oda arkadaşım kimsesiz ve şu an eşyalarını topluyor..

babası onu aramamış,yurda bırakmışlar.
sigara söndürmüş vs. demiş.
ama bu kız okumamış bile.
bence farklı bir çevresi olabilir.
sigara izleri de onlardan kalma...
zor durumda kalması çok kötü ama sana anlatmadığı çok şey var.

arkadaşlar oda arkadaşımı çocukken ailesi devlet yurduna bırakmış hiç arayıp sormamışlar.. benim yurdumda kalıyor aynı odadayız istanbulda bi üniversitenin kantininde çalışıyor ve yurt yetkilisi onun yurttan ayrılması gerektiğini belirtti şimdi eşyalarını topluyor benim istanbulda kimsem yok yoksa oraya git derdim ama babasının facebook hesabı var bende, ona söylesem mi kızının gideceği yer yok sokakta kaldı sen ne biçim bi babasın deyip sitem etmek istiyorum kız bu gece sokakta kalacağım dedi ya içim acıdı :KK43:

o eğer kalacak yerim yok diyosa yoktur bende yurttan çıkmayım bi ara özel yurtta kaldım, benide aynı şekilde çıkardılar gittim sokakta kaldım, bence babasına söylemeyin ama tanıdığınız bi arkadaşınız falan varsa eğer evine alabilecek geçici bir süre en azından kalabilir çalışıyormuş zaten eve bi miktar para da verebilir öylr birşey yapabilirmisiniz? çünkü babasına söylemek onu daha fazla sokağa itecek, ayrıca bu kadar ince düşündüğünüz için allah sizden razı olsun böyle insanlar lazım bize..

bilmiyorum :/ gidecek yerinin olmadığını söylüyor bende uzak bi şehirden geldim istanbula okumaya burda kimsen yok yoksa yardımcı olmayı çok isterdim.. sizce babasına söylemeli miyim .. gerçekten çok üzüldüm :KK61:
ha birde isterseniz bi genç kız sığınma evi vardı üsküdarda oraya da yönlendirebilirsiniz adresi vermiyorlar töreden kaçan kızlar olduğu için geçici bir süre yardım edebilirler pek tanımadığınızı sonradan okudum en azından sizde elinizden geleni yapmış olursunuz, çok üzüldüm allah yardımcısı olsun keşke elimden birşey gelse ama aklıma bbişey de gelmiyor.. benimde evde küçük çocuğum annem ben varız yerimiz olsa seve seve..

ayrıca o nasıl bir yurt. ben olsam öğrenci olmayan ve aileden sorunlu birini oda arkadaşı olarak istemezdim.

Aileden sorunlu derken,kızı ailesi yurda bırakmış ggitmiş kız aileden sorunlu değil kızın ailesi sorunlu.Bizleri annlerimiz babalarımız el üste tutarken onlar 10 kişilik odalar da tek başlarına büyümeye çalışmış.18 yaşına gelmiş kovulmuş..Gitmiş namusuyla iş bulmuş çalışıp birde yurt bulmuş onun parasını çdüyor ve siz bu kişileri ''vebalı'' görerek oda arkadaşı olarak istemezdim diyorsunuz??

Ne diyeyim Allah herkese önce vicdan versin..

Aileden sorunlu derken,kızı ailesi yurda bırakmış ggitmiş kız aileden sorunlu değil kızın ailesi sorunlu.Bizleri annlerimiz babalarımız el üste tutarken onlar 10 kişilik odalar da tek başlarına büyümeye çalışmış.18 yaşına gelmiş kovulmuş..Gitmiş namusuyla iş bulmuş çalışıp birde yurt bulmuş onun parasını çdüyor ve siz bu kişileri ''vebalı'' görerek oda arkadaşı olarak istemezdim diyorsunuz??

Ne diyeyim Allah herkese önce vicdan versin..

demogoji yapmayın. en yakın iki arkadaşım yurtta büyümüş devlette onları liseden sonra memur yapmış. sokağa atmamış yani.birde lojman vermiş.bu kızı niye kovmuşlar acaba? ayrıca yurtta cüzdan çalınmış başkasına iftira atmış. önceki kaldığı yerden kovulmuş falan filannn...

kusura bakmayın ama 18 yaşında istanbul gibi bi yere okumaya gönderdiğim yavrum daha güvenilir yerlerde kalsın isterim. hırsızlıkla suçlansın yıpransın istemem.

ayrıca üzerinde sigara söndüren babası kızının arkadaşına neler yapmaz ki???? bu iş göründüğü kadar basit değil bence

arkadaşlar oda arkadaşımı çocukken ailesi devlet yurduna bırakmış hiç arayıp sormamışlar.. benim yurdumda kalıyor aynı odadayız istanbulda bi üniversitenin kantininde çalışıyor ve yurt yetkilisi onun yurttan ayrılması gerektiğini belirtti şimdi eşyalarını topluyor benim istanbulda kimsem yok yoksa oraya git derdim ama babasının facebook hesabı var bende, ona söylesem mi kızının gideceği yer yok sokakta kaldı sen ne biçim bi babasın deyip sitem etmek istiyorum kız bu gece sokakta kalacağım dedi ya içim acıdı :KK43:
Arkadaşınız ne mezunu ,yurtta yetişen çocuklar eğer üniversite okumazsa memur olarak atanıyor diye böyle bir haklarını var biliyorum,arkadaşınız bunu araştırsın,kalacak yer için ise sığınma evlerini arayabilir.

