- 15 Aralık 2009
- 8.455
- 19.231
-
- Konu Sahibi Anestezist07
bence babasına söylemeinanın bana da pek bir şey anlatmadı ama babası vücudunda sigara söndürmüş kolları sigara yanığı dolu.. doğru bir şey yapar mıyım emin değilim.. babasının facebookta arkadaşları açık yani görebiliyorum onunda aynı soyadını taşıyan bir bayana mesaj attım umarım mesajımı görür ve bana döner
eşyaları burda ama kendisi yok,nerde olduğunu bilmiyorum .. bana yaptığı suçlamadan sonra fazlasıyla sıcak samimi içten davrandım ama benden bu kadarSon durum nedirgerçekten çok üzüldüm. Polise gitseydi en azından bu gecelik. Kadın sığınma evine gidemezmi acaba polis vasıtasıyla
hayır efendim,bende ekli değilHenuz 1 aydir taniyorsunuz ama babasinin face hesabi sizde ekli oyle mi?
Ben mi yanlis anladim bilmiyorum ama eger dogru anladiysam anlatmadiginiz baska seylerde var gibime geliyor.
Hah tamam simdi oldu.hayır efendim,bende ekli değilkimliğinden görmüştüm babasının adını.. baktım face hesabı vardı çünkü oda arkadaşım çok küçükken birlikte çekindikleri fotoğrafı buldum biraz facebook hesabını kurcalayınca.. ama eklemedim o cesareti bulamadım o kadar burnumu sokmak istemedim bildiğim her şeyi fazlasıyla anlattım inanın ki bende başka bir şey bilmiyorum..
haklısınız ben hiç karışmayacağım , başının çaresine bakar umarımHah tamam simdi oldu.
Diger turlu sizde ekli gibi bir anlam cikardim o yuzden boyle soyledim.
Madem ekli degil hic eklemeyin ve hatta babasini olaya dahil etmeyin.
Zaten adam gibi bir baba olsaydi kizini bi sekilde bulur babaligini yapardi.
arkadaşlar oda arkadaşımı çocukken ailesi devlet yurduna bırakmış hiç arayıp sormamışlar.. benim yurdumda kalıyor aynı odadayız istanbulda bi üniversitenin kantininde çalışıyor ve yurt yetkilisi onun yurttan ayrılması gerektiğini belirtti şimdi eşyalarını topluyor benim istanbulda kimsem yok yoksa oraya git derdim ama babasının facebook hesabı var bende, ona söylesem mi kızının gideceği yer yok sokakta kaldı sen ne biçim bi babasın deyip sitem etmek istiyorum kız bu gece sokakta kalacağım dedi ya içim acıdı
Amma abartılmış ya... AILESI YOK diye değil, kız besbelli sorunlu, yurttan kovuluyor, torpille kalabildiği yurtta oda arkadaşını hırsızlıkla suçluyor. ilkokuldan sonra okumamış kafa başka şekilde çalışmış. siz de sizin başınıza iş açma veya size zarar verme ihtimali olan biriyle sınanırsanız daha objektif bakabilirsiniz sanırım. Ben tanımadığım sorunsuz bir insanla aynı odada kalmaya bile çekinirim, konu sahibinde iyi cesaret varmış.Ailesi yok diye bu şekilde ayrımcılık yapmak hem ayıp, hem günah...
Amma abartılmış ya... AILESI YOK diye değil, kız besbelli sorunlu, yurttan kovuluyor, torpille kalabildiği yurtta oda arkadaşını hırsızlıkla suçluyor. ilkokuldan sonra okumamış kafa başka şekilde çalışmış. siz de sizin başınıza iş açma veya size zarar verme ihtimali olan biriyle sınanırsanız daha objektif bakabilirsiniz sanırım. Ben tanımadığım sorunsuz bir insanla aynı odada kalmaya bile çekinirim, konu sahibinde iyi cesaret varmış.
Evet o kişi kendi seçmedi bu hayatı ama tek değil. Kendine sunulan imkanları değerlendiren binlerce yurtta büyümüş insan var. imkanlara bu kadar Kötüye kullanmış kız, konu sahibinin merhametiyle mi düzelecek? konu sahibinin kendisini tehlikeye atmasına değer mi kendi sorumluluğunu alamayan biri için? Bu kadar polyannacı olmayalım.
