oda arkadaşım kimsesiz ve şu an eşyalarını topluyor..

yurt sahibinin bi tanıdığı aracılığıyla yani torpille girmiş yurda .. çalıştığı işten 1100 tl maaş alıyormuş bana öyle söyledi ama bu ay 600 tl vermişler sadece.. o da 500 tl sini yurda vermiş 100 lira harçlığım var onu da bi arkadaşıma vericem ondan borç almıştım dedi :/ 1 aydır falan aynı odada kalıyoruz 18 yaşını doldurunca devlet yurdu sokağa atmış kızı :KK64:

Öyle bir durum yok.Yaşı 18 oldu diye kimse yurttan atamaz.Başka bir iş var o işte.Okuyorsa bu kız okulu bitene kadar 24 yaşına kadar devet koruması altında olur.aile sosyal politikalar il müdürlüğü bu konuyla ilgilenir.

ayrıca o nasıl bir yurt. ben olsam öğrenci olmayan ve aileden sorunlu birini oda arkadaşı olarak istemezdim.
ben olaya bu şekilde bakmıyorum kızın kalacak yeri yoksa sığınacak bi 4 duvar arıyorsa kendine aynı odada kalmamızın bi sakıncası yok diye düşünüyorum.. sokakta kalacağına ?:KK64:

yurt sahibinin bi tanıdığı aracılığıyla yani torpille girmiş yurda .. çalıştığı işten 1100 tl maaş alıyormuş bana öyle söyledi ama bu ay 600 tl vermişler sadece.. o da 500 tl sini yurda vermiş 100 lira harçlığım var onu da bi arkadaşıma vericem ondan borç almıştım dedi :/ 1 aydır falan aynı odada kalıyoruz 18 yaşını doldurunca devlet yurdu sokağa atmış kızı :KK64:
arkadaşının borcu biraz daha geciksin canım Allah Allah

devlet yurduna neden gitmiyor. oraya gitsin. misafir olarak bile kalabilir. parası felan yoksa il sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvursun. yada aile sosyal politikalar il müdürlüğüne başvursun.
bahçelievlerde bi yurtta kaldığını sonra da atıldığını söyledi bana :KK43:

sosyal hizmetler için başvuru yapmayacak. oraya gidip mağdur olduğunu anlatacak. onlar hal çaresine bakarlar. yaş önemli değil. okuyor sanırım.
okumuyor ilkokul mezunu, liseyi de dışardan okumaya çalışıyormuş ama sınavlarına girmediğini söyledi kalmış yani öyle... evlenip kurtulma kafasındaydı hep ..

Kafam iyice karıştı.Şimdi bu kız devlet yurdunda mı kalıyordu atıldı?Devlette koruma altında aynı zamanda ünv. yurdunda çalışıyor ordan atıldı ? Yoksa hiç biri mi :KK64:

Kafam iyice karıştı.Şimdi bu kız devle t yurdunda mı kalıyordu atıldı?Devlette koruma altında aynı zamanda ünv. yurdunda çalışıyor ordan atıldı ? Yoksa hiç biri mi :KK64:
kimsesiz çocukların kaldığı yurtta kalıyordu , 18 yaşını doldurduğu gün sokakta bulmuş kendini ben onun yalancısıyım :KK43: üniversitenin kantininde çalışıyor.. ilkokul mezunu ama bugün işi bıraktığını söyledi maaşını eksik verdikleri için :/

okumuyor ilkokul mezunu, liseyi de dışardan okumaya çalışıyormuş ama sınavlarına girmediğini söyledi kalmış yani öyle... evlenip kurtulma kafasındaydı hep ..

hımm... şimdi oldu. o zaman aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gidecek. oraya talepte bulunsun.

aslında o yurttaki çocuklara çok iyi imkanlar var. memurluğa koyabiliyorlar. bari liseyi okusaydı. şimdi memurdu.

Anlattığınıza bakılırsa babası da pek yardımcı olabilecek biri değil hiç karışmayın derim.evet üzülmekte haklısınız ama yine de bilmediğiniz durumlar olabilir

kimsesiz çocukların kaldığı yurtta kalıyordu , 18 yaşını doldurduğu gün sokakta bulmuş kendini ben onun yalancısıyım :KK43: üniversitenin kantininde çalışıyor.. ilkokul mezunu ama bugün işi bıraktığını söyledi maaşını eksik verdikleri için :/

Kendi kaçmadıysa başka özel bir durum yoksa kimseyi 18 yaşına geldi diye yurttan atmazlar.İlkokul mezunuda olsa devlet iş imkanı sağlıyor.Ondan da faydalanabilirdi.Belki ilgilenmediler,bilgi vermediler bilemiyorum. En yakın aile sosyal politikalar il müdürlüğüne gitsin.Onlar ilgilenirler.Haklarından da faydalansın en azından rahat olur bundan sonra.

inanın bana da pek bir şey anlatmadı ama babası vücudunda sigara söndürmüş kolları sigara yanığı dolu.. doğru bir şey yapar mıyım emin değilim.. babasının facebookta arkadaşları açık yani görebiliyorum onunda aynı soyadını taşıyan bir bayana mesaj attım umarım mesajımı görür ve bana döner :KK43:
bence kizinin vucudunda sigara sondure adam, bugun kizini eline gecirse pazarlamaya baslar. hic haber vermeyin, bana disarisi daha guvenli geldi.

Bence haber vermeyin ailesine bir işe yarayacak olsa sokakta yatacağına en kötü ihtimal o zaten arardı babasını. Ayrıca sizin gibi iyi niyetli insanların olduğunu bilmek güzel...

Ben de çok üzüldüm kıza yazık bence arkadaş olarak yardımcı olmaya çalış kızla Konuş babasını ara falan canım zor durumda demek ki Allah yardımcısı olsun

Bence sizin bilmediğiniz pek çok şey olabilir ..Çok fazla hayatına müdahil olmadan yardımcı olmaya çalışın babasını falan aramayın bence ..Arkadaşınız bir çok konuda yalan söylüyorda olabilir henüz yeterince tanımıyor iseniz söylediklerinede çok güvenmeyin bence..

Bence sizin bilmediğiniz pek çok şey olabilir ..Çok fazla hayatına müdahil olmadan yardımcı olmaya çalışın babasını falan aramayın bence ..Arkadaşınız bir çok konuda yalan söylüyorda olabilir henüz yeterince tanımıyor iseniz söylediklerinede çok güvenmeyin bence..
1 aydır tanıyorum daha, haklısınız :KK64:

X