- 7 Ekim 2009
- 4.295
- 5.167
-
- Konu Sahibi Anestezist07
arkadaşlar oda arkadaşımı çocukken ailesi devlet yurduna bırakmış hiç arayıp sormamışlar.. benim yurdumda kalıyor aynı odadayız istanbulda bi üniversitenin kantininde çalışıyor ve yurt yetkilisi onun yurttan ayrılması gerektiğini belirtti şimdi eşyalarını topluyor benim istanbulda kimsem yok yoksa oraya git derdim ama babasının facebook hesabı var bende, ona söylesem mi kızının gideceği yer yok sokakta kaldı sen ne biçim bi babasın deyip sitem etmek istiyorum kız bu gece sokakta kalacağım dedi ya içim acıdı
ha birde isterseniz bi genç kız sığınma evi vardı üsküdarda oraya da yönlendirebilirsiniz adresi vermiyorlar töreden kaçan kızlar olduğu için geçici bir süre yardım edebilirler pek tanımadığınızı sonradan okudum en azından sizde elinizden geleni yapmış olursunuz, çok üzüldüm allah yardımcısı olsun keşke elimden birşey gelse ama aklıma bbişey de gelmiyor.. benimde evde küçük çocuğum annem ben varız yerimiz olsa seve seve..bilmiyorum :/ gidecek yerinin olmadığını söylüyor bende uzak bi şehirden geldim istanbula okumaya burda kimsen yok yoksa yardımcı olmayı çok isterdim.. sizce babasına söylemeli miyim .. gerçekten çok üzüldüm
ayrıca o nasıl bir yurt. ben olsam öğrenci olmayan ve aileden sorunlu birini oda arkadaşı olarak istemezdim.
Aileden sorunlu derken,kızı ailesi yurda bırakmış ggitmiş kız aileden sorunlu değil kızın ailesi sorunlu.Bizleri annlerimiz babalarımız el üste tutarken onlar 10 kişilik odalar da tek başlarına büyümeye çalışmış.18 yaşına gelmiş kovulmuş..Gitmiş namusuyla iş bulmuş çalışıp birde yurt bulmuş onun parasını çdüyor ve siz bu kişileri ''vebalı'' görerek oda arkadaşı olarak istemezdim diyorsunuz??
Ne diyeyim Allah herkese önce vicdan versin..
Arkadaşınız ne mezunu ,yurtta yetişen çocuklar eğer üniversite okumazsa memur olarak atanıyor diye böyle bir haklarını var biliyorum,arkadaşınız bunu araştırsın,kalacak yer için ise sığınma evlerini arayabilir.arkadaşlar oda arkadaşımı çocukken ailesi devlet yurduna bırakmış hiç arayıp sormamışlar.. benim yurdumda kalıyor aynı odadayız istanbulda bi üniversitenin kantininde çalışıyor ve yurt yetkilisi onun yurttan ayrılması gerektiğini belirtti şimdi eşyalarını topluyor benim istanbulda kimsem yok yoksa oraya git derdim ama babasının facebook hesabı var bende, ona söylesem mi kızının gideceği yer yok sokakta kaldı sen ne biçim bi babasın deyip sitem etmek istiyorum kız bu gece sokakta kalacağım dedi ya içim acıdı
arkadaşım eşyalarını yarın almak için topladı dolabına koydu ve gitti bu gece nerde kalacak bilmiyorum bana yaptığı suçlamaya rağmen ona yakın davrandım ama şimdi arayıp nerdesin diye soracak kadar da saygısız değilim kendime karşı... benim de bi kalbim var ve çok kırıldım.. söyledim ona nereye gitmedi gerektiini beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederimArkadaşınız ne mezunu ,yurtta yetişen çocuklar eğer üniversite okumazsa memur olarak atanıyor diye böyle bir haklarını var biliyorum,arkadaşınız bunu araştırsın,kalacak yer için ise sığınma evlerini arayabilir.
demogoji yapmayın. en yakın iki arkadaşım yurtta büyümüş devlette onları liseden sonra memur yapmış. sokağa atmamış yani.birde lojman vermiş.bu kızı niye kovmuşlar acaba? ayrıca yurtta cüzdan çalınmış başkasına iftira atmış. önceki kaldığı yerden kovulmuş falan filannn...
kusura bakmayın ama 18 yaşında istanbul gibi bi yere okumaya gönderdiğim yavrum daha güvenilir yerlerde kalsın isterim. hırsızlıkla suçlansın yıpransın istemem.
ayrıca üzerinde sigara söndüren babası kızının arkadaşına neler yapmaz ki???? bu iş göründüğü kadar basit değil bence
yapma yaaarkadaşlar oda arkadaşımı çocukken ailesi devlet yurduna bırakmış hiç arayıp sormamışlar.. benim yurdumda kalıyor aynı odadayız istanbulda bi üniversitenin kantininde çalışıyor ve yurt yetkilisi onun yurttan ayrılması gerektiğini belirtti şimdi eşyalarını topluyor benim istanbulda kimsem yok yoksa oraya git derdim ama babasının facebook hesabı var bende, ona söylesem mi kızının gideceği yer yok sokakta kaldı sen ne biçim bi babasın deyip sitem etmek istiyorum kız bu gece sokakta kalacağım dedi ya içim acıdı
inanın bana da pek bir şey anlatmadı ama babası vücudunda sigara söndürmüş kolları sigara yanığı dolu.. doğru bir şey yapar mıyım emin değilim.. babasının facebookta arkadaşları açık yani görebiliyorum onunda aynı soyadını taşıyan bir bayana mesaj attım umarım mesajımı görür ve bana döner
şimdi ironi mi yaptınız anlayamadım ?yapma yaa
benim bu konuda pek bilgim yoktu onu bilgilendirmemişler sanırımama devlet yurdunda büyüdüyse kamuya girme hakkı var. 2000 lira maaş alır neden bunu değerlendirmiyor:S
okudum yazınızı ve üzüldüm anlamında dedimşimdi ironi mi yaptınız anlayamadım ?
benim bu konuda pek bilgim yoktu onu bilgilendirmemişler sanırımilkokul mezunu, belki o yüzden de memur olamamış olabilir
ayrıca o nasıl bir yurt. ben olsam öğrenci olmayan ve aileden sorunlu birini oda arkadaşı olarak istemezdim.
şimdi ironi mi yaptınız anlayamadım ?
benim bu konuda pek bilgim yoktu onu bilgilendirmemişler sanırımilkokul mezunu, belki o yüzden de memur olamamış olabilir