ocuun evinin harici bir yerde kalmas dorumu yanl m

çocuğun farklı bir yerde kalmasını onaylıyorum.sürekli kendi evinde kendi ailesinin yanında kalması pek doğru gelmiyor bana.bunu yaşayan arkadaşım var kızını yanından ayırmazdı annesine kayınvalidesine bırakmazdı ama birgün bir yere gitmek zorunda kaldı yanında götürmesi imkansızdı kızını kayınvalidesine bıraktı ama çocuk sabaha kadar kendi yatağını aradı.annesini aradı.bu yüzden alışması gerekir diye düşünüyorum.

oğlum 2.sınıftan beri istediği zaman benim de uygun görmem kaydıyla arkadaşlarının einde yatıya kalabiliyor..bundan çok memnun oluyor,arkadaşıyla aynı ortamı paylaşmak oynamak onu mutlu ediyor ayrıca da bu anlamda görgüyü öğreniyor gittiği evde olan hiçbir özel konuşmayı taşımıyor mesela,kendi eşyalarını topluyor,diş fırçasını bile unutmuyor.

bende gelişimine katkısı oluyor ayrıoca da mutlu oluyor.biz sanırım akrabalarda kalma olayını da aşmış gitmişiz..

iyi tanıyorsam kalmasına izin veriyorum

anneanne babaanne hala teyze dayı... vs. tamam ama çocuğumun yabancı birinin evinde kalmasına asla izin veremem .bence doğrusu da bu. bu devirde gözünün önünden ayırmamak gerek. komşunun konyadaki küçük kıza ne yaptığını gördük. ortalık hasta insanlarla dolu.

herkes birbirinden farklı yorumlar yapmış. benim düşüncemde şu eğer çocuk kalmak istiyorsa
babanne veya ananesinde kalabilir. birde çocukların bakış açısıyla düşünsenize bizler bile
sürekli aynı şeyleri yapmaktan sıkılıyoruz onlarında sıkılabileceğini düşünmeliyiz , benim kızım 3 buçuk
yaşında ve halası babannesine gelmişti kuzenlerinden ayrılmak istemiyordu ve bir gece orda kaldı
illaki yanınızdaki kadar huzurlu uyuyamıyorsunuz ama olsun

Kesinlikleeee sana katılıyorum kesinlikle..vereliniortak

Komşuydu, arkadaştı valla ben de kabul etmiyorum..(çok çok yakın arkadaş hariç):1closedeyes:

Eskidendi o komşuluk bilmem ne, şimdi ortalık hasta insanlarla dolu Çok üzgünüm çoookama işin en kötü tarafı kendilerini de belli etmiyorlar hiçbir şekilde..
Belli ettkleri zaman da iş işten geçmiş oluyor malesef.:a015:.

KESİNLİKLE KATILIYORUM...
vereliniortak

bence çocuk evinin kendi evi olduğunu bilmeli fakat acil durumlar içinde başka yerlerde kalmaya alışkın olmalı evet belki yırtık yada pısırık olmasının bununla bi alakası yok ama genede alışmalı

ya bırakın özgüveni falan ya...ben hiç kimsede kaldığımı hatırlamıyorum,hatta annemin kucağında yatarmışım,ama hiçde pısırık değilim......bu devirde baba bile kızına hatta oğluna tecavüz edebiliyor,herkes böyle değil ama niye göz göre göre risk alalımki....arkadaşlarında dediği gibi ortalık psikopat dolu..çok acil bi durum olmadığı müddetçe asla bırakmam kızımı,isterse ağlamaktan mosmor kesilsin....

yok benim çocuğum yanımda olsun isterim ben!
bir işim varsa elbette bırakırım ama keyfi durum içinde bir yerde kalması taraftarı değilim..

eşimde bende çocuğumuzun bi başka yerde kalmasına razı değiliz pısırık olması yada yırtık olması önemli deil heleki kaynanamla ra bırakma hiç taraftar değilim çocuğumun huyunu değiştirecek bide davranışı hoşuma gitmiyo ben başka yerde kalması taraftarı değilim nihayetinde onunda bi evi var sevecekler ise gelip severler

Bende bebekken evim ve kendi odam dışında hiçbir yerde kalamazdım. Annem babm bir yere gideceği zaman halama bırakırlardı ama ben heralde anne babam bir daha gelmeyecek korkusuyla yaygarayu basardım. Hatta hayak meyal de olsa net şekilde hatırlıyorum. Birgün annemler memlekete düğüne gideceklerdi bende yolda çok istifra ederdim ayrıca birkaç gün için beni yormak istememişlerdi sanırım kardeşim küçük olduğu için onu almış beni de halama bırakmışlardı. Ama ben gitikleri anda ağlamaya başladım ne yaptılarsa susmadım. Parklar,çikolatalar, herşey yapıldı ama yok durmadım. En sonunda babam gitmeden beni de halamdan almak zorunda kaldı. Bir tek memlekette anneannem ve dedemde kalıyordum yazları. Çok acil olmadıkça çocuğun gece başka bir evde kalması taraftar değilim. Ama hiç olmayacak diye bir kuralda yıok tabi. Annemde kalabilir mesela anneannesidir sonuçta ve tabiki alışması lazım. Ama sınırını bilmek koşuluyla herzaman değil. O da alıştığı saatlerde yemeğini orda yemeli ve uyumalı ancak öyle olur. Çalışan annelerinde kendi annesine baktıracaksa bile kendi evlerinde baktırmasından yanayım.

bir çocuğun herşeyden çok anne babasına ihtiyacı vardır doğru ama çocuk anne babasından bağımsız olmayı da öğrenebilmelidir..özel zamanlar dışında da..4-5 yaşından sonra çocukla anlaşma yapılmalı,ve haftda bir gün cuma ya da cumartesi gibi ailesinden birinde kalabilmelidir...aksi takdirde çocuk büyüyünce tek başına dışarı çıkmak da çok zorluk çeker..çocuğun özgüveni için bu gereklidir bence...

olağan üstü durumlarda zorluk yaşamaması için bence de çocuğun evinin dışında kalmaya alışması gerekir. benim 5 yaşında bir kızım var.kızımı zorunluluktan dolayı bu sene 2 geceliğine ankaraya anneannesine bıraktım ve ben istanbula döndüm. kızım ikinci gün ateşlenmişti ve ben dönünce de iyileşti. Kısmetse şubat-mart gibi kardeşi olacak, babası da yurtdışında olacak ve kızım yine mecburen anneannesiyle kalacak birkaç gün.şimdiden düşünüyorum nasıl olacak.bu arada ben çalışan bir anneyim ve kızım 2,5 yaşından beri sabahtan akşama kadar evinin dışında.ama tabii bu çocuğun annesini babasını bir kenara atıp gece kaldığı kişiye 1. dereceden bağlanması demek olmamalı. uzun zaman kalmamalı dışarıda. haftada 1 gün, 15 günde 1 gün ya da istediği sıklıkta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…