Öncelikle yaptığın taktire değer ve söyle bence babasınaarkadaşlar oda arkadaşımı çocukken ailesi devlet yurduna bırakmış hiç arayıp sormamışlar.. benim yurdumda kalıyor aynı odadayız istanbulda bi üniversitenin kantininde çalışıyor ve yurt yetkilisi onun yurttan ayrılması gerektiğini belirtti şimdi eşyalarını topluyor benim istanbulda kimsem yok yoksa oraya git derdim ama babasının facebook hesabı var bende, ona söylesem mi kızının gideceği yer yok sokakta kaldı sen ne biçim bi babasın deyip sitem etmek istiyorum kız bu gece sokakta kalacağım dedi ya içim acıdı
Maalesef öyle oluyor. 18 yaşına geldi mi yurtta kalma hakkı bitiyor ve sokakta bile kalsa atıyorlar. Küçük bir şehirde yaşarken bizzat şahit oldum.ve o kızları kapıda kurt gibi bekleyen serserilerede. Nasilsa gidecek yeri yok diye biseylere mecbur bırakılıyor. Yurtlar bunun farkında ve biliyor ama hiçbişey yapmıyor. Prosedür mantigindaÖyle bir durum yok.Yaşı 18 oldu diye kimse yurttan atamaz.Başka bir iş var o işte.Okuyorsa bu kız okulu bitene kadar 24 yaşına kadar devet koruması altında olur.aile sosyal politikalar il müdürlüğü bu konuyla ilgilenir.
Lafa gelince topluma kazandırmak da topluma kazandırılması için kimseye bir faydanız dokundu m? Çocuğunuza eş olarak topluma kazandırılması gereken birini uygun görür müsünüz? Biraz objektif olalım. :) tamam topluma kazandıralım ama bunun için aynı odada uyumamız hayatımıza sokmamız Şart değil.Konu sahibinin iki satırlık yazısıylamı anladın kızın bu kadar sorunlu ve tehlikeli olduğunu..Allah kimseyi ailesizlikle ve yoklukla sınamasın. Bu gibi insanları dışlamak yerine, topluma kazandırmaktan yanayım. Abartan ben değil sensin gibi sanki
Lafa gelince topluma kazandırmak da topluma kazandırılması için kimseye bir faydanız dokundu m? Çocuğunuza eş olarak topluma kazandırılması gereken birini uygun görür müsünüz? Biraz objektif olalım. :) tamam topluma kazandıralım ama bunun için aynı odada uyumamız hayatımıza sokmamız Şart değil.
İstediğim yere yorum yaparım.Ah canım ya, napım şimdi sana kime yardım ettiğimi mi anlatayım..ne anlamı var o zaman yapılan iyiliğin, Düşene bir tekme de sen vur mu diyeyim. Ne dememi istersin. Çocuğum tabikide anası olmayan, babası olmayan, yoksul, engelli her türlü çocukla arkadaşlık yapabilir çünkü ben ona önce vicdanlı olmayı öğretiyorum...sizin öğrenemediğiniz şeyi. Artık alıntı yapma, senin fikrinle ve yaşınla benimkisi bir değil. Siz konuya yorum yapın.
İstediğim yere yorum yaparım.
konuyu saptırıyorsunuz, engelli, annesi, babası olmayan,yoksul insanlarla ne alakası var konunun. Konu sahibi Arkadaşımın annesi babası yok dese kimse aman bulaşma der miydi? anne baba kaybetmenin bu konuyla ne alakası var? bunlar topluma kazandırılması gereken insan kategorisinde değil bunlar zaten normal insan. Konu 'topluma kazandırılması gereken' insanlar. Ayrı frekanslarda olduğumuz kesin.
eğer birine hitaben yazıyorsam istediğim gibi alıntı da yapabilirim.İstediğin yere tabiki yorum yapabilirsin ama benden alıntı yaparak değil. Evet konumuz bir genç kız. Yurtlarda büyümüş, hayat mücadelesinde okuyamamış, kötü yola düşmeden bir yurda girip çalışmaya başlamış. Yurt parasını ödeyip oraya sığınmış. Huyu kötü olmuş olabilir ama yaşantısına bakıldığında kendi ayaklarının üzerinde, ekmek parası kazanmaya çalışan bir insan profili çiziyor. Sen ne yaptın hemen kıza kötü, tehlikeli damgası yapıştırdın, uzak durmak gerek dedin falan filan. Ama konu sahibi vicadanlı bir kızmış hala merak ediyor arkadaşını ve belki elinden gelse yardım edecek..Böyle güzel düşünen gençlerimizde var toplumda..Ama sen tanımadığın halde, nerden anladın kızın bu kadar kötü olduğunu, nasıl bir ön yargı..Sen nasıl istersen öyle yaşa canım, ama rica ediyorum polemik yaratmak için başkalarının yorumu üzerine yorum yazma. Git konu sahibine yaz fikrini söyle. Gerçekten boşa vaktimi alıyorsun. hadi iyi gecelerin olsun buda son olsun. bye
peki canım.eğer birine hitaben yazıyorsam istediğim gibi alıntı da yapabilirim.