• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Odama el emeği berjer :)

eliferman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
222
0
46
İstanbul
Bu berjeri bir eskicinin önünden geçerken görüp beğenmiştim. O zaman kahverengi deri bir berjerdi.
Eskiciden 5 tl ye koltuğu aldıktan sonra özel bir boya ile mobilya kısımlarındaki boyayı çıkardım. Sonra antik altn sarısına boyadım ahşap kısımlarını. Sonra da vernikledimm.
En son aşama olarakta koltukçuma vererek mor kadife kumaşla kaplattım :)
Hem uygun fiyata hem de dışarıda bulamadığım zevkime uygun bir berjerim oldu. Nasıl beğendiniz mi ?
Belki bu şekilde el emeğini kullanmak isteyenler olur onlara da fikir olsun :)

$adsız.webp
 
çok şık olmuş güle güle kullanın :)

bende atılmak üzere olan bir orta sehpaya sahip çıkıp

boyadım döşemeciye verdim kaplattırdım harika bir puf aynı zamandada orta sehpa oldu

görenler nerden aldın ahh nekadar şıkdiye sorup duruyorlar anlatıyorum inanmıyorlar :))
 
çok teşekkür ederim iltifatlarınız için :) Bana da sürekli nerden aldın diye soruyorlar. Ben yaptım demenin keyfi başka oluyor :)
 
cok güzel olmus gercekten
elinize saglık
koltugun boyasını cıkartma islemini nasıl ve ne kullanarak yaptınız
altın rengi boya sprey boyamı yoksa fırcalımı yapılıyor
ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim
 
Ahşap boyayı Marshall ın bir boya çıkarıcısı var büyük nalbur veya yapı marketlerden bulabilirsiniz.Jel gibi bir madde sürüyorsunuz, bezle silince boyası çıkıyor. Daha sonra koltuğu, ahşap boyamada kullanılan boya ve fırça yardımıyla antik altın sarısı rengine boyadım. En son da sprey vernikle vernikledim cnm.
 
arkadaşım ben bu mobilya işlerinden pek anlamıyorum benim bi orta sehpa var siyah bu aralar beyaz mobilya moda olduğu için beyaz olsun istiyorum yeni de atmaya kıyamıyorum.o yüzden nerde nasıl boyatısrım kaplatırım bilemiyorum ya da bu mümkün mü?sehpa mdf bu arada
 
Canım mdf için aynı işlemler uygulanabilir mi şüphelendim şimdi açıkçası. Çünkü benim berjerin boyllı kısımları ahşaptı ve boyayı çıkarmak mümkün oldu. Mdf lerde aynı şey olurmu bilmem ama rengini değiştirmenin başka bir yolu olabilir araştırmak lazım cnm.
 
Back
X