- 22 Şubat 2015
- 266
- 118
-
- Konu Sahibi Anestezist07
yurt özel mi? neden bugün ayrılması gerekiyormuşarkadaşlar oda arkadaşımı çocukken ailesi devlet yurduna bırakmış hiç arayıp sormamışlar.. benim yurdumda kalıyor aynı odadayız istanbulda bi üniversitenin kantininde çalışıyor ve yurt yetkilisi onun yurttan ayrılması gerektiğini belirtti şimdi eşyalarını topluyor benim istanbulda kimsem yok yoksa oraya git derdim ama babasının facebook hesabı var bende, ona söylesem mi kızının gideceği yer yok sokakta kaldı sen ne biçim bi babasın deyip sitem etmek istiyorum kız bu gece sokakta kalacağım dedi ya içim acıdı
yurt özel mi? neden bugün ayrılması gerekiyormuş
neden ayrılması gerekiyormuş sordunuz mu??
seni suçladı ama şimdi sen onun için üzülüyorsunyurdumuz özel, öğrenci olmadığı için yurttan ayrılması gerekdiğini söylemiş yurt yetkilisi ayrıca odada bi arkadaşımızın cüzdanı kayboldu ve kız beni suçladı, o yüzden yurt yetkilisi hem beni suçladığı için hem de öğrenci olmadığı için yurttan ayrılıyor ..
seni suçladı ama şimdi sen onun için üzülüyorsun
gerçekten "insan"sın ne güzel vicdanın..
peki bu arkadşaın sana kendini acındırmak için yalan söylüyor olmasın sokakta kaldım diye?
bilemedimbilmiyorum :/ gidecek yerinin olmadığını söylüyor bende uzak bi şehirden geldim istanbula okumaya burda kimsen yok yoksa yardımcı olmayı çok isterdim.. sizce babasına söylemeli miyim .. gerçekten çok üzüldüm
yurdumuz özel, öğrenci olmadığı için yurttan ayrılması gerekdiğini söylemiş yurt yetkilisi ayrıca odada bi arkadaşımızın cüzdanı kayboldu ve kız beni suçladı, o yüzden yurt yetkilisi hem beni suçladığı için hem de öğrenci olmadığı için yurttan ayrılmasını istiyor kız da eşyalarını topluyor yine de gitmesini istemiyorum çok üzülüyorum sizce babasına haber vermeli miyim ?
inanın bana da pek bir şey anlatmadı ama babası vücudunda sigara söndürmüş kolları sigara yanığı dolu.. doğru bir şey yapar mıyım emin değilim.. babasının facebookta arkadaşları açık yani görebiliyorum onunda aynı soyadını taşıyan bir bayana mesaj attım umarım mesajımı görür ve bana döneristanbul gibi bir yer..
sokaklar tehlike dolu..
gerçekten söylediği gibi sokakta kalmak zorundaysa babasına haber vermeniz en doğrusu olur.
Aralarında bi husumet mi var babasıyla kızın ?
arkadaşlar oda arkadaşımı çocukken ailesi devlet yurduna bırakmış hiç arayıp sormamışlar.. benim yurdumda kalıyor aynı odadayız istanbulda bi üniversitenin kantininde çalışıyor ve yurt yetkilisi onun yurttan ayrılması gerektiğini belirtti şimdi eşyalarını topluyor benim istanbulda kimsem yok yoksa oraya git derdim ama babasının facebook hesabı var bende, ona söylesem mi kızının gideceği yer yok sokakta kaldı sen ne biçim bi babasın deyip sitem etmek istiyorum kız bu gece sokakta kalacağım dedi ya içim acıdı
yurt sahibinin bi tanıdığı aracılığıyla yani torpille girmiş yurda .. çalıştığı işten 1100 tl maaş alıyormuş bana öyle söyledi ama bu ay 600 tl vermişler sadece.. o da 500 tl sini yurda vermiş 100 lira harçlığım var onu da bi arkadaşıma vericem ondan borç almıştım dedi :/ 1 aydır falan aynı odada kalıyoruz 18 yaşını doldurunca devlet yurdu sokağa atmış kızıHaber verebilirsiniz bence bir zararı yok ...
peki şimdiye kadar nasıl bu yurtta kalıyordu öğrenci değilse?
parasını ödemedi mi bu ayın? ya da sözleşmesini iptal etti mi?
18 yaşından büyükse ilgilenmiyorlar sanırımdevlet yurduna neden gitmiyor. oraya gitsin. misafir olarak bile kalabilir. parası felan yoksa il sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvursun. yada aile sosyal politikalar il müdürlüğüne başvursun.