur, şüphe etmek yerine bu şekilde çözmeniz daha kolay olur derim, sevgiler..

Son düzenleme:

Alıcılar ürünü görüp öyle almak istiyorsa tek yöntem ptt kargo. Ben de yeniyim burada . ptt yle yollamamı tercih eden var çünkü...

Alıcılar ürünü görüp öyle almak istiyorsa tek yöntem ptt kargo. Ben de yeniyim burada . ptt yle yollamamı tercih eden var çünkü...

Ürünü zaten en son haliyle fotoğraflayıp sayfaya koyuyoruz, kutusunda ptt.den teslim alıyorlar ödemeyi yapıp... neyse hayırlısı olsun.

iyi güzel hoşta alıcı ürünü beğenmedi kargo sana geri geldi farzedelimki büyük bişey bu kargo ücretini kim ödücek, satıcı zararlı çıkmazmı eşyalarımı değerlendireyim derken ?

Bence de güven olayı tamamen. Bende bir çok kez satış yaptım. Satın da aldım Saruboceq adlı arkadaştan.Ben ona güvendim parayı gönderdim. Oda ürünleri gönderdi sağolsun problemsiz. Satış yaparken de öyle. Önce parayı aldım sonra ürünleri kargoladım. Profilini incele daha önce alışverişi olmuş mu diye. Yani arkadaşın dediği gibi hepimiz anneyiz ve gayemiz belli.
kimse haram yemek istemez diye düşünüyorum.

Benim anlatmaya çalıştığımda buydu canım.

Bence bu tür forumlarda en güvenilir ödeme yöntemi Paypal. Hesabı açmak da çok kolay. Tek gereken şey mail adresi ve banka hesap numarası. Paypal hesabını açtıktan sonra da alıcı tarafın da paypal hesabı varsa, ödemeyi buradan yapıyor, sen hemen paypal hesabından bunu görebiliyorsun. Zaten paypaldan sana mail geliyor. Daha sonra da ister kredi kartına istersen de banka hesabına parayı gönderebiliyorsun. Kredi kartına parayı yatıracaksan senden sanırım 7-8 tl kesiyor, hesabına para yatıracaksan parayı kesmiyor ve en geç üç gün içinde para hesabına geçiyor. Mesela benim hesabıma saatine göre aynı gün ya da en geç ertesi gün para yatmış oluyor.

Eğer ürünü beğenmezse demişsin; o zaman iki yöntem var: Satacağın ürünün fotoğraflarını detaylı bir şekilde çekersin. Mesela kıyafet satacaksın, 4-5 yerinden ayrı ayrı çekersin. Sonra da not düşersin, beğenilmediği ya da almaktan vazgeçerseniz kargo size aittir diye

Umarım yardımcı olabilmişimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…