Oda TV'DEN başörtüsü provokasyonu

savrukzeynep

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
1.704
1.735
133
Odatv'den başörtüsü provokasyonu

Hukuk
03 Kasım 2015, 16:45
Odatv'den hakim ve savcılar üzerinden başörtüsü provokasyonu tertipledi.
Oda Tv adlı maocu site bugün bir provokasyon haberine imza attı. Başörtülü bir hakimin fotoğrafını paylaşıp haberi şu şekilde servis etti "1 Kasım seçimlerinde AKP'nin tek başına iktidar olmasının ardından bir hakim kürsüye türbanlı oturdu."

Açık açık provokasyon yapan site aynı zamanda din ve diyanete düşman tavrını da bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Seçimlere gölge düşürmek ve Türkiye'deki başörtülüleri yok sayan bir anlayışla yayın hayatını sürdüren bu sitenin daha önce de benzer birçok habere imza attığı bilinen bir durum.

HAKİM VE SAVCILAR BAŞÖRTÜSÜYLE GÖREV YAPABİLİR
HSYK Genel Sekreter Yardımcısı imzasıyla 1 Haziran'da gönderilen genelgede hakim ve savcıların da müzakere ve duruşmalarda başörtüsüyle görev yapması gündeme gelmiş HSYK yetkilileri, Genel Sekreter Yardımcısının mevzuat açısından bir tespit yaptığını belirtmiş, Türkiye'de şu anda hâkim savcıların başörtüsüyle görev yapmasıyla ilgili yasal bir engel olmadığını vurgulamıştı.

YASAL HİÇBİR ENGEL YOK
Hakim ve savcıların görevleri sırasında başörtüsü takmalarında mevzuat açısından bir engel bulunmadığının ortaya konulduğunu kaydeden yetkililer, "Yazı, sadece mevzuatın röntgenini çekmiş, ilgili yere bildirmiş. Hakim ve savcıların başörtüsü takamayacağı yönünde yasal bir mevzuat engeli yok" tespitini yapmıştı.

http://m.haber7.com/haberDetay.php?id=1636871

ilgili haberi merak ettim arattım buymuş:
Seçimden sonra ilk türbanlı hakim

1 Kasım seçimlerinde AKP'nin tek başına iktidar olmasının ardından bir hakim kürsüye türbanlı oturdu.

1 Kasım seçimlerinde AKP'nin tek başına iktidar olmasının ardından bir hakim kürsüye türbanlı oturdu. İstanbul Anadolu 3.Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görevli kadın hakim duruşmalara türban takarak çıkmaya başladı. Olayı Hukukta Sol Tavır Derneği görüntüleyerek sosyal medya hesabından paylaştı.

İşte o hakimin görüntüsü:
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreterliği, Yargıtay’ın başvurusu üzerine hâkim ve savcıların başörtülü olarak görev yapabileceklerini bildirmişti. Yargıtay Başkanlığı, 26 Şubat’ta HSYK’ya bir yazı yazarak “Yargıtay’da görev yapan tetkik hâkim ve Cumhuriyet savcılarının Yargıtay kurulları ve dairelerde yapılan müzakereler ve mürafaalar (duruşmalar) esnasında başı kapalı olarak görev yapıp yapmayacakları hususunda” görüş talep etti. Yargıtay’ın bu yazısına aynı gün Genel Sekreter Yardımcısı Kanıcı imzasıyla 2 sayfalık bir yanıt verildi. Yanıtta, Kamu Kurul ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik hükümlerine yer verildi.

Aynı yönetmelikteki 6. maddede yer alan “Resmi elbise (üniforma) giymek zorunda olanlar” ibaresinin 2013 yılında Bakanlar Kurulu’nun yaptığı değiştirilerek “Emniyet hizmetleri sınıfına mensup olanlar, hâkimler, savcılar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapanlar ilgili kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabidirler” hükmünün getirildiğine dikkat çekildi. Yazıda aynı değişiklikle “Binalar dahilinde başı açık bulunmak kaidedir” ifadesinin de yürürlükten kaldırıldığı vurgulandı.

Sol Tavır Derneği'nin sosyal medya hesabından paylaştığı o fotoğrafın ekran görüntüsü

03.11.2015 16:29 Karakter boyutu :

http://odatv.com/secimden-sonra-ilk-turbanli-hakim-0311151200.html

http://odatv.com/secimden-sonra-ilk-turbanli-hakim-0311151200.html
1 Kasım seçimlerinde AKP'nin tek başına iktidar olmasının ardından bir hakim kürsüye türbanlı oturdu. İstanbul Anadolu 3.Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görevli kadın hakim duruşmalara türban takarak çıkmaya başladı. Olayı Hukukta Sol Tavır Derneği görüntüleyerek sosyal medya hesabından paylaştı.
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreterliği, Yargıtay’ın başvurusu üzerine hâkim ve savcıların başörtülü olarak görev yapabileceklerini bildirmişti. Yargıtay Başkanlığı, 26 Şubat’ta HSYK’ya bir yazı yazarak “Yargıtay’da görev yapan tetkik hâkim ve Cumhuriyet savcılarının Yargıtay kurulları ve dairelerde yapılan müzakereler ve mürafaalar (duruşmalar) esnasında başı kapalı olarak görev yapıp yapmayacakları hususunda” görüş talep etti. Yargıtay’ın bu yazısına aynı gün Genel Sekreter Yardımcısı Kanıcı imzasıyla 2 sayfalık bir yanıt verildi. Yanıtta, Kamu Kurul ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik hükümlerine yer verildi.

Aynı yönetmelikteki 6. maddede yer alan “Resmi elbise (üniforma) giymek zorunda olanlar” ibaresinin 2013 yılında Bakanlar Kurulu’nun yaptığı değiştirilerek “Emniyet hizmetleri sınıfına mensup olanlar, hâkimler, savcılar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapanlar ilgili kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabidirler” hükmünün getirildiğine dikkat çekildi. Yazıda aynı değişiklikle “Binalar dahilinde başı açık bulunmak kaidedir” ifadesinin de yürürlükten kaldırıldığı vurgulandı.

Sol Tavır Derneği'nin sosyal medya hesabından paylaştığı o fotoğrafın ekran görüntüsü:

haberde hakim'in görüntüsü de vardı ama ben eklememeyi tercih ettim, zira bunu doğru bulmuyorum. bunlar gerçekten çok korkunç şeyler.
önemli olan o hakimin başına taktığı örtü değildir, hakimin vicdanı örtülü olmadığı sürece, müslüman mı ateist mi kimseyi ilgilendirmez.
başörtülü hakimin "laik" birine tarafsız davranmayacağından mı korkuyorsunuz?
alevi bir erkek hakimin ya da ateist bir hakimin tarafsız davranacağından %100 emin misiniz?
gerçekten yoruldum bu ülkeden yav.
sağcısından da sözüm ona solcusundan da yoruldum.
derneğe bak "sol tavırmış" bayağı bir solcuymuşsunuz arkadaş, soldan soldan devam edin siz.

"Aman efendim başörtülü hakim, başörtülü öğretmen, başörtülü doktor, başörtülü öğrenci..."

Ne gerek var bunlara, bu vurgulamalara?
Bu insanların kafasındakileri gerçekten anlamıyorum.
Başörtülü olunca ne oluyor?

Hep söylenen yerli yersiz bir cümle kalıbı var ya... Heh işte o buraya uygun,

"Sene olmuş 2015, biz hala insanları giyinişine göre sınıflandırıyoruz."

sen önce açmışsın. kibleyim kendimi .
dedimde içerik farklı.neyse munea yazdım. olmazsa kapar benimkini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…