odaklanamıyorum

topraks

Sana Geliyorum 65...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
5.599
2.557
123
merhaba doktor hanım,

7 yaşında bir oğlum ve 1 yaşında bir kızım var. Kızımın doğumundan bu yana odaklanma sorunu yaşıyorum. Hiç birşeyi tam yapamıyor, organize olamıyorum. Ayrıca çok fazla unutkanlık yaşıyorum. Kapının üzerinde anahtarı unutup alışverişe gidiyorum örneğin. Eskiden bir çırpıda bitirdiğim ya da planladığım işlerin hepsi şu an eksikli. İşime de adapte olamıyorum. Bir sabah işe başlayıp unuttuğum için yapılcakları not ediyorum, fakat bir şey yaparken bambaşka bir iş geliyor aklıma ona yöneliyorum, sonra diğeri diğeri derken bir bakıyorum akşam olmuş ve yarım işlerime yeni yarımlar eklenmiş. Evde de aynı bu şekilde, evimin işini bile yetiştiremiyorum. Daha öncesinde birçok şeye aynı anda yetişen biri olarak bu durum beni istemediğim ve engelleyemediğim şekilde rahatsız ediyor. Etrafımda eşim dahil bana yardımcı olan yakınlarım var fakat ben kendim yapamadığım için sıkıntıdayım. Artık etrafımdaki insanların bana beceriksiz gözüyle baktıklanını hayal ediyorum. Bu bir hastalık mıdır? Yoksa iki çocuklu çalışan bayanlar genelde böyle mi? Bu halimi düzeltmeme psikolog mu psikiyatr mı bana yardımcı olur bilemiyorum. Yol gösterebilirseniz sevinirim.

Merhaba Topraks,
Doğum yapalı bir sene olmasına rağmen bu şikayetleriniz sürüyorsa ve süt vermeniz tamamlandıysa öncelikle bir psikiyatra giderek teşhis ve gerekli ilaç tedavinizi başlatın. Sonrasında da bir psikologa başvurarak bir süre yeni sistem içinde nasıl sağlıklı ve dengeli varolabileceğiniz konusunda bir süre destek alın. Zamanı belki de daha doğru yönetmeyi öğrenmelisiniz. Bunlara başvuracağınız meslektaşlarım sizi gördükten sonra karar vereceklerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…