Bende arkadaşınızın size anlatmadigi cok fazla şey olduğunu dusunenlerdenim. Babasına da haber vermeyin bence. Istese ikisi de birbirine sahip çıkardı. Eksik maaş vermelerini kabul etmediginden işten ayrılacak kadar kendine guveniyorsa, zorluklarindan da ustesinden gelebileceğini umuyorum.

Arkadaşınız ne mezunu ,yurtta yetişen çocuklar eğer üniversite okumazsa memur olarak atanıyor diye böyle bir haklarını var biliyorum,arkadaşınız bunu araştırsın,kalacak yer için ise sığınma evlerini arayabilir.
arkadaşım eşyalarını yarın almak için topladı dolabına koydu ve gitti bu gece nerde kalacak bilmiyorum bana yaptığı suçlamaya rağmen ona yakın davrandım ama şimdi arayıp nerdesin diye soracak kadar da saygısız değilim kendime karşı... benim de bi kalbim var ve çok kırıldım.. söyledim ona nereye gitmedi gerektiini beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim :KK52:

babası zaten isteseydi bulurdu kızını..kızda çok güvenseydi arardı zaten babasını. bence aramayın.

demogoji yapmayın. en yakın iki arkadaşım yurtta büyümüş devlette onları liseden sonra memur yapmış. sokağa atmamış yani.birde lojman vermiş.bu kızı niye kovmuşlar acaba? ayrıca yurtta cüzdan çalınmış başkasına iftira atmış. önceki kaldığı yerden kovulmuş falan filannn...

kusura bakmayın ama 18 yaşında istanbul gibi bi yere okumaya gönderdiğim yavrum daha güvenilir yerlerde kalsın isterim. hırsızlıkla suçlansın yıpransın istemem.

ayrıca üzerinde sigara söndüren babası kızının arkadaşına neler yapmaz ki???? bu iş göründüğü kadar basit değil bence

Demogojiyi ben mi yapıyorum? Ben yazılan konunun üzerinden gidiyorum,farklı bir yorum katmıyorum.Katsaydım demogoji olurdu belki:stop: Endişeler doğru olabilir ama ilk yazdığınız da endişelenir gibi değil de direk üst perdeden bakar gibi yazmanızadır lafım.
Herkes çocuklarını güvenilir biryerlere göndermek ister,bu olayda benimde kafama oturmayan şeyler var zaten benim tek üzüldüğüm bu kızın basında değil sadece bu olay,Ğlkede o kadar cok yurtta buyumus cocuk var ki ve bunlaın maalesef bu toplum tarafından dışlanması..Buda demogojıye giriyorsa,siz haklısınız:KK66:

yapma yaa :KK43:

ama devlet yurdunda büyüdüyse kamuya girme hakkı var. 2000 lira maaş alır neden bunu değerlendirmiyor:S

Bu babaya haber haber verilmez kızı satmayada kalkalr bence haber verme belki kk kadınları bir yer bulur
inanın bana da pek bir şey anlatmadı ama babası vücudunda sigara söndürmüş kolları sigara yanığı dolu.. doğru bir şey yapar mıyım emin değilim.. babasının facebookta arkadaşları açık yani görebiliyorum onunda aynı soyadını taşıyan bir bayana mesaj attım umarım mesajımı görür ve bana döner :KK43:

şimdi ironi mi yaptınız anlayamadım ?:KK64:

benim bu konuda pek bilgim yoktu onu bilgilendirmemişler sanırım :110: ilkokul mezunu, belki o yüzden de memur olamamış olabilir :KK64:

bu konu üstünde dursun. devlet bu durumda olanlara yardımcı oluyor. hakkında hayırlısı olsun. inşALLAH başına kötü şeyler gelmez

Çok üzüldüm ama ben de bazı arkadaşlar gibi size anlatmadığı şeylerin olabileceğinden şüpheleniyorum. Yine de kız tek başına ise bir şekilde yardım etmek gerek fakat babaya haber vermek çok mantıklı değil çünkü baba gibi baba olsa zaten kızı böyle tek başına bırakmaz.

Çok zor bir durum . Allah yardımcısı olsun. Ama babayı bence de karıştırmayın. Sonucta tanımıyorsunuz

Son durum nedir:KK17: gerçekten çok üzüldüm. Polise gitseydi en azından bu gecelik. Kadın sığınma evine gidemezmi acaba polis vasıtasıyla